Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. július 16., csütörtök

3.002 - Dr. Desics István: Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy jobban meg kellene nézni, hogy mit is műveltek és művelnek országunkkal, népünkkel a mi bálványaink.

Von: Dr. Desics István
Gesendet: szerda, 2009. július 15. 12:50
An: Kutasi József
Betreff: Re: 2.963 - Frigyesy Ágnes: Személyes gondolataim Orbán Viktornak, akit nagyra becsülök elért eredményei miatt, s akiben bízom, hogy szuper intelligens esze miatt megfontolja, amit egy nöi lélek ajánl Neki átgondolásra!

 

Kedves Jóska "Bátyám!"

Az idézőjel azt jelzi, hogy az is meglehet, hogy én vagyok a jogosult  a "bátyám" megszólításra. Tulajdonképpen Frigyesy Ágnes asszony Orbánhoz írt magasztaló sorai keltették fel a figyelmemet. Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy jobban meg kellene nézni, hogy  mit is műveltek és művelnek országunkkal, népünkkel a mi bálványaink.

 

Kétezer év múlt el azóta, hogy a Rómaiak kitalálták: Divide et Impera! Oszd meg és uralkodj! Hogy ez milyen nagyszerűen működik ma is, azt jelzi Frigyesy Ágnes asszony jó szándékú levele is.

Szolzsenyicin jut eszembe. De amint kimondom Szolzsenyicin: Hogyan mentsük meg Oroszországot címmel magyarul is megjelent könyvének a nevét, rögtön hazaárulóvá kiáltanak ki azok, akiknek az orosz szó kiejtése hallatán eszébe sem jut, hogy az oroszokat azért mégis mi támadtuk meg, annak ellenére, hogy világos jelzésként visszaadták a negyvennyolcas zászlókat, hogy az orosz külügyminiszter egy napra - megfontolásra - visszaadta a magyar nagykövetnek a hadüzenetet,  hogy emiatt veszett el Délvidék, Erdély és a Felvidék is. Hogy ki rendelhette meg Kassa bombázását, csak tippelni lehet.

Szolzsenyicin az említett könyvében arról ír, hogy a pártokat a parlament közelébe sem lenne szabad engedni. Érdemes elolvasni. (Aléexadr Szolzsenyicin: Hogyan Mentsük meg Oroszországot? Magvető Könyvkiadó, Budapest, 1991)

Mindennek azért nincs különösebb jelentősége, mert a jelenlegi szaporodási ráták ismeretében, az évszázad második felére a magyarság kisebbségbe kerül, még ebben a szűkebb hazában is. Addig pedig ajnározzuk "szabadon"dicső politikusainkat, ki-ki gusztusa szerint.

 

Elnézést kérve üdvözlettel

dr. Desics István

-------------------------------------------------