Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 17., vasárnap

6.787 - MAGYARORSZÁG > Piliscsaba Nagyközség Önkormányzata > Polgármester, Alpolgármester, Képviselök/...

Szlovák Kisebbségi Önkormányzat

Szlovák Kisebbségi Önkormányzat képviselő-testület tagjai:
Kucsera Gyula, Flórián Stefánia, Funk Gyula, Matejka Kátoly János

Elnök:

Alelnök:

Polgármester

Gáspár Csaba
Alpolgármester: Még nincs írás és kép!

Képviselök

Baráthné Kozák Erzsébet

Bácskai Beáta 

Mocsáry Dezső

Peterdy András Vince

Pintér Balázs

Styevola István

Tázer Marianna

Baráthné Kozák Erzsébet


Az önkormányzatban betöltött szerep: 


Végzettség, szakmai tapasztalat: Okleveles közgazda (egyetem), Okleveles könyvvizsgáló, okleveles nemzetközi adószakértő. 14 éve vezetem Piliscsabán könyvelő irodámat, 12 éve végzek könyvvizsgálatokat, önkormányzati könyvvizsgálatot is beleértve.

Húsz éve élek családommal Piliscsabán, férjemmel négy gyermeket nevelünk.
Célok, elképzelések, remények:
- a piliscsabai emberek érdekeinek érvényesítése
- az önkormányzat pazarló gazdálkodásának megszüntetése
- a több éve nem fejlődő infrastruktúra fejlesztése
- élhetőbb környezet, a "virágzó" falukép megteremtése,egy falupiac létrehozása.

Bácskai Beáta

Az Önkormányzatban betöltött szerep:

Telefon: 06-70-456-3851
E-mail: bacskai.beata@t-online.hu

Végzettség: külkereskedelmi technikus kozmetikus

Szakmai tapasztalat: 16 éve vállalkozó, az ONYX Szépségszalon tulajdonosa

Rövid bemutatkozás: Családom kilencven éve, jómagam születésemtől, 37 éve élek Piliscsabán. Férjemmel két gyermeket nevelünk. Vállalkozásom révén folyamatos, napi kapcsolatban állok Piliscsaba lakóival. Tagja vagyok a Piliscsabai Céh Egyesületnek.

Célok, elképzelések: Részese akarok lenni a falu fejlődési pályára állításának, ennek során szerepet vállalok a fejlesztési elképzelések kimunkálásában és megvalósításában. Szeretnék részt venni a helyi összefogás megteremtésében, a közös tenniakarás kialakításában. Az aktívabb és minőségibb közélethez hagyományaink, nemzetiségi szokásaink és a jószomszédi kapcsolatok megfelelő alapot adnak. Településünk fejlődése nem csak pénz kérdése. Piliscsaba gazdag az emberi erőforrásokban, ezért támaszkodjunk bátran humán adottságainkra a jövő kialakításánál. A bizottságokban végzett munkámmal az emberek életkörülményeit szeretném egészségesebbé, kultúráltabbá, minőségibbé tenni.

Mocsáry Dezső


Az Önkormányzatban betöltött szerep: Egészségügyi, Népjóléti és Szociális Bizottság elnöke

Foglalkozása: tanár
Munkahelyem a  Klotildligeti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Célom  a község területi egységének megőrzése, az élet lehetőségének megőrzése, lehetőség szerint fejlesztése elsősorban a humán erőforrások kibontakoztatásával.

Az ENSZ Bizottság feladata és tevékenysége: A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatában foglaltak szerinti feladatok ellátása, különös tekintettel:
- az egészségügyi ellátás színvonalának megőrzése, fejlesztése
- a községben folyó szociális tevékenység figyelemmel kísérése, támogatása, adott esetben szervezése
- a képviselő-testület által a bizottságra átruházott hatáskörben határozatok hozatala egyes szociális ellátások tekintetében, mint a házi betegápolás, átmeneti segélyek, gyermekétkeztetési támogatások terén.
- idősek karácsonyi megajándékozásának szervezése

