Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 3., szerda

4.540 - Kecskeméti Magyarok Háza > Tímár Imre - Jövőnk.info - Pörzse Sándor: Gondolatok a jobb(?)oldali sajtóról

Von: karpathaza.hu
Gesendet: szerda, 2010. február 03. 10:05
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: Kecskeméti Magyarok Háza hírlevele

 

 

Pörzse Sándor: Gondolatok a jobb(?)oldali sajtóról

2010-02-01. 17:30 Kuruc.info

 

Emlékeznek, 2006. október 23-a előtt milyen egyszerű volt minden? Voltunk mi, \"jobbosok\" és voltak ők, a \"balosok\". Meg persze az ún. liberálisok, de utánuk mindenki minimum szájat öblögetett, már ha szóba kerültek. Morvai Krisztina később ezt az embertípust \"magukfajtának\" nevezte el. A jobbosok mind a jó oldalon álltak, a többiek mind a rosszon. Egyszerű, naiv, délibábos idők voltak...

 

Aztán 23-a után többen nem értettünk egy-két dolgot: miért csak Révész Máriusz állt oda? A többiek hol voltak? A Vezér miért az ellenkező irányba ment? Aki hajlandó volt a testi épségét is kockáztatni, miért lett később provokátor? A balos sajtó fröcsögött, Gyurcsány, Gergényi elemükben voltak, a Fidesz meg szokás szerint hagyta magát kigúnyolni. A Hír TV látszólag nem hagyta magát, az Echo-ban akkor még Fiala, Kocsi Ilona fújta a szelet, a Demokrata - mióta felhagyott a radikális hangnemmel - meredeken zuhanni kezdett. Pedig a magunkfajtáknak más nem nagyon volt.

 

Bezzeg manapság: valóságos jobboldali sajtódömping van. Nézzük csak: Hír TV, Echo TV, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Heti Válasz, Demokrata, Magyar Fórum, Lánchíd Rádió - hogy csak a legnagyobbakat említsem. Rengeteg hangszer, a zenekar mégis fájóan hamis. Ha a fentebb soroltakat összehasonlítjuk pl. a Kurucinfóval vagy a Barikáddal, olybá tűnik, mintha különböző országokról írnának, beszélnének. És nem a hangnemről, a tehetségről van szó, hanem az ország jobboldali része által megélt valóságról.

 

Menjünk sorban! Nézzük, kik fújják a sokak számára fals hangokat. Az első sokkot egyértelműen Csintalan feltűnése okozta a Hír TV-ben. A mi oldalunk nehezen hisz a damaszkuszi utakban (talán egyedül Bayer Zsolt kivétel, neki a tehetsége miatt elnézik a népszabis vargabetűt), az árulókat meg nem szeretik sehol. Vagy van, ahol mégis? Mi a hozadéka az Ő leigazolásának? Komolyan gondolta bárki, hogy miatta tömegesen szavaznak át a kádárnyugdíjasok? Vagy roppant kellemes televíziós jelenség, netán a tehetsége okán van ott? Nem. Egész egyszerűen a fideszes tulaj barátja. A volt szoci alelnök. Puff neki, illúziók! Nincsenek is nyilvános nézettségi adatok már régóta.

 

Apropó, damaszkuszi út! Majdnem két év liberális tombolás után az Echo Tv egyszer csak jobbos lett. Mert a tulaj rájött, hogy az igazság odaát van. Jöttek a radikális igazolások, folyamatosan emelkedett a nézettség. Aztán egyszer csak nem lehetett beszélni Gárdáról, Vonáról, Jobbikról. Csak a balos simli a simli, ha kiderült, hogy \"mi\" is lopunk, arról hallgatni kellett. Kezdett nem számítani a néző. Néhány hónapja a hatalom által meghurcoltak emberi jogaiért egyedül kiálló Morvai Krisztinát küldték haza az előtérből rendkívül megalázóan. Ma már a Draskovics által bebörtönzött, majd kiengedett kislány sem mehet adásba. Tényleg ezt várják el a jobbos nézők tömegei? Tényleg hisznek a volt Mazsihiszes Vámosnak? Aki Széles kedvenceként állítólagos terhelő adatokat akart vinni Orbánról és Szélesről a Jobbiknak, mandátumért cserébe (persze onnan kirúgták). Aki Tasnádit készítette fel a Bencsik-Lova!

 s-Tasnádi vitára. Akinek szinte nincs spontán telefonálója, csak az előre leadot! t baráti körével beszélget hétről hétre (tudom, ott dolgoztam). Tényleg ilyen hülye a néző? Puff neki, illúziók! A héten egy lakossági fórum kb. háromszáz nézőjéből húszan mondták le a Magyar Hírlapot. Pedig szinte mind ott voltak a \"hírlapos tüntetésen\" tavaly, a farkasordító hidegben.

