Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 9., kedd

4.583 - Kéri László: a következő ciklust a Fidesz és a Jobbik párharca fogja meghatározni

Kéri László: a következő ciklust a Fidesz és a Jobbik párharca fogja meghatározni
2010-02-08 11:51 barikád.hu

Kéri László a Magyar Televízió Parlamenti Napló című műsorában úgy vélekedett: áprilist követően egy átmeneti kormányzat fog felállni, amely ellátja a válságkezelés hálátlan feladatát, azután félreáll. A politológus szerint a következő ciklus vitái alapvetően a Fidesz és a Jobbik között fognak eldőlni.

1990 óta nem látott mérték
ű változások elé néz a magyar politikai élet, 2010 tavaszát követően gyökeresen át fog alakulni a pártrendszer - jelentette ki Kéri László. A közbeszédet alapvetően a nagy és stabil többséggel bíró Fidesz, illetve az egyre népszerűbb, dinamikus radikális jobboldali Jobbik vitái fogják meghatározni. A szocialistáknak lényegében már nem lesz érdemi mondanivalója - vélekedett a politológus.

Kéri szerint az a legvalószín
űbb forgatókönyv 2010. tavasza után, hogy a Fidesz felállítja a "maga Bajnai-kormányát", amely ellátja válságkezelés népszerűtlen feladatát, majd távozik a színről.

Orbán Viktor bolond lenne, ha a jelenlegi gazdasági helyzetben maga állna a kormány élére. Az igazán komoly stuktúrális és alkotmányjogi változtatások valamikor 2011. végén, 2012. elején várhatóak, amikor a Fidesz elnöke vesz át az ország vezetését - progonosztizálta a szakember.

Kéri egyébként örömmel konstatálta, és az "érettebbé válás" jeleként értékelte, hogy évértékel
ő beszédének tanúsága szerint Orbán Tina Turner helyett már inkább Emerson Lake and Palmert hallgat.