Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 13., szombat

4.626 - Panaszbejelentés - 2010-es választás, Magyarország!

Von: Balogh Béla
Gesendet: szombat, 2010. február 13. 13:49
An: Kutasi József
Betreff: Panaszbejelentés - 2010-es választás

 

Országos Választási Iroda

Dr. Szigeti Péter

Az Országos Választási Bizottság elnöke részére


1051 Budapest

Nádor u. 4.

 

Tárgy: Panaszbejelentés

 

Tisztelt Dr. Szigeti Péter elnök úr!

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a 2010-es választások során 2.000.000 ajánlószelvény összegyűjtését tervezi. Ennek érdekében mindent meg is megtesznek, közölte csütörtökön Nyitrai Zsolt, a Fidesz sajtótájékoztatóján. Internetes honlapjukon szintén olvasható a hír. 2.000.000 darab ajánlószelvény összegyűjtése véleményük szerint nem ütközik a Választási Törvény szabályaiba, csupán arra szolgál, hogy személyes kapcsolatot alakítsanak ki választóikkal.

 

A választásról szóló 1997. évi C. törvény a választás alapelveit rögzítő részében az alábbiakat írja elő: 3. § A választási eljárás szabályainak alkalmazása során a választásban érintett résztvevőknek érvényre kell juttatniuk az alábbi alapelveket:

c) esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között,

d) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás,

 

Független képviselő jelöltként úgy gondolom, a Fidesz nyíltan megcsúfolja a Választási szabályokat. Erőfölényével visszaélve tudatosan ki akarja szorítani a társadalom azon részét a választásokon való indulásból, amelyek nem fogadják egyes pártok és a pártokrácia monopóliumát, akik alternatívát jelenthetnének velük szembe. Emlékeztetném a Tisztelt Választási Bizottságot arra a máig érvényes bár nem hangoztatott és nem is cáfolt Fideszes szándékra, hogy a parlamenti váltógazdaságot (értsd: két párti parlament, - két párti diktatúra) kívánják megvalósítani.

 

Továbbá sérelmezem a Fidesz elnöke által hangoztatott azon kijelentést, hogy a választópolgárok által leadott egyetlen szavazat is elveszett szavazat lenne, mivel hamis és félrevezeti a választási törvényt alig ismerő polgárokat. Véleményem szerint nem csak a választási törvényt sértik ezzel a magatartásukkal, de sértik az emberi jogokat is. Azoknak a független képviselő jelölteknek, mint magam is ilyen manipulatív és félrevezető kinyilatkozások után semmi esélye nincs a 750 darab ajánlószelvény összegyűjtésére. Úgy gondolom mindez nem csak a választási szabályokkal ütközik, de erkölcstelen és tisztességtelen a magyar társadalommal, a választópolgárokkal szemben is.

 

Jelenleg egy képviselőnek 750 darab érvényes ajánlószelvényt kell gyűjtenie ahhoz, hogy hivatalosan is képviselő-jelölt legyen. 176 képviselő esetében – kellő biztonsággal – 132 000 ajánlószelvényre lenne szükség, de a Fidesz 11 szeres biztonsággal számol. Az indokoltnál több ajánlószelvény gyűjtéssel tudatosan befolyásolják, rontják más indulók, függetlenek vagy akár pártok esélyeit. Ez a magatartása a Fidesznek alkotmányellenes. Sértik az esélyegyenlőség elvét.

Tisztelettel kérem, szíveskedjenek kivizsgálni az ügyet és álláspontjukat nyilvánossá tenni. Amennyiben panaszomat jogosnak ítélik, akkor szíveskedjenek a Fideszt hivatalosan utasítani a törvénytelen magatartás és megnyilatkozás abbahagyására.

 

Köszönettel:

 

Balogh Béla elnök,
Magyar Nemzetért Mozgalom

magyarnemzetertmozgalom@gmail.com

Tel: +3620/9160029

 

Jelen panaszt kapják:

Dr. Virág Rudolf, Országos Választási Iroda vezetője - Dr. Berta Zsolt, jogi helyettes - Zubor András, szervezési helyettes