1953-ban születtem Budapesten. 8 éves korom óta folyamatosan Piliscsabán élek. Villamos üzemmérnök és mérnök tanári diplomám mellett középfokú egészségügyi végzettséggel  rendelkezem. Eddigi négy munkahelyem közül három Piliscsabán volt, most a Ward Mária iskolában tanítok. Külön megtiszteltetés számomra, hogy az egy éve önállósult evangélikus gyülekezetben felügyelőként szolgálhatok. Nős vagyok, feleségem Szeder Erika szociálpedagógus. Három felnőtt gyermekünk van, a „legkisebb” is már  20 éves.
Részint a hivatásomnak, részint az itt eltöltött éveknek köszönhetően mondhatom, hogy viszonylag sok embert ismerek a faluban. Az elmúlt tizenhat év történései megváltoztatták lakókörnyezetünket és életvitelünket is. Eredmények mellett hátrányok is jelentkeznek bőven. Most csak két dolgot említenék, amelyek részint összefüggnek egymással. Az egyik a falu szellemi egységének, az együtt gondolkodás igényének, készségének a hiányosságai. Több, egymással kiengesztelhetetlen csapat áll  szemben. Ez lehetetlenné teszi faluért való hathatós munkát. Az egységről nem beszélni kell, hanem kellő alázattal fordulni a másik felé. A másik nagy probléma a községi iskolai – óvodai helyzet. El kellene jutnunk addig, hogy a község iskolája a szülőknek és a gyerekeknek is vonzó, szellemi műhely legyen. Így tere lenne a közös gondolkodásnak, egymás megértésének.
Ezért dolgoztam eddig is, szeretném, ha már valami eredménye is lenne a munkámnak.

Peterdy András Vince


Az Önkormányzatban betöltött szerep:

Pintér Balázs


Az Önkormányzatban betöltött szerep:

Simon Gyula


Az Önkormányzatban betöltött szerep:

Engedje meg, hogy bemutatkozzam, és pár sorban megismertessem önnel közösségi elképzeléseimet.

1973-ban születtem Budapesten. Piliscsaba Jászfalu településrészén éltem 1996-ig de még a két település szétválása előtt Piliscsabára költöztem édesanyámmal. Tettem ezt mindazért, mert mindig is Piliscsabához kötődtem, itt jártam iskolába, itt volt az első munkahelyem, előbb egy Piliscsabai Kft.-nél, majd a Polgármesteri Hivatalban. Jelenleg is Piliscsabán dolgozom a B-Angel Biztonsági Szolgálatnál, csoportvezetőként. A kilencvenes évek elején a Piliscsabai Fiatalok Egyesületének (PIFE) voltam az elnöke, amely a piliscsabai fiatalok hasznos szabadidő-eltöltését, kulturált szórakozását és nevelését hivatott elősegíteni. Hagyományőrző Szüreti Bálokat és felvonulásokat rendeztem a faluban, aktívan részt vettem a falu ünnepségeinek előkészítésében és lebonyolításában. 1996-ban az újjászerveződő Piliscsabai Polgári Őregylet (Polgárőrség) alakuló ülésén a tagság az egyesület alelnökének választott meg ezt a posztot a mai napig betöltöm. A Polgárőrség több mint 10 éves vezetésem ideje alatt sikeresen munkálkodik Piliscsaba közbiztonságának javításán és fenntartásán. Ennek elismerése képpen 2000-ben „Piliscsabáért Emlékplakett” kitüntetést kaptunk. Vezetői munkám során polgárőrtársaimmal és a Pilisvörösvári Rendőrőrs állományával közösen, sikerült a Piliscsabai bűnözési statisztikákat jentősen javítani, és ezzel együtt a lakosság biztonságérzetét növelni. 2002-ben Pest Megye Önkormányzata a „Pest Megye Biztonságos Települése” kitüntető címet adományozta Piliscsabának, amit a mai napig is évente megújítanak, mivel sikerül a közbiztonsági mutatókat nagyon jó értéken tartani. A faluban élők még bizonyosan emlékeznek arra az időszakra, amikor 31 napra 32 betörés jutott Piliscsabán, az idős embereket kirabolták, utolsó vagyontárgyaikat is elvették tőlük. Hála a rendőrség és a polgárőrség munkájának ez mára már csak rossz emlék maradt. Ezért dolgoztam, és dolgozom polgárőrvezetőként, és aktívan kiveszem a részem a munkából a járőrözés mindennapjaiban is. A főállásomban a riasztórendszerek, orvos hívó készülékek (főleg az egyedülálló és beteg embertársainknál) telepítésénél, a cégünk vezetőivel a legkedvezőbb árak és konstrukciók kialakításán fáradozok. Az általam vezettet polgárőrség, számos elismerést kapott országos, megyei és helyi vezetőktől, engem is többször kitüntettek a közbiztonság javításáért tett erőfeszítéseimért.

