Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 10., szerda

4.601 - Vona Gábor és Pörzse Sándor fórumán még a csilláron is lógtak az emberek > 2010-02-10 08:50 barikád.hu >

Von: Nemzeti Hirhalo
Gesendet: szerda, 12010. február 10. 10:23
An: Kutasi József

Betreff: Háromféle ember van ebben az országban... háromféle magyar

 

A kétharmados Fidesz-győzelem lenne a legjobb a magyar gazdaságnak
2010-02-10 09:36 hírTV

A piac szerint a kétharmados Fidesz-győzelem lenne a legjobb a magyar gazdaságnak. A portfolio.hu internetes gazdasági szakportál által megkérdezett elemzők mélyreható strukturális reformokat várnak a Fidesztől, ugyanakkor hiányolják a párt részletes programját.

A kétharmados győzelemre - elemzők szerint - a költségvetési reformok megvalósítása és a hosszú távú versenyképesség megteremtése miatt lenne szükség, mert így a választások után kormányra kerülő párt nem kényszerülne rossz kompromisszumokra és félintézkedésekre. A piac azt feltételezi, hogy a Fidesz-kormány négy éve alatt a forint árfolyama erősödne.

 

Vona Gábor és Pörzse Sándor fórumán még a csilláron is lógtak az emberek
2010-02-10 08:50 barikád.hu

Országjáró körútja állomásaként Nagyatádon járt a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártelnöke, Vona Gábor valamint Pörzse Sándor, a nemzeti párt országgyűlési képviselőjelöltje, a bar!kád hetilap főszerkesztője. A Művelődési Házban még a csilláron is lógtak az emberek.

Vona szerint radikális változásokra van szükség, a Fidesszel való esetleges koalíciót azonban kizárta. A várakozásokkal ellentétben a Jobbik nem pukkadt ki az Európai Parlamenti választások után, mondta. Programjuk címe Radikális Változás, amit a kormányzásra készülő Jobbik az élet minden területén szeretne véghez vinni.

Vona Gábor, a Jobbik kormányfő-jelöltje elmondta, hogy olyan súlyos problémák vannak, ami a felszíni tüneti kezelést már elégtelenné teszi. Műtéti beavatkozásra van szükség az oktatásban, a nyugdíjak kérdésében, az egészségügyben, a mezőgazdaságban tehát nem tudok olyan területet mondani, ahol ne lenne szükség ilyen kemény beavatkozásra.

A korábban újságíróként dolgozó országgyűlési képviselőjelölt, Pörzse SÁndor a konkrétabb célokat is megfogalmazta, Mire is készül akkor a Jobbik? "Számonkérésre. Természetesen a jog minden eszközével de hát az abszurdum, hogy az elmúlt 40 év bűneiért senki nem lakolt meg. Az is abszurdum, hogy az elmúlt 20 év bűneiért sem lakolt meg senki" - fejtette ki a bar!kád hetilap főszerkesztője.

A nemzeti párt elnöke a Fidesz-Jobbik koalíció lehetőségét határozottan cáfolta. "Egyértelműen az a válaszom hogy nem. A két párt között nincs olyan viszony, ami lehetővé tenné, hogy egy közös kormányprogramot alkossunk és a mögé beálljunk." - tette hozzá Vona.

Vona Gábor szerint az ország problémáját ugyanúgy látják, de a megoldás azonban más kell, hogy legyen.

somogytv.hu - barikád.hu

***

 

Háromféle ember van ebben az országban... háromféle magyar.

Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket.

Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.

Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.

Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed, tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért. Érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép.

Wass Albert

gagbi-babca.blog

Álságos cenzúra a Széles TV-nél: Magyar Gárda kitiltva
Az egykor jobb napokat látott Echo TV Széles Gábor Fideszes miniszteri törekvései miatt a cenzúra mocsarába züllött.
2010/01/13 - 22:00 Szent Korona Rádió

Információink szerint egy néhány nappal ezelőtt tartott stábértekezleten az Echo Televízió vezetése közölte a munkatársakkal: a jövőben nem akarják hallani a szájukból a Magyar Gárda vagy az Új Magyar Gárda nevét.

A Széles Gábor tulajdonában álló televíziónál nem újdonság a cenzúra, illetve a Gárda és a Jobbik szisztematikus lejáratása. Pörzse Sándornak nemrégiben egy kétes izraeli hátterű ingatlanügylet feltárása miatt kellett távoznia az Echo-tól, de a világhálón terjedő felvételek tanúsága szerint felettesei már korábban sem vették jó néven, ha műsorában a Gárdával foglalkozik.

Bayer Zsolt saját beszélgetős műsorában is rendszeresen szóba kerül a Jobbik, ám még véletlenül sem pozitív kontextusban. Az újságíró és vendégei számos alkalommal utaltak már arra, hogy a nemzeti párt "a másik oldal" érdekeit szolgálja, illetve, hogy a rá adott szavazat "elvész". (Ami a Jobbik 15%-os EP-eredménye után meglehetősen torzult valóságérzékre vall.) Azaz az Echo TV-ben a nemzeti erőkről megy a szokásos ködösítés és szédítés, ami a jelek szerint pont a fordított hatást éri el, mivel a betelefonálós műsorokban gyakran hallhatunk jobbikos rokonszenvezőket, akik néha kellemetlennek számító kérdéseket is szóba hoznak.

Széles körben elterjedt vélekedés szerint a televízióban bevezetett cenzúra, illetve a Jobbik és a Gárda elleni támadások hátterében a tulajdonos miniszteri elképzelései állnak. Emiatt nem engedték megismételni és törölték az televizió archívumából Pörzse Sándor nevezetes VII. 6-i Kibeszélő adását is, amiben az Erzsébet téri Gárda-tüntetés rendőri szétverése volt a téma.

A cenzúra miatt távozó Pörzse Sándor a bar!kád hetilap főszerkesztőjeként folytatja munkáját, melyben nem lesz tabutéma. A hetilap első száma holnaptól kapható az újságárusoknál.

(Barikád nyomán Szent Korona Rádió)