Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 3., szerda

4.528 - Vukics Ferenc > Aki pedig kíváncsi arra, hogy mit is akar a Szövetség a választások alatt tenni, annak hadd adjak át egy meghívót:

Von: Magyarok Szövetsége
Gesendet: szerda, 2010. február 03. 13:16
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: Meggondolatlan írás és hamis vád a Magyarok Szövetségéről

 

MEGGONDOLATLAN ÍRÁS ÉS HAMIS VÁD A MAGYAROK SZÖVETSÉGÉRŐL

---

Az elmúlt hónapokban megtapasztalhattuk, hogy sokan versenyt futottak, hogy a Magyarok Szövetségéről minél hajmeresztőbb állításokat tegyenek közzé. Alapvető meglátásunk, hogy a nemzeti oldal közkedvelt “interaktív, sárdobálódzós játékában” nem kívánunk részt venni. Míg ezen az oldalon sokan bodzapuskákkal lövöldözik egymásra a papírgalacsinokat, addig a túloldalon a legmodernebb kommunikációs “ágyúkkal” építik le az önállóan gondolkodó embert. A Szövetség nehéz helyzetben van, hiszen az államhatalmat, politikai pártokat megszólítani nem tudó emberek keresik az “áldozatot”, akiken kiélhetik sérelmeiket. Ezt a többnyire a vele rokon gondolatokat követő emberek között találják meg. A napokban megalkotott újabb vádak teljes jóhiszeműségből születtek, s zömében jóhiszemű emberek árasztják el velük egymást. Egyfajta jelképe annak az amatörizmusnak, amit le kell vetkőznünk, ha saját országunkban komoly eredményeket akarunk elérni.

 

A nemzeti oldal vezetőinek személyes felelőssége, hogy nyilatkozataikat, cselekedeteiket ne a pletyka szintjén futó információkra alapozzák. A Kacsa Magazin információszintje nem elegendő a a nemzet létfontosságú kérdéseinek megoldásához. Felelős vezetőknek nem a fogyasztói társadalom “eladásművészeiként” kellene működniük. Ez mások asztala.

 

A Magyarok Szövetsége hivatalos állásfoglalása, programjai olvashatóak a honlapon, valamint a Szövetség hírleveleiben. A megnyilatkozás módjáról immáron egy éve döntött a szervezői testület. Engedjék meg, hogy idézzem:

 

"A Magyarok Szövetsége nevében nyilatkoznia kizárólag az elnöknek, az elnökhelyettesnek, a sajtószolgálat vezetőjének, illetve egyes esetekben az általuk felhatalmazott személyeknek szabad. A Magyarok Szövetsége csak azt a hírt, hírlevelet, internetes oldalt, állásfoglalást, nyilatkozatot, stb. ismeri el sajátjának, amely a www.magyarokszovetsege.hu http://www.magyarokszovetsege.hu honlapon megjelent, továbbá amely kizárólag e honlapon keresztül érhető el.

 

Minden egyéb valamely más szervezettől, vagy személytől származik, amely nem azonosítható a Magyarok Szövetségével.

 

2009. február 2.

 

Magyarok Szövetsége

Szervező Bizottság"

 

A Magyarok Szövetsége minden ügyet, felvetődött problémát országos képviseleti rendszerén keresztül vizsgál meg. Állásfoglalásaink közösségi állásfoglalások, nem pedig magánkezdeményezések.

 

Orbán Éva újabb mini lavinát elindító írása jószándékkal íródott, a megfelelő információ hiányában mégis félrevezető cikké sikeredett.

 

A Szövetség budapesti tagjainak egy csoportja nemrégiben azzal a felvetéssel kereste meg a budapesti és az országos elöljárói testületet, hogy a kopogtatócédulák kézbesítésének ideje alatt el szeretne juttatni egy szórólapot minden budapesti háztartásba. A szándék az volt, hogy felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy olyan politikai tömörülésnek ne adják oda a kopogtatócédulájukat, amelynek programjában nem szerepel a számonkérés, az alkotmányossági hiányosságok megszüntetése, a lakosság kárpótlása stb. A kezdeményezőknek eszébe sem jutott a választásoktól való távolmaradásra biztatni senkit. Ennek a szórólapnak a kidolgozását a Teknyős László vezette munkacsoportra bízták. Laciék a budapesti elöljáróknak továbbították az elképzelésüket. A budapesti kerületek ezeket megtárgyalták. Az érintettek vezetők a munkacsoport felé továbbították közösségeik javaslatait. Matyasovszky Gábor budapesti elöljáró is készített egy saját elgondolást. Ezt ismerőseinek és barátainak továbbította, hogy alkossanak róla véleményt. Gábor olvashatod vélemény nyilvánításra küldtem körbe a szórólap tervezetét. Az aláírás szerint magánemberként küldte tovább a levelet. Gábor abban hibázott, hogy szélesebb körben küldte körbe az e-mail-t, mint ahogyan azt érdemben meg szabadott volna vitatni.