 

A Demokratában már régen nincsenek ott a legjobbak. Nincs Lovas, Sinkovits, Sándor Csilla, Seszták, Ungváry, Szalai... és sorolhatnám. Különböző okokból nincsenek, de miért pont a szókimondóak tűntek el? Már csak hazugságok vannak Morvairól, meg vezércikk arról, hogy már csak kettőt kell aludni, és mi jövünk. Csurka már nem számít, a tehetséges újságírók hadát felvonultató, és egy remek ember által irányított Heti Válasz már-már népszavai színvonalú hecclappá silányult a Nagy Megfelelésben.

 

Nagyjából itt tartunk. Szerintem. Ezt akartuk, amikor jobboldali sajtóról ábrándoztunk? Mi most megpróbáljuk még egyszer. Kérem Önöket, azonnal szóljanak az első fals hangnál. Van mérce. Úgy hívják: keresztény erkölcs.

 

Adjon az Isten szebb jövőt!

 

Pörzse Sándor

főszerkesztő

----------------------------------------------------------

Eladó az Isten!

 

1994 karácsonyán leültem a TV elé, abban a reményben, hogy a világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek születéséről megnézzek esetleg egy aktuális filmet, vagy programot. Joggal reménykedtem, mert Svédország igaz, hogy szégyenlősen, de kereszténynek nevezi saját magát néha.

 

Miután átnéztem a harminckét csatornát, csalódottan kellett megállapítanom, hogy a világnak aligha van valamicske fogalma arról, hogy ki is volt Jézus valójában és mit akart elérni küldetésével. Évekkel ezelőtt mutattak be egy filmet ezzel a címmel: \"A názáreti Jézus.\" Most télapónak öltözött bohócok ugra-bugráltak a képernyőn és kórusban énekelték harsogva, hogy \"Hozsanna néked Dávid fia\", \"Jézus a zsidók királya\" stb. Az éjféli szentmisét közvetítették ugyan Rómából, de a beteg és fáradt pápa személyisége, vagy nevezzük úgy, hogy \"Isten földi helytartója\" aligha sugárzott lelki frissességet és reményt a hívek felé. A pápai trónuson üldögélő Szentatya szürkesége méltó tükörképe volt az elfásult kereszténységnek. Az újságok nem mutatták semmi jelét a hovatartozásuknak, azaz mégis, pl. az Expressen karácsonyi különkiadását gyerekeknek ajánlotta ajándékként a címlapján r!

 högő buzeráns színész, Rikard Wolff, arcképével és többoldalas elbeszélésével. Jahve kapta a főszerepet! ezen a karácsonyon minden kétséget kizáróan.

 

Magyarországon ugyanakkor műsort sugároztak arról az ismert cionista állításról, hogy Jézus sohasem létezett. Tehetik nyugodtan, mert nem kell tartaniuk még egy enyhe tiltakozástól sem a Paskai-féle békepapi gyülevészhad részéről.

 

Nemrégiben napirendi téma volt Svédországban az üres templomok sorsa. Többen követelték, hogy adják el ezeket az épületeket és használják fel valami hasznos célra. A dolognak volt azonban egy kínos kérdése is, hogy miért hagyták cserben a hívek a templomaikat. Nem mondták, mert nem merték kimondani, hogy nem az épületeket hagyták el tömegesen, hanem az Istent. Vagy még egy pontosabb kifejezéssel élve; a világ eladta Jézust a kufároknak és szerződést kötött Jahvéval. Ez a világ kereszténységének a tragédiája, hogy eddig nem vettek tudomást róla, mert lassacskán kufárok fognak prédikálni nekünk a szószékekről, illetve a TV-n keresztül.

