Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 5., péntek

4.852 - MIRE KÍVÁNCSI A MINISZTERELNÖKI HIVATAL (MH)?

Von: dr Bokor Imre

Gesendet: péntek , 2010. március  05. 13:31
An: Kutasi József
Betreff: Amnéziában szenvedõkrõl (Szili, Simicskó, Csurka , MH)

 

drBokorImre_aFUSZ-ban.jpg

Prof. Dr. Bokor Imre

AKTUÁLIS, IGAZ, KÖZÉRDEKÛ.

(MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG LEVELESLÁDÁJA)

AMNÉZIÁBAN SZENVEDÕKRÕL

 MIRE ÉS MIÉRT KÍVÁNCSI  SZILI KATALIN ?

         A parlamentben (elnökként) látszattevékenységet végzõ, és önmagát képmutató módon népszerûsíteni akaró, milliókat összeharácsoló MSZP-s fõgurut, most permanensen egy kérdés izgatja (foglalkoztatja): hogy ki hozta nyilvánosságra az „öszödi” beszédet?

          Minket pedig, egyszerû választópolgárokat pedig inkább az érdekel, hogy az „öszödi” beszéd elhangzásakor, a jelenlévõk közül (Szili Katalint is beleértve), miért nem állt fel senki sem, miért nem utasította rendre az agyalágyult  leaderüket, miért nem pofozta fel, vagy miért nem zavarta ki a terembõl?

                Merthogy: az aki a  hazáját „leqrvázza”, aki bevallja, hogy  végighazudták  a napokat, aki  kijelenti, hogy másfél-vagy két évig nem „csináltak” semmit („SEMMIT”),  az sokféle büntetést megérdemelt volna ott a helyszínen! Rögvest!

            Ha pedig annyi gyáva és meghunyászkodó embernek nevezett gyülekezet volt a helyszínen, akkor legalább arra lettek volna bátrak, hogy visszafizessék a semmittevésért kapott járandóságukat, hiszen még akkor is  bespájzoltak annyit (fejenként), mint száz minimálbéren tengõdõ állampolgár, akik  viszont  végigdolgozták   azt az említett idõszakot (is).

             Szili Katalin is a hallgatag banda tagja volt!   Közelegvén a  randalírozásuk vége, most ügyesen el akar különülni a fõbûnösöktõl.  A pécsi polgármesteri hely  elvesztésének kompenzálására szeretne  valamilyen  jó pozícióba  kerülni  a pártján belül vagy  a pártján kívül, "érdemei " elismeréséért. Ne tévesszen meg senkit, õ sem különb  a Csurcsány  „vásznánál”, csak alattomosabb kivitelezésû.

 

SIMICSKÓ ISTVÁN AKTIVIZÁLÓDÁSA

                Õrvezetõi rendfokozattól kezdve, minden egykori katona elõtt nyilvánvaló volt, hogy a haderõreformnak nevezett „valami”, a hadsereg leépítését, az objektumok felszámolását, a harckészség és harckészültség csökkentését, az egykori párt-politikai apparátus nyílt vagy burkolt átmentését, a dollár-és forint milliók vagy milliárdok tékozlását jelentette.

           Ebben a „buliban”, tudatosan avagy tudatlanul benne volt Für Lajostól kezdve, Keleti Györgyön, Szabó Jánoson és Juhász Ferencen át, Szekeres Imréig  minden  hadügyér,  államtitkáraik, valamint magas beosztású (hallgatag)  alárendeltjeik.

          A Parlamenti Honvédelmi Bizottság elnökei csendben asszisztáltak a dilettáns minisztériumi vezetõknek, dupla pénzért fontoskodtak és nem álltak hivatali helyzetük  magaslatán.

          Balog Györgyön vagy Mécs Imrén nem is lehet csodálkozni politikai elfogultságuk miatt, Lányi Zsolt  „bohóckodása” és üresjárata  részben  képzetlenségével, részben azzal magyarázható, hogy egy hajdani   függetlenített párttitkár „súgott neki”, akit hálából dandártábornokká neveztetett ki,  bár életében egy dandárt sem látott.  Az viszont már nehezen érthetõ, hogy Simicskó István  semmit sem tanult elõdei hibáiból, langyoskodását  és semmittevését   (talán) az okozta, hogy munkatársa és tanácsadója egy  kiskaliberû politikai tiszt volt, akivel  (viszont) azonos súlycsoportban voltak…

                No de: félretéve a feltételezéseket és a személyeskedéseket, a Tisztelt Olvasók figyelmét arra szeretném ráirányítani, hogy a szép létszámú, „szakértõkkel” megtámogatott, anyagilag jól dotált Honvédelmi Bizottság (HB) feladata a HM és az MH (Magyar Honvédség)  ellenõrzése (felügyelete, segítése)! Ezért lettek létrehozva, ezért ülésezgetnek, utazgatnak, terveket és programokat készítenek,  és ezért függetlenek a  HM-tõl, csupán a parlamentnek kötelesek  beszámolni a munkájukról.