 

Orbán Éva véleményét egy döntés előtti belső levelezésre alapozza.

 

Múlt héten szerdán az előterjesztés során a munkacsoport vezetője a megyei vezetők képviselőitől és az országos elöljárói testülettől azt a feladatot kapta, hogy a kidolgozás során kiemelt figyelmet fordítsanak az egyértelműségre. A budapesti javaslatokat a munkacsoport a tegnapi nap során értékelte és elkészítette javaslatát Ezt az anyagot a mai Összehangoló Testületi ülésen az országos vezetés el fogja bírálni. A megyék vezetői a megfelelő módosításokkal megszavazzák vagy elvetik. Tudtommal a munkacsoport beadványa lényegi részeiben különbözik a budapesti elöljáró elképzeléseitől és egyáltalán nem tartalmaz szavazás ellenes magatartásra való buzdítást..

 

Orbán Éva írásából kiderül, hogy nem ismeri a szervezeti munkavégzés rendjét és a közösségi véleményformálás mikéntjét. A Magyarok Szövetsége különböző habitusú emberek közössége. A vélemények és elképzelések több közösségi szűrőn keresztül jutnak el odáig, hogy a szervezet véleményévé forrja ki magát. A szövetségeseknek nem kötelező minden kérdésben az első pillanattól fogva egyetérteni. A közös nevező megtalálása után viszont kötelessége azt munkájával előmozdítani!

 

Remélem, hogy az elkövetkező időben, ha valamelyik MSZ-tagnak elgázolják szeretett kutyáját, akkor egyre kevesebben lesznek azok, akik ebből bulvársajtó szintre süllyedve világszenzációt próbáljanak fabrikálni valahogy így: "Botrány! Az MSZ állatellenes nézeteket vall! A nemzetellenes munkájuk során a végkimerülésig jutó MSZ-tagok nem adnak enni kedvencüknek, akik ezért tömeges öngyilkosságokat követnek el! Le az MSZ-szel. A magyarok a kutyákkal vannak..."

 

Bárkinek kérdése van, azt a titkárságon, a honlapon, a helyi MSZ-szervezeten keresztül megteheti. Aki elég kitartó, akár személyesen is. Persze csak akkor, ha valakit egyáltalán érdekel valami az igazságból.

 

A magyar társadalmi szervezetek közül ez az egyetlen, ahol minden nap lehetőség van a személyes (nem világhálón zajló) kérdésfeltevésre.

Akinek komoly aggályai vannak a hetente szerdán megtartandó ÖT ülésen, akár az országos testület képviselői elé is tárhatja problémáit.

 

Füzi Péter szövetségesünk az esetről a következőt írta:

 

“Az eset csak annyira figyelemre méltó, hogy egy teljesen általános szabályra világít rá. Aki a tisztánlátást akarja növelni, és a kakofóniát csökkenteni, az mindig ellenőrzést tesz először, hogy egy hír mennyire igaz – mégha a közvetlen feladó hiteles ismerős is!

Téves vagy dezinformáló hírt továbbküldeni rutinos mozdulattal interneten – nézetem szerint bűn, hiszen mindnyájunknak van éppen elég elfoglaltsága. A konzervatív oldal úgy tűnik számomra, gyakorta túlzottan naív optimizmussal és kevesebb elővigyázatossággal használja az email-t. Kevésszer keresünk referenciát interneten, és még kevesebbszer ragadunk telefont és kérdezünk autentikus forrást egy bizonytalan üggyel kapcsolatban. Pedig ilyen esetekben ezek is a rutinellenőrzés részét kéne képezzék!”

