Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 10., szerda

4.603 - Erdélyi Magyarok Egyesülete > KÖNYVBEMUTATÓ >FARSANGI BÁL > GYERMEKTÁNCHÁZ

Von: Erdélyi Magyarok Egyesülete -
Gesendet: szerda, 2010. február 10. 01:09
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: HÍREK

 

KÖNYVBEMUTATÓ

 

RÓLUNK SZÓL!

 

Budapesten, február 23-án, kedden, délután 16 órai kezdettel, az Írók Boltjában (Andrássy út - Liszt Ferenc tér sarka) beszélget Bódis Kriszta író, dokumentumfilmes és Csapody Miklós író, MDF-es parlamenti képviselő Kibédi Varga Sándor: Az Üveghegyen túl című, Erdélyi ki- és bevándorlók alcímű riportregényéről. A 320 oldalas kötetet két hónapja jelentetett meg a marosvásárhelyi Mentor Kiadó. A könyvbemutatón közreműködik Nagy Apolka gimnazista népdalénekes és Magdó Ildikó marosvásárhelyi-etyeki énektanár biatorbágyi kisiskolás csoportja, a Lenbingó Énekegyüttes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

FARSANGI BÁL

Budapesti Unitárius Egyházközség, 1055 Budapest, Nagy Ignác u. 2-4. 
 Sok szeretettel hívunk minden mulatni vágyót a 2010. február 13-án, szombaton, 19 órától kezdődő Farsangi Bálra melyet a Budapest, V. ker. Nagy Ignác u. 2-4. sz. alatti, I. emeleti gyülekezeti teremben tartunk.

 

Program:

19:00    Megnyitó
19:15    Nyitótánc – Palotás
20:00    Táncverseny
21:00    Vetélkedő
22:00    Tombolasorsolás
22:30    Tánc hajnalig, élő zenével, minden korosztálynak

 

Az egyes programrészek között is lesz lehetőség és alkalom a táncra. Nagy szeretettel hívjuk és várjuk unitárius és nem unitárius testvéreinket, kortól függetlenül. Hozzák el mulatni vágyó barátaikat is. A szervezők kérik, hogy a vendégek hozzanak a bálra saját maguk által készített finom ételeket, salátákat, hidegtálat, sós és édes süteményt, amivel egymást meg tudjuk vendégelni. A szervezők italról gondoskodnak.
Tombola tárgyakat is gyűjtünk, akinek ilyen célra szánt darabja van, kérjük, hogy hozza magával.
További információ a +36-30-630-5534-es telefonszámon kérhető.

Jakab Júlia

 

GYERMEKTÁNCHÁZ

 
Kőketáncolj!

Minden vasárnap délelőtt 1-7 éves gyerekeknek szóló gyermektáncház a Marczibányi téren.

Az élő moldvai és gyimesi muzsikával kísért gyermektáncházban a dalok és a táncok mellett a magyar népi gyermekjátékok sokaságával, körjátékokkal, mondókákkal, mesékkel, kézművességgel ismerkedhetnek kicsik és nagyok, és nem maradnak el az év ünnepei és a hozzájuk kapcsolódó népszokások sem.

Vasárnaponként 10 és 12 óra között - Kőketánc gyermektáncház - Marczibányi Téri Művelődési Központ

Házigazda: Sándor Ildikó, táncot tanít: Földi Lehel, Prekler Kata; zenél: Kerényi Róbert, Horváth Gyula, Nyíri László, Vellner Balázs; kézművesség: Bálint Ágnes, Huszti Kinga