          A HB-nek az „olajszõkítésektõl” kezdve, a Honvéd Kórház  lucaszék jellegû és  irdatlan pénzpazarlású  építkezésén, a honvédségi objektumok  eladásán,  lepusztulásán, a harci-technikai eszközök  beszerzésén és rendszerbbõl való kivonásán át, az ötletszerû  rendfokozatok  és beosztások  „ajándékozási” dömpingjeivel bezárólag, mindenrõl kellett, hogy tudomása legyen, és kötelessége  volt határozott intézkedések foganatosítására  az érintettek vagy a parlament felé.

          Ebben az értelemben a HB legalább olyan felelõs a bekövetkezett botrányokért, mint a HM.  Simicskó István most (utólag) felbátorodott és  Szekeres Imre  lemondását kéri (jogosan), de  a kamerák mögött „mossa a kezeit” ,  és eszébe sem jut saját lemondásának a felvetése.

         Akarva, akaratlanul, a HB  cinkosaivá vált a HM-ben történteknek,  és ezt nem annullálja Simicskó ébredési nyilatkozatainak gyakorisága.

 

CSURKA ISTVÁN  VAGDALKOZÁSAI

           Csurka megtalálta új ellenségét a Jobbik személyében! Sztálinhoz(Sic!)  hasonlította õket, ami azt jelenti, hogy hiányos történelmi ismeretei mellett, a józan ítélõképességét is elveszítette.

            Sztalin diktátori vonásai Csurkában is megmutatkoznak, munkatársai zömét eltávolította,  elárulta,  lejáratta, pártját a  „padlóra vitte”,   mindenkiben (Sztalinhoz hasonlóan)  ellenséget, beépített ügynököket vagy kémeket lát, csupán egykori  saját dolgai törlõdtek ki a memória egységébõl.

           Szerinte az MSZP az elmúlt 8 évben leleplezõdött, holott már megalakulása pillanatában minden épeszû ember tisztában volt azzal, hogy az MSZMP utódpártjának minõsül és   már több évtizede „lepel nélkül”  éli a világát…

           Egy óbudai javasasszony is azt nézett ki kávézaccból (amit Csurka állít), hogy a Jobbik az MSZP és az SZDSZ csodafegyvere, amit egykoron (sõt mai is) a MIÉP-rõl is állítottak, pontosabban Csurkáról és követõirõl.

           Csurka nyilatkozatainak legnagyobb hibája, hogy konkrétumok nélküli találgatásokkal „operál”, az irigység, az elfogultság,  a pénzéhség és a  hatalom iránti vágy elvette az eszét. Sztálinra (Sic!) hivatkozik a Jobbik megítélésében,  de egy  szóval sem említi a Lenin-Sztalin  kommunista  pártja nevét felvevõ Magyar Kommunista Munkáspártot, azokról pontosan úgy hallgat, mint az MSZP, az SZDSZ vagy (sajnos)  a FIDESZ is. 

         Nem ártana, ha saját és pártja ügyes-bajos dolgaival foglalkozna, vagy ha  mindenáron  hallatni akarja a hangját, akkor  konkretizálja, hogy Sztalin miért lenne büszke a Jobbikra  és miért nem a MIÉP-re? 

 

MIRE KÍVÁNCSI A MINISZTERELNÖKI HIVATAL (MH)?

                „Legatyásodott” pénzügyi helyzetünkben, az MH  145 (azaz: egyszáznegyvenöt) HUF-ot  költ el  a minisztériumok  és a miniszterek lakossági megítélésének a felmérésére.

            Példátlanul „orcátlan” és  felesleges pénzpazarlásnak minõsül ez a felmérés, hiszen a lakosság  zöme  a felmérést már régen  elvégezte, az eredményt pedig az április 11-i választások szemléltetni fogják.  Ha ezt sem tudják és nem érzékelik, akkor milyen információk birtokában voltak eddig?

           Hasznosabb  helyre kellett volna fordítani ezt a jelentõs összeget, de ez a döntésük  minõsíti az MH  munkáját is !  Minden pénzt elherdálnak, hogy az új kormány  kasszája  „tátongjon” az ürességtõl!

           Ha még vissza lehetne  vonni ezt az akciót, akkor azonnal tegyék meg,  szent ígéretet teszek arra, hogy  teljesen ingyenes felméréssel is  informálom a Miniszterelnöki  Hivatalt érdeklõ kérdés  tárgyában kialakult  lakossági megítélésrõl.

           Elõzetes felméréseim szerint máris rögzíthetem,  hogy egyesek a  minisztériumok vagy a miniszterek megemlítésekor  nem is válaszoltak a  feltett kérdésre, hanem  a szájukban lévõ  nedves anyagot a földre   távolították, mások egyetlenegy  rövid szóval fejezték ki megítélésük lényegét, olyan  szavacskával, amely a Heti-hetes mûsorában gyakran elhangzik, és  valójában az emésztés végtermékére utal,  a mûsorban  majd minden szereplõ nemes egyszerûséggel ejti ki a száján, miközben a többiek  jóízûen „röhögnek” rajta.  Ezért a megítélésért, illetve  szavacskáért ,- nagyon nagy  kár  lenne 145 HUF-ot   kidobni az ablakon!

 

                                                                                                            (Prof. Dr. Bokor Imre)

                                                                                                                 az MJB elnöke