Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 9., kedd

4.587 - Népszabadság 2010. február 9. >Orbán Viktor, a Fidesz elnöke interjút adott a köztévé Ma reggel című műsorának,/...

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-nol-k.gifOrbán: Az elszámoltatás megtizedeli az MSZP-t
Csuhaj Ildikó - Népszabadság 2010. február 9.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke interjút adott a köztévé Ma reggel cím
ű műsorának, amely lényegesen többet felfedett a Fidesz választási programjából, mint amennyi eddig abból napvilágra került. Az alábbiakban a különböző témafelvetésekre adott válaszát közöljük.

Választás: április 11-ig a középer
ők nek, a jobboldalnak nem szabad mással foglalkoznia, mint a választások megnyerésével. A legnagyobb veszély a "szavazatok megosztása" a Fidesz és a radikális jobboldal között, mert "mit tud elintézni egy olyan párt, amely legjobb esetben 10-15 százalékos támogatást tud összegyűjteni? A Jobbikra szavazni elvesztegetett voks". Sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem fognak együttműködni.

Nyugdíj: Orbán "lényegében egyetért" azzal a kormányállásponttal, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartható, "el lehet menni vele" még legalább 30 évig, nem szükséges más modell.

Gazdaság: A következ
ő kormánynak szigorú költségvetési politikát kell folytatnia, és első dolga egy pontos átadás-átvétel elkészítése lesz. "A mai hiány köszönő viszonyban sincs a realitásokkal. A költségvetés egy olyan papír, amely lassan annyit sem ér, mint amire ráírták."

Pedagóguselbocsátás: Sió László pedagóguselbocsátásokkal kapcsolatos "ügyét" Orbán "nem követte". De - tette hozzá - az alkalmatlanokat minden szakmában el szokták bocsátani. (Vagyis: minden valószín
űség szerint, az erre vonatkozó kommunikációs cáfolatok ellenére a Fidesz bevezetné a tanárminősítő rendszert - a szerk.)

Elszámoltatás
: A törvényesség keretein belül elszámoltatás lesz. "Ez meg fogja tizedelni a szocialistákat, mert láthatóan az
ő érdekkörükből kerülnek ki azok, akik viszszaéltek a hatalommal az elmúlt néhány évben."

Tubesi radar: "Le kell ülnünk a NATO-val, és kell találnunk egy másik helyet."

Közmédiumok összevonása: "Volna ennek bármilyen értelme? Nem hajt ebben az ügyben a tatár bennünket."

"Zöldbank": A Hír TV Rájátszás m
űsorában jelentette be Orbán, hogy a Fidesz kormányra kerülve "zöldbankot" hoz létre a panellakások felújítására és energiatakarékos fűtésre átállítására, hogy az az érintett lakóknak egyetlen fillérjébe se kerüljön.