Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 25., péntek

782 - Böjte Csaba az Európai Parlament Elnökénél - Tudósítás az ottawai Benes elleni tüntetésről - Megszentségtelenítik szakrális hegyünket, a Pilist!


Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: csütörtök, 2008. április 24. 21:51
An: Kutasi József
Betreff: A Nemzeti Hirhalo Gyujtott Hirei

 

Böjte Csaba az Európai Parlament Elnökénél
gondola 2008. április 24. 11:26

http://www.gondola.hu/cikkek/kep.php?oid=18213764&ct=image%2FjpegGál Kinga képviselőasszony meghívására Strasburgba látogatott Böjte Csaba ferences szerzetes, aki munkatársaival együtt több mint ezerötszáz nehézsorsú gyermekről gondoskodik Erdélyben. Böjte atya találkozott Hans-Gert Pötteringgel, az Európai Parlament elnökével.
   
A magyar nyelvterületen gyermekvédelem szimbólumává vált szerzetes bemutatta az általa vezetett intézmények működését. Hangsúlyozta, hogy munkája a gyermekeken keresztül az Életet, a Jövőt szolgálja, szemben az egyre terjedő halál kultúrájával.

Hans-Gert Pöttering elnök úr érdeklődést mutatott Csaba testvér tevékenysége iránt, és mind Gál Kinga képviselőasszony és Böjte Csaba ígéretet tettek, hogy a jövőben rendszeresen tájékoztatják a gyermekvédelem érdekében végzett munkáról.


 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tudósítás az ottawai Benes elleni tüntetésről

Kedves szerkeztőség!

Mellékelve csatolok egy pár képet a múlt szombat (ápr. 19.) délutáni kis Benes elleni tüntetésünkről Ottawaban, Kanada fővárosában.
Maroknyi (nem csak székely) igazi magyar (felvidéki is) ''megostromólta'' a parlamentet, meghallgatta Telegdi András magyar származásu országház képviselőjének alábbi üzenetét (felolvasta szervezőnk), majd a magyar himnusz eléneklésével ''összedültek'' a falak.

Utána a kis csapat levonúlt az örök láng köré, majd a EU képviselet irodái elé (fent van a 19-ik emeleten) ahol ''vaskeritéssel'' (folynak a munkállatok) vártak.

Beadványt nem volt hajlandó átvenni az EU képviselet (levélbe közölték forduljunk egyenessen Brüsselbe). Ellenbe tegnap ápr. 22-én délbe becsengetett a stervezőnk a szlovák követségre s átadta a követ titkárnőjének a peticiót (aznap került Strasbourgban is átadásra) s az itteni szombaton rendezett tüntetésrevaló felhívást.

Telegdi Úrnak sikerült megnyerni nem csak támogatását, hanem megígérte hogy majd felszólal az országházba (e héten szünetel) ahogyan erre megkapja az alkalmat.

Telegdi András képviselőnek üzenete:

''I stand in solidarity with Hungarians around the world in calling on the European Union to enforce the Charter of Rights as it relates to minorities of all backgrounds in general and specifically the rights of ethnic Hungarians and Slovakians. (Együtt érzek magyarokkal világszerte. Felszólitom az európai úniót hogy tartsa be a jogszabájokat ami minden fajta kissebbséget illeti, s különösen a magyarokat és a szlovákokat.)

We must all head the memorable words of Dr. Martin Luther King "injustice anywhere is a threat to justice everywhere". (Mindannyian figyeljünk Dr. King Martin Luther híres szavaira: mindenütt fenyegetve van az igazság ha bárhol létezik igazságtalanság.)


Honfitársi üdvözlettel,
Dr. Kovács Gyula, ottawai szervező



http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/benes_tuntetes_parl_orok_lang.jpg
http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/benes_tuntetes_parl_lepcso.jpg
http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/benes_tuntetes_EU_kovetseg2.jpg

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/benes_tuntetes_EU_kovetseg.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Megszentségtelenítik szakrális hegyünket, a Pilist!
2008. Április 24. 14:15 Abcúg.hu

Fotók: http://abcug.hu/index.php?com=gallery&cat=terez&id=25

A MOL vezetékkel kapcsolatban küldenék négy fényképet, melyet még márciusban készítettem - írta hírportálunknak egy kedves olvasónk, aki nem volt rest, és utánajárt annak, hogy mi történt szent hegyünkön azóta. Kérem, tekintsék meg a képeket, illetve gondolkodjanak el a szakmailag is hozzáértő olvasó által felvetett kérdéseken, mert bizony itt feltételezhetően valami nagy ocsmányságvan készülőben.

Egy kis szakmai magyarázat, illetve kétségek megfogalmazása a képek mellé:

Az ez irányú mélyépítési, csőfektetési munkákról van egy némi fogalmam, mivel most is építésvezetőként dolgozom. Ráadásul a mélyépítésben.

Tehát: egy ilyen NA500 méretű acélcső fektetéséhez miért kell ennyire széles nyomvonalon kiirtani az erdőt? Az ilyen suvadásra hajlamos talajban nem kéne dúcolatot készíteni? A munkaterületet nem kellene elkorlátozni? Az ott dolgozó munkásokat nem fényképeztem, de elmondhatom, hogy egyiken sem volt védősisak.

A szeméttel történő rézsűállékonyság javítás egy új találmány? Arra gondolni sem merek, hogy a megbízó olyan nyomott áron adta ki a munkát, hogy a legalapvetőbb munkavédelmi előírások sem tarthatók be, ebből egyéni védőfelszerelésre sem telik.

A kiirtott fákat a környéken nem láttam. Lehet, hogy már valaki(k)nél otthon van, mint több évi (évtizednyi) téli tüzelő?

Aki kiadta erre a nagyfokú természetkárosításra az engedélyt, az volt valaha kint a területen? Látta, hogy mi történik itt csőfektetés címén?
Felmerülhet a gyanú, hogy itt előbb-utóbb aszfaltút építés is lesz. Legalábbis az épülő bevágások, rézsűk méretéből erre lehet következtetni.

Forrás: Szittya

http://abcug.hu/galeriak/terez/25/tajkep1.jpg