Az elmúlt 10-15 év alatt nagyon sok embert megismertem a községben, mindig mindenkin, aki a faluért pozitív tevékenységet folytatott, és békés polgári életet élt, lehetőségem szerint segítettem. Az elmúlt évek Önkormányzataiban, a Közbiztonsági Bizottságban hol külsős tagként, hol állandó meghívottként tevékenykedtem, bírva a Rendőrség helyi vezetőinek bizalmát és támogatását. A Polgármesteri Hivatalban eltöltött évek alatt kellően megismertem az Önkormányzat Hivatalának feladatait, működési rendszerét, az állampolgárok és a Hivatal kapcsolatát. Egy időben folyamatosan részt vettem a Piliscsabai Polgár újság szerkesztő bizottságában, és mind a mai napig a polgárőrségi hírek rovatban minden hónapban megpróbálom a község lakosságát tájékoztatni a történt eseményekről. Lokáltpatriotának vallom magam.

Önkormányzati képviselőként tovább szeretném szolgálni Piliscsaba lakosságát, nem megkülönböztetve a Falut Klotildligettől, a Magdolna-völgyet a Garancstetőtől, tudomásul kell vennünk, hogy eredményeket csak együtt érhetünk el!

Piliscsabai képviselőként nem önös és bizonyos átláthatatlan üzleti érdekeket, hanem a falu javát fogom szolgálni. Elsősorban a közbiztonság terén szerzett tapasztalaimat szeretném kamatoztatni. Meggyőződésem hogy a község költségvetését vállalkozásbarát politikával, szigorúan környezetbarát új ipar telepítésével, a helyi iparűzési adó bevételek beszedésével lehet csak egyensúlyba hozni, jó példa erre a környékbeli Pilisvörösvár, Pilisszentiván, Solymár községek. Az idetelepülő cégeket ösztönözni kell arra, hogy elsősorban piliscsabai lakosokat foglalkoztassanak. Nem halogathatóak tovább a katasztrofális utak, járdák és felszíni vízelvezetés megoldása. A megtorpant infrastruktúrát újra kell indítani!  Halaszthatatlan feladatok közé tartozik a településen található igencsak leromlott állagú, alapfokú oktatási intézmények óvodák, iskolák helyzetének javítása, szükség esetén új intézmények létrehozása. Itt nem több százmilliós új álom-épületek, hanem a meglévő és a község területén lévő egyéb épületek alkalmassá tétele lehet a megoldás. Nagyon fontos a helyi orvosi szolgálatok zavartalan működésének fenntartása, működésük biztosítása, jobb kapcsolattartás az egészségügyben, az értünk dolgozókkal. A Polgármesteri Hivatal ne csak elnevezésében legyen ügyfélbarát, hanem funkciójához mérten szolgálja a lakosság érdekeit, a törvényben meghatározott jogszabályok mentén. Nagyon fontos a 10-es elkerülő út mihamarabbi megépítésének minden lehetséges fórumon történő propagálása, hogy mihamarabb megszűnjön a jelenlegi katasztrofális közlekedési és közlekedés-biztonsági helyzet. A falu szegényebb rétegeinek, az idősek és fiatalok, a lehetőségekhez mérten megvalósuló támogatása.

Piliscsabát, az adottságai kiaknázásával talpra kell állítani, tenni kell azért hogy csak jó hírünket keltsék a világban, és ne az Önkormányzati perektől és botrányoktól visszhangozzon a nyomtatott és elektronikus média. Rengeteg tennivaló van községünkben, talán ez az önkormányzati ciklus elég sem lesz mindent rendbe hozni, de meg kell próbálni, mert úgy gondolom Piliscsabának nincs több elvesztegetni való ideje.

Elérhetőségem: 06-70/456-5483, email: polgarorseg@b-angel.hu

Styevola István


Az Önkormányzatban betöltött szerep:

Tázer Marianna


Az Önkormányzatban betöltött szerep:

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának bizottságai

ENSzB - Egészségügyi, Népjóléti és Szociális Bizottság

HSzB - Humánszolgáltató Bizottság

PEB - Pénzügyi Ellenőrzési Bizottság

TKKB - Településfejlesztési, Környezet-és Közösségvédelmi Bizottság

Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselő-testület tagjai:
Anyalai Béla, Balog Sándor, Takács Karolina, Giczei Árpádné

Német Kisebbségi Önkormányzat

Német Kisebbségi Önkormányzat képviselő-testület tagjai:
Hidaisné Nemskéri Szilvia, Tázer Pálné, Tázer Marianna, Bartl Tamás Ferencné

Elnök:

Alelnök: