Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. január 30., kedd

22.795 - ​MVSZ: ​Felfüggesztette tisztségéből Dr. Boór Ferencet és az MVSZ Fejér Megyei Szervezete vezetőségét.


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2018. január 29. 15:18
Tárgy: M
​​
VSZ: Felfüggesztett megyei vezető
Címzett: 



A Magyarok Világszövetsége Kárpát-medence Térségének Elnöksége 2018. január 25-én tartott ülésén azonnali hatállyal

​​
felfüggesztette tisztségéből Dr. Boór Ferencet és az MVSZ Fejér Megyei Szervezete vezetőségét.

 

Az MVSZ Elnöksége decemberben indított fegyelmi eljárást Dr. Boór Ferenc ellen a Tudománytörténeti kiállítás kiszervezése miatt. Az Elnökség kérésének megfelelően az ügyet soron kívüli eljárással vizsgálta az MVSZ Etikai Bizottsága, amely egyhangú állásfoglalásában megállapította, hogy Dr. Boór Ferencet hangsúlyozott felelősség terheli az elmérgesedett helyzetért sokkal aktívabb ténykedése, és különösen az Elnökség által kifogásolt, 2017. április 20-i szerződés létrejöttében játszott tisztességtelen szerepe miatt."

Az MVSZ Kárpát-medence Térségének Elnöksége egyben kezdeményezte Dr. Boór Ferenc kizárását az MVSZ tagjai sorából. A kizárásról az MVSZ Elnöksége dönt.

A Dr. Boór Ferenccel szemben indított fegyelmi eljárást megelőzően az MVSZ Elnöksége több hónapon keresztül próbálta jobb belátásra bírni Fejér megyei szervezetének volt vezetőjét, aki kihívóan megtagadta az MVSZ vezető testületei határozatainak a végrehajtását. Ahogy a Sajtószolgálatunkhoz eljuttatott testületi állásfoglalás megállapítja: „ A folyamat Dr. Boór Ferenc „margaritas ante pocos" (gyöngyöt a disznóknak) felcímű leveleivel az MVSZ elnökét, tisztségviselőit, testületeit  gyalázó fordulatot vett."

Az MVSZ Kárpát-medence Térségének Elnöksége megbízta Hompoth Zoltánt, az MVSZ Elnökségének tagját, hogy átmenetileg lássa el az MVSZ Fejér Megyei Szervezete elnökének jogkörét.

 

MVSZ Sajtószolgálat

94713/180129