Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 1., kedd

530 - Összeomlás küszöbén a magyar kormány! Álhír a parlamenti blokád - feltörték a Fidesz e-mail címét!

Összeomlás küszöbén a magyar kormány

2008. április 1. 09:41

 

http://www.hirado.hu/i/lead_kep_jobb.gif

A Süddeutsche Zeitung tudósítása szerint a koalíciós pártok helyzete mellett az egészségügyi reform is teljes kudarc előtt áll

Kattintson ide a videó megtekintéséhez!

http://www.hirado.hu/i/pici_kamera.gif

http://www.hirado.hu/i/sav_100.gif

 

 

Összeomlás előtt a magyar kormány - írta keddi, budapesti keltezésű tudósításában a Süddeutsche Zeitung.

Az újság szerint egyelőre nem világos, vajon a kialakult viszály Gyurcsánynak hivatalába kerül-e majd. Lehetőség nyílna a szocialisták kisebbségi kormányzására is - írta a Süddeutsche Zeitung, utalva arra is, hogy a párt vezetőségének több tagja kezdettől fogva nem lelkesedett az egészségügyi reformért. A párttagság meghatározott köreiben ugyanakkor Gyurcsány még erős támogatással rendelkezik.

A liberális német napilap cikkének bevezetőjében beszámolt a koalíciós pártok között a "fájdalmas reformok" miatt kialakult vitáról, az egészségügyi miniszter menesztéséről, majd az SZDSZ azon döntéséről, hogy kilép a koalícióból.

Az újság úgy ítélte meg, hogy a teljes kudarc előtt álló egészségügyi reform, amely a költségvetés szanálásának elősegítésére lett volna hivatott, kezdettől fogva rossz csillagzat alatt állt. Ennek kapcsán a lap emlékeztetett Gyurcsány miniszterelnök úgynevezett "hazugságbeszédére", amelynek nyomán elvesztette sok választó bizalmát.

A jobboldali ellenzék vezetője, Orbán Viktor mindezt arra használta ki, hogy "éles propagandahadjáratot" indítson a kormány valamennyi lépése ellen - írta a lap, utalva az Orbán által kezdeményezett, három héttel ezelőtti referendumra, amelynek eredménye a kormányt a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj visszavonására kényszerítette.

A Süddeutsche Zeitung a továbbiakban azt írta, hogy "következő lépésként Orbán az egészségbiztosítás elhatározott magánosítását akarta ugyancsak népszavazás útján megtorpedózni". Ezzel összefüggésben úgy vélte: ez a téma Magyarországon sokkal inkább alkalmas az érzelmek felkorbácsolására, mint másutt. A lap szerint a magyarok ugyanis már a kommunizmus idején az akkori keleti tömb egyik legjobb és legátfogóbb egészségügyi rendszerével rendelkeztek. Mivel azonban a márciusi népszavazás során nemcsak a jobboldal, hanem több baloldali választó is a vizitdíj, illetve a kórházi napidíj ellen voksolt, Gyurcsány visszakozott, s bejelentette az egészségbiztosítási reform módosítását. A liberálisok számára ez jelentette az utolsó cseppet a pohárban - fogalmazott a német napilap, emlékeztetve, hogy a reform a párt programjának egyik központi eleme volt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Álhír a parlamenti blokád - feltörték a Fidesz e-mail címét

2008. április 1. 12:22

 

Álhírt küldött szét valaki kedden délelőtt a Fidesz nevében, az ellenzéki párt feljelentést tesz

 

A Fidesz feljelentést tesz a rendőrségen, mert ismeretlenek feltörték a párt sajtóosztályának egyik parlamenti elektronikus címét, és arról valótlan tartalmú üzenetet küldtek a sajtó képviselőinek - közölte kedden Szijjártó Péter szóvivő.

A legnagyobb ellenzéki párt a hasonló esetek elkerülése érdekében az ügy azonnali kivizsgálását kéri a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő minisztertől.

"Április 1-je lévén ez egy rossz áprilisi tréfa is lehetne, de a téma súlyára való tekintettel a Fidesz feljelentést tesz a rendőrségen" - tudatta a szóvivő.

Az álhírben az áll, hogy a Fidesz elnöke 72 órát ad a baloldalnak, hogy az előrehozott választások támogatása mellett döntsön, ellenkező esetben péntek délutántól blokádot vonnak a Parlament köré.

A nemzetbiztonsági szolgálatok illetékese közölte, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal már megkezdte az ügy vizsgálatát.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------