Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. április 11., hétfő

9.200 - Magyarország > Földvédelem: lehazaárulózta Novák a nemmel szavazókat, Lázár kikérte magának > 2011-04-11. 15:35 Kuruc.info

















Nemzeti Hírháló

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Földvédelem: lehazaárulózta Novák a nemmel szavazókat, Lázár kikérte magának
2011-04-11. 15:35 Kuruc.info

Lázár L. Simonnal erősít:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IdlijMHxiyM

Korábban írtuk: A Jobbik név szerinti szavazást kért arról a módosító javaslatról, amely szerint csak magyar természetes személyek, a magyar állam, illetve magyar önkormányzat tulajdonában állhat vízforrás és termőföld. A jobbikos képviselők előbb gúnyos tappsal, majd kiabálással fejezték ki véleményüket, amikor a kormánypárti képviselők egymás után mondták ki a nem szavazatot, párttársuknak, az elnöklő Balczó Zoltánnak kellett figyelmeztetnie őket. Elismerő tapsot kapott a jobbikosoktól az igennel szavazó Ivády Gábor, Molnár Oszkár és Szili Katalin.

"A hazaárulókkal szemben megvédem a magyar földet, igen!" - mondta igen szavazatként a jobbikos Novák Előd. Balczó figyelmeztette, hogy a véleményüket a vitában fejtsék ki. Nem sokkal később Lázár János Fidesz-frakcióvezető kért szót, aki arra kérte az elnököt, hogy pártatlanul vezesse az ülést. Ebbe szerinte nem fér bele, hogy lehazaárulózzák bármely képviselőt. Lázár kikérte magának, hogy így nevezzék a kormánypárti képviselőket, még akkor sem, ha a jobbikosok nem értik, milyen rossz a javaslatuk. Balczó azt mondta: ő már figyelmeztette a képviselőket, és szerinte egyébként is belefér a véleménynyilvánítás szabadságába az ilyen kifejezés. (Origó nyomán)

A Fidesz a Jobbik összes nemzetmentő módosító indítványát leszavazta (+video)

A likudista kétharmados gőzhenger az árulások garmadáját követte el egyetlen napon belül, a megfelelési kényszerük jegyében. A kormánytöbbség leszavazta a Jobbik összes módosító javaslatát, melyet a párt az alkotmányhoz adott be. A szavazáson az is kiderült: a fideszes és kereszténydemokrata képviselők nem kívánják megvédeni a magyar földet.

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján külön kiemelte azt a módosító javaslatot, amelyről név szerinti szavazást kért a nemzeti radikális párt. Ez pedig a következőképpen hangzik: A termőföld és az ivóvízkészlet kizárólag magyar állami vagy helyi önkormányzati, illetve magyar természetes személy tulajdonában lehet.

A képviselő hangsúlyozta: a magyar termőföld megvédése - amit a fent említett módosító javaslat is előirányoz - az egyik legfontosabb pontja kellett volna, hogy legyen az új alaptörvénynek, azonban ezt egyetlen kormánypárti képviselő sem támogatta. Hozzátette: a név szerinti szavazásból kiderült, hogy nem volt olyan fideszes vagy kereszténydemokrata képviselő, aki egyetértett volna azzal, hogy a magyar földet és ivóvízkészletet ilyen szintű védelem alá kellene helyezni. Ezt a Jobbik egyértelműen minősített hazaárulásnak értékeli. A párt úgy gondolja: az új alaptörvényben a legfontosabb lett volna, hogy ezt deklarálják, hiszen a következő évtizedek - ahogy az elmúlt időszak - meghatározó stratégiai ágazatáról van szó.

"Biztosak vagyunk abban, hogy a kormánypárt szavazói nagy része is egyetért ezzel a javaslattal. A mai nappal világossá vált az is, hogy aki egyetért ezzel a mondattal, az valójában nem fideszes szavazó, hanem jobbikos magyar ember"- jelentette ki Dúró Dóra. Egyedül a Jobbik volt az egyetlen párt - a négy független képviselővel kiegészülve- amely ezt a javaslatot támogatta.

A politikus elmondta: összesen húsz módosító javaslatot utasított el a fideszes kormánytöbbség. Ezek között található például a privatizáció jogszerűségi felülvizsgálata, a halálbüntetés visszaállítása, a történeti jogfolytonosság visszaállítása, a politikusok álláshalmozásának tiltása, a kommunista pártfunkcionáriusok kizárása a közéletből.

Dúró Dóra közölte: a Fidesz-KDNP elutasította azt a módosító javaslatot is, mely szerint, ha átad az állam az önkormányzatnak egy meghatározott feladatot, akkor ehhez köteles a forrásokat is biztosítani. Szintén elutasították a fideszes és kereszténydemokrata képviselők azokat a javaslatokat, melyeket korábban az Alkotmányügyi bizottság támogatott. A képviselő három olyan jobbikos javaslatot sorolt fel, melyet a bizottság támogatott, ám a kormánytöbbség leszavazta: elutasították azt, hogy a nemzetközi kötelezettségvállalás nem lehet ellentétes az alaptörvénnyel, nem szavazták meg Ivády Gábor indítványát, mely kezdeményezte, hogy a magyar zászlóba kerüljön vissza a címer és a vármegye elnevezést sem kerülhet be az Alaptörvénybe.

A politikus végül megjegyezte: azt, hogy a Jobbik összes módosító javaslatát elutasították, a párt értékelése szerint egy párturalmi alkotmány létrejöttét jelzi. A rendszerváltás második elsikkasztása történt a mai délutánon, illetve fog történni a zárószavazás alkalmával. Nem történt más, mint egy rákosista Alkotmányból orbánista Alkotmány született, a magyar emberek érdekei továbbra sem mutatkoznak meg az alaptörvényben - szögezte le Dúró Dóra.

Idiótázott a házelnök

Novák Előd elmondta: kitartanak amellett az álláspontjuk mellett, hogy politikailag hazaárulásnak minősül módosító javaslatuk leszavazása. Méltatlannak inkább azt tartom, hogy a szavazás folyamán az Országgyűlés elnöke nem tudott uralkodni magán - folytatta a jobbikos képviselő, aki beszámolt arról: a szavazáskor a fideszes képviselők között ülő Kövér László "idiótának, hülyének és gazembernek" nevezte őt, csak éppen ezt a közvetlen környezetében ülőkön kívül mások nem hallhatták. Egy házelnök ilyet nem engedhet meg magának - tette hozzá Novák Előd.

(Barikád, kisfilm: Kuruc.info - Szent Korona Rádió)

    * A Fidesz nemmel szavazott a magyar föld védelmére + a Jobbik közleménye
    * Holokausztoztak az országgyűlésben
    * Vona átadta az esztergomiak petícióját - Orbán kimenekült a teremből