Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 9., csütörtök

2.916 - Péteri Attila Árpád nyugdíjas népművelő > Nyílt levél, javaslattétel, Dr. Bencze József országos főkapitány úrnak!

Von: Péteri Attila Árpád

Gesendet: csütörtök, 2009. július 9. 20:21
An: Kutasi József
Betreff: Nyílt levél, javaslattétel, Dr. Bencze József országos főkapitány úrnak!

 

„A HÍR SZENT, A VÉLEMÉNY SZABAD!”

Nyílt levél, javaslattétel, Dr. Bencze József Országos Főkapitány úrnak

Budapest

Tisztelt Főkapitány Úr!

Az ország mára kialakult közállapotai katasztrofálissá váltak. Szinte az élet egészét átfogón. De, most maradjunk az Ön szakterületénél, mint a rendfenntartó szervezetünk irányításával megbízott köztisztviselőnél és közvetlen környezetének vezető munkatársainál.

 

Egy kétosztályos szántó-vető számára is -akinek ősei hajdanán négyökrös szekérrel hajtottak ki a határba- a napnál világosabb, hogy a politika fő irányítóinak áldásmentes tevékenysége, önhittségtől vezérelten, valójában ostoba, illogikus módon, átszövi mindennapjainkat.

/Tisztelet a lámpással keresendő kivételeknek!/.

 

Idő hiányában kénytelen vagyok leegyszerűsíteni mondanivalómat, ám ez nem von le semmit annak tartalmi igazságosságából, súlyának mértékéből. Az ország jelenlegi irányítói, köztünk szólván „felszenteletlen papjai” tücsköt-bogarat összehordanak, csakhogy a helyükön maradva, kitölthessék a törvényes választásokig hátralévő néhány hónapot. Semmibe véve a közhivatalok normális működését szolgáló alapvető emberi és szakmai normákat, amelyek a zavartalan szakmai munkát segítenék elő. Így van ez a rendvédelmi szerveket irányítóknál is, megerősítve a komoly múltra visszatekintő bölcs közmondást, mely szerint:

 

A FEJÉTŐL BŰZLIK A HAL!

 

Ennek gyakorlati áldozatai, részben Őnök (Ön is), éppúgy, mint más közhivatalok, közintézmények jobb sorsra érdemes vezetői, beosztottai.

 

Lenne egy precedenst teremtő, -ezáltal a jövő kormányai számára is figyelmeztető jellegű- gondjainkat rövid úton megoldó javaslatom. Mivel a rendőrség munkája -minden tisztességes módon irányított országban- elsődlegesen szakmai jellegű, annak stabil alapjain állóan, kövessék a nálunk szerencsésebb nemzeteknél jól bevált, intézményesített gyakorlatot.

 

A rendőrség tegye azt, ami a nevében is benne van, tartson rendet a köztereken, üldözze a bűnelkövetőket, lehetőség szerint fogja is el őket, a többit pedig bízza az igazságszolgáltatás ügymenetének betartóira.

 

Vessenek véget egyszer s mindenkorra a „mindentudó” és „tévedhetetlen”-ség jármában veszteglő bürokraták, különösen a népakarattal nem felruházott, kétes múltú hatalom garázdálkodásának, agóniájának.

 

Hívasson össze vezetőtársai körében rendkívüli állományi ülést, hozzanak olyan előremutató határozatot, amellyel példaadó módon hozzájárulnak a hosszú idő óta kialakult társadalmi válság megszüntetéséhez. Jelentsék ki közleményükben, -kérve egyben a médiák támogatását és élő sajtótájékoztatón- jelentsék be, hogy nem hajlandók tovább paprikajancsiként követni a feljebbvalóik egyre kuszább utasításait, a magyar nép döntő hányadának akaratával szemben haladva. A legutóbbi EP választások eredményei is, egyértelműen bebizonyították, hogy a jelenlegi hatalom illegitim, tevékenységük több, mint káros. Ezt a saját bőrükön is érzik és nem kívánnak többé bólogatójánosokként eltérni azon feladataiktól, melyekre eredendően, egészen más célzattal és elhatározással, fölesküdtek.

 

Önök a magyar nép, a lakosság védelmére tettek szakmai fogadalmat, hűségesküt s ehhez tartják magukat Az ideológiát azt meghagyják a politikusoknak. Önök önszántukból vállalták e hivatásukat, amelyet ismételten kiemelve, szakmának tekintenek elsődlegesen, sőt úgy is fogalmazhatnak, hogy kizárólagosan annak. A pártok civódásai által kijelölt alkalmi kormány Önökre vonatkoztatott főhatóságai iránymutatásait ezennel fölfüggesztik, magukra nézve nem tekintik irányadónak. E pillanattól az ország lakossága többségi akaratát veszik alapul s felszólítják az alájuk tartozó rendőri egységeket, kapitányságokat, azok vezetőit, hogy a jövőben, csak az Önök utasításait hajthatják végre.

 

Szigorúan figyelembe véve a gyülekezési szabadság azon ismérveit, amely a gyakorlatban a nyugati országokban, régóta, közmegelégedésre, bevált módon, hatékonyan működnek.

 

A Magyar Gárdával kapcsolatosan megjegyezni kívánják, hogy a velük szemben hozott jogerős bírói döntést, annak a ruházatra vonatkozó értelmezési zavarai miatti követhetetlenségét alapul véve, a fekete nadrág, fehér ing és fekete mellényben bárhol  megjelenőket, hivatalosan bejelentett, vagy spontán tüntetésen résztvevőket, szabad magyar állampolgárokat, bántódás, rendőri atrocitás, sem nyílt téren, sem másutt, nem érheti.

 

Ezt ezennel szóban és írásos közleményükben is garantálják. Természetesen a szándékos és nyilvánvalóan zavarkeltőket, rendbontókat, esetleges nem kívánatos provokátorokat, a békés tüntetések megtarthatósága érdekében, határozott fellépéssel előállítják.

 

A Gárda tagok, -mint magánemberek- csoportos gyülekezéseikor, azok rendezőivel, magyar emberekhez méltóan, Testvéri összetartozásuk kifejezéseként, az emberi méltóság aranyszabályai szerint kívánnak együttműködni.

 

Ezen eljárásukkal tudatosan, elszántan, az ország jövőjéért, működőképességének előmozdításáért, kellő felelősségtől áthatva jelenítik meg célkitűzésüket, a jelen és a jövő generációk boldogulásáért.

 

Felszólítják a parlamenti és azon kívüli pártokat, hassanak oda, hogy államférfiakhoz méltóan elgondolkodnak a történteken és rendkívüli parlamenti ülést meghirdetve, -azt a legrövidebb időn belül összehíva- oszlassák föl a T. Ház működését, és a magyar nép érdekének megfelelően, készítsék elő az őszi előrehozott választásokat.

 

Az ország és a nagyvilág közvéleményének megnyugtatására kijelentik, hogy e precedenssel nem kívánnak semmiféle államcsínyt végrehajtani, felfordulást elindítani, hanem éppen ellenkezőleg, a mára kialakult káoszt szeretnék semlegesíteni, visszaállítani a valódi demokráciát, -amely több esetben sérült az előző két évtizedben- és ezen lépésükkel a tehetetlenkedő pártok számára dobnak be mentőövet, a  tényleges válságkezelés további károkozásoktól mentes elindításához, az élhető Magyarországért.

 

Isten óvja a HAZÁT!

 

Kmft, Budapest. 2009.07.09.

 

Aláírók: Ön és vezető munkatársai

 

Ötletgazda: Péteri Attila Árpád nyugdíjas népművelő