 

Elgondolkoztató, hogy a zsidóság miért nem tiltakozik a \"judeokereszténység\" elnevezés ellen, vagy miért nem tagadják ki Jézust vér szerint is, hiszen tény Jézus nem zsidó származása. Kell, hogy legyen a dolgok mögött valami ravaszság. Kiszivárgott hírek szerint a rabbi hivatal kidolgozott egy hosszú távú tervet, mert Jahve nem minden zsidó előtt modern, hiszen pl. az Ószövetségből teljesen hiányzik a túlvilág képe. No, egyelőre nincs semmi baj, de minden eshetőségre fel kell készülni. Például a világ minden vallása - kivéve a judaizmust - örömmel veszi az új híveket, tekintet nélkül faji hovatartozásukra. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a judaizmus a világ egyetlen rasszista vallása, ahol még a zsidók is elutasítandók, ha nem anyai ágról jön a vérvonal. Ezen alapkövetelmények után nyugodtan állíthatjuk, hogy a judaizmus elnevezés nem felel meg sem a vallás, de még a szekták követelményeinek sem. Legmegfelel!

 bb kifejezés talán az lenne, hogy a judaizmus törvényei csak saját mag! okra vonatkozó, elkülönült kisebbségi csoport (maffia) belső házi szabályai. Ezek után kérdezhetnénk, hogy mi keresnivalója van a Szentszéknek a judaizmus körül. Gondolok itt az évente megrendezendő zsidó - keresztény konferenciákra. Milyen csalás készül megint a hátunk megett? Miért nem teszik közzé ezeknek a konferenciáknak az anyagát?

 

Jézus saját maga választotta ki az apostolait. Saul rabbi (Pál) saját magát nevezte ki apostolnak egy állítólagos látomás után. Az Egyház elég szigorú manapság a jelenések és csodák elfogadása terén, de sohasem merték megkérdőjelezni Saul rabbit. Ugyan miért? Hiszen ő sohasem találkozott Jézussal és a tanításait sem ismerte. Csalás történt itt a javából, mert Saul rabbi belepiszkított az induló kereszténység sátrába, amit ezidáig sem takarítottak ki.

 

De hát hogyan történhetett mindez, mindjárt az elején? - kérdezhetnénk jogosan. Ha Júdásnak az árulónak helyet adott Jézus az asztalánál egy darabig, akkor elképzelhető, hogy Saul rabbi árulása is a folytatásnál, hiszen ő megrögzött keresztényüldöző volt, de amikor belátta, hogy nem tud gátat vetni a terjedésnek, akkor a napjainkban is jól ismert eszközhöz folyamodott, hogy belülről rombolja szét a szervezetet. Régi taktika, de igen jól bevált ez idáig. Az én példabeszédem erről így hangzik: Kiss-Kovács Jóska kivonult a sivatagba és megalakította homokszemcsiszoló pártot. A párt egyetlen feladata az, hogy reggeltől estig csiszolják a homokszemcséket. Néhány év elteltével az újságok írtak az eredményes homokszemcsiszolásról, amikor megjelentek a zsidók és kifejezték rosszallásukat az iránt, hogy miért nincs egyetlen egy zsidó sem a pártban. Biztosan Kiss-Kovács antiszemita. A békesség kedvéért azonnal!

 l alkalmazták Ábrahámot és Izsákot, mint szakértőket. Azóta eltelt néhány ! év és a helyzet a következőképpen néz ki: Kiss-Kovács Jóska boldog lakója egy elmegyógyintézetnek, a párt pedig nevet változtatott Ábrahám és Izsák pártja névre. Ugye ismerős a mese?

 

Hát ezt csinálta Saul rabbi mindjárt az elején. A felénk bemutatott kereszténység valóban magán viseli a \"judeo\" szégyen bélyeget, de ennek semmi köze az igazi Jézushoz. A visszatérés fájdalmas lesz, de egyelőre semmi jele annak, hogy az egyházi hatalmasságok komolyan vennék a problémát.

 

Ezerkilencszázkilencvenöt januárjában a magyar nemzet mint egy kerge birkanyáj keresne kiutat a karámból, de a jó pásztor nem látszik sehol sem a láthatáron. Költőink által megénekelt namzethalál elérhető közelségbe került napjainkban. Hány magyar érzi mindezeknek a súlyát? Van tizenkét igaz ebben a szerencsétlen hazában egyáltalán, hogy megérdemeljük a kegyelmet? Rövidesen választ fogunk kapni rá.

 

Tímár Imre - Jövőnk.info (Megjelent 1995. február 5-én a Magyarok Vasárnapjában)

Svédország

2010.02.03. 10:04:40