Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 15., péntek

4.306 - Péteri Attila Árpád: Példaértékű anyagot ajánlok mindenki figyelmébe. Így kell összetartani és cselekedni a nemes célok megvalósításáért!

Von: Péteri Attila Árpád
Gesendet:csütörtök, 2010. január 14. 23:36
An: Kutasi József
Betreff: Beszámoló Ausztráliából!:-)

 

Tisztelt Honfitársak!

 

Példaértékű anyagot ajánlok mindenki figyelmébe.  Így kell összetartani és cselekedni a nemes célok megvalósításáért! J) Kézfogással: PAÁ-

 

Cser Ferenc írása:

GONDOLATOK TőLüNK / Cser Ferenc

spacerA győzedelmes összefogás
2010. január 5. 00:32:42 | in English

http://www.nemenyi.net/lib/gall/egyeb/talalkozo_logo.jpg

Az ausztráliai emigráció kíméletlen kommunistaellenessége a neoliberális urak szemét állandóan bökte – és böki még ma is. Az 'oszd meg és uralkodj' elv itt is működésbe lépett és bizonyos körök az Ausztrália-Újzéland Magyar Szövetség felbomlasztására komoly erőfeszítéseket tettek. Ma már elmondhatjuk: eredménytelenül!

Több évtizedes hagyomány az Ausztrália-Újzéland Magyarok kulturális találkozója, melyet dr. Nagy Ákos felesége, Magdi kezdeményezett Adelaide-ben. A hagyományt kísérő megállapodás, hogy a Találkozót rendező országrész szövetsége adja az ausztráliai szövetség elnökét arra a 3 évre, ami a két találkozó között eltelik.

A gondok azzal kezdődtek, hogy ezek a bizonyos körök – Habsburg hátszéllel – a Magyarok Világszövetsége felbomlasztásának kísérlete után szerették volna az egész ausztrál szövetséget a birtokukba venni. Ezt a szándékot a Szövetség még kivédte, ám a bomlasztás tovább folytatódott. Immár két oldalról is. Az egymás torkának eső hatalomra áhítozók mögötti csendes többség elképedve szemlélte az eseményeket és már-már föladta a küzdelmet.

Az emigrációs magyarságban hatalmi kérdés lenne? Röhej. Ki fölött hatalmaskodnának? Hol van olyan pénz, amit lenyúlva nekik ez megérné? Vagy csak egyszerűen a Habsburg gondolatot akarták hatalmi szóval erősíteni? Azok, akiknek Trianon nem fáj? Azok, akik Trianonról még csak beszélni sem engednének? Azok, akiknek a ballib – valójában neoliberális – kormánnyal az együttműködés a kívánatos és nem azok szándékainak keresztezése? Milyen alapon igénylik az emigráció feletti uralmat?

 

 Tovább:

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=5&AID=21&Direkt=63938