Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 8., péntek

4.236 - Bajnai Gordon miniszterelnök álláspontja nem változott, nem hívja össze a nemzeti csúcsot ...

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-fn-k.gifBajnai sem erőlteti a nemzeti csúcsot
FN.hu, MTI 2010. január 6. 15:51

Bajnai Gordon miniszterelnök álláspontja nem változott, nem hívja össze a nemzeti csúcsot - közölte a kormányszóvivő. Dávid Ibolya, az MDF elnöke ugyanis nyílt levelében ismét a csúcs összehívását kérte a kormányfőtől.

Dávid Ibolya először 2009. december elsején kezdeményezte a tanácskozás összehívását a kormányfőnél, majd e hét hétfőjén az államfőhöz fordult. Tette ezt azután, hogy Bajnai Gordon egy interjúban úgy vélte, lenne értelme a megbeszélésnek, de azt nem ő, hanem az államfő tudná összehívni. A Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője kedden azonban azt nyilatkozta, hogy Sólyom László a tavaszi választások előtt nem látja értelmét a nemzeti csúcs összehívásának.

Szollár Domokos hangsúlyozta: a kormányfő szerint a nemzeti csúcsot az államfő hívhatná össze. Fontosnak tartják az együttműködést és az értelmes párbeszédet a pártok között valamint azt is, hogy reális választási kampány legyen és ne induljon el az "ígéretspirál".

A kormányszóvivő megjegyezte: egyetértenek Dávid Ibolya aggodalmaival a felelős politizálást illetően, de "az MDF akkor tette volna a legtöbbet, ha megszavazza a parlamentben a 2010-es büdzsét, ami a felelős válságkezelés költségvetése". "Azt kellett volna megszavazni, nem pedig most levelekkel bombázni a miniszterelnököt" - fogalmazott Szollár Domokos.