 

A Magyarok Szövetsége budapesti tagjainak az a kezdeményezése, amelyben arra hívnák fel a választópolgárok figyelmét, hogy a nemzet alapvető kérdéseivel nem foglalkozó politikai csoportoknak ne adják át kopogtatócédulájukat, megérdemli a megbecsülést. Ha előterjesztésük abban a szellemben íródik, amely a nemzetben gondolkodó társadalmi csoportok számára biztosít nagyobb mozgási szabadságot, akkor azzal mindenki elégedett lehet. Ezek az esetek kiválóak arra, hogy “tisztuljon” körülöttünk a levegő. Az élet velejárója.

 

Ha Orbán Éva belátja, hogy nem helyes ellenőrizetlenül híreket továbbítani, akkor megérdemli a tiszteletünket. Mi is tévedhetünk majd a későbbiekben. A belátás és a megbocsátás az alapja az igazi barátságnak. Nincs értelme tovább osztani a magyar társadalmat.

 

Amúgy köszönjük, jól vagyunk. Az elmúlt hónapban újabb 24 településen alakult Magyarok Szövetsége közösség, az új televízióban több mint száz munkatárs jelentkezett munkára, a stúdió szombaton kezdi a próbaüzemet. Az új hetilap köré hatvan szakember szerveződött és minden lakossági fórumon a résztvevők harmada hónapokra, félévekre fizet elő a Varga Domokos György szerkesztésében megjelenő újságra. Tavasszal egy magyar történelmi ifjúsági kalandfilm forgatásába kezdünk önkénteseinkkel. A székház karbantartási munkálatainak a felén már túlvagyunk. A munkák közben igaz barátságok köttettek. Ebben az évben is több ezer programot valósítunk meg országszerte. Külön érdekesség, hogy a szövetségesek 2010-ben Dunaszerdahelyen, Kassán, Beregszászon, Székelyudvarhelyen, Szabadkán, Eszéken, Bécsben, Berlinben és Londonban is nagyobb rendezvényeket szerveznek. A 2010.08.13-14-15.-én Bösztörpusztán megtartandó Magyarok Országos Gyűlésére kilencezer szervező és résztvevő jelentkezett be előre. Esélyünk van arra, hogy idén kétszer annyian látogatnak el hozzánk, mint tavaly. Az amerikai magyar közösségek képviselőitől az ausztráliai magyarokig, a svájci hun völgy lakóitól az ujgurokig ott lesz mindenki, aki emlékszik fogadalmára.

 

Aki pedig kíváncsi arra, hogy mit is akar a Szövetség a választások alatt tenni, annak hadd adjak át egy meghívót:

 

“A Magyarok Szövetsége Mozgalom 2010. február 7.-én vasárnap 10 órakor a kunszentmiklósi sportcsarnokban tartja IV. Országos Munkaértekezletét. Napirendi pontok: a Magyarok Szövetsége tevékenysége a parlamenti választások alatt, az önkormányzati választásokra való felkészülés rendje, a Szövetség Televízió és az új hetilap bemutatkozása, az MSZ országos szervezeti és működési rendjének meghatározása, a Felsőházi Szövetség programjának elfogadása, a Magyarok Országos Gyűlésének főbb feladatai. Beszédet mond Pap Lajos a Bölcsek Tanácsának tagja, Vukics Ferenc a Magyarok Szövetségének elnöke, Varga Norbert a Polgári körök Életfa Összefogás Szövetségének elnöke valamint több csatlakozó civil szervezet vezetője. Szeretettel várjuk Szövetségeseinket, szimpatizánsainkat, a csatlakozott és csatlakozni vágyó szervezetek vezetőit és tagjait. A várhatóan nagy létszámban lezajló ülésre a helyi közösségek buszokat és telekocsikat szerveznek. Aki tud, hozzon széket magával. “

 

Matyasovszky Gábor egy tehetséges, kiváló, nagy munkabírású fiatalember. Eddig elvégzett munkája alapján mindannyiunk bizalmát bírja. Biztos vagyok abban, hogy ez a tanulság is hozzá fog járulni ahhoz, hogy rövid időn belül még inkább kiérdemelje mindannyiunk bizalmát.

 

„Minden magyar felelős minden magyarért...”

 

További kitartó igazságkeresést kívánva!

 

Vukics Ferenc