Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. április 14., csütörtök

9.235 - Kuruc.info > Cáfolnak a polgárőrök - Pintér azt sem tudja, mi történik az országban


Nemzeti Hírháló
** www.nemzetihirhalo.hu *************
Cáfolnak a polgárőrök - Pintér azt sem tudja, mi történik az országban
2011-04-14. 07:26 Kuruc.info

Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő szerdán éjjel azt mondta Hajdúhadházon az MTI tudósítójának, hogy 12 órás "jutalompihenőt kaptak" a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek a városban járőröző tagjai. A politikus magyarázatként hozzáfűzte: információja szerint komoly rendőri erők indultak el a fővárosból és a környékről Hajdúhadházra, ezért éjszakára "okafogyottá válik", hogy az utcán legyenek. A megyei rendőrségi szóvivő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A jobbikos országgyűlési képviselő közölte: "Ez volt a célunk, hogy sok rendőr legyen, s biztosítsa a közbiztonságot, ami most teljesül, ezért pihenhetünk egy kicsit".

Az MTI tudósítója azt követően is találkozott az egyesület járőröző csoportjaival, hogy Pintér Sándor belügyminiszter egy budapesti konferencián szerda este bejelentette: befejezte a járőrözést az egyesület Hajdúhadházon.

Korábban írtuk: Folytatja a járőrözést Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület - tájékoztatta Boda Lajos, a szervezet helyi elnöke az MTI-t szerdán este, nem sokkal azt követően, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a járőrözés befejezését jelentette be Budapesten.

Boda Lajos és Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő egybehangzóan azt mondta az MTI-nek, hogy járőreik jelenleg is kint vannak az utcákon, az esti járőrszolgálatot mintegy hatvanan kezdték meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI kérdésére, felszólította-e a rendőrség az egyesületet, hogy hagyják el a települést, azt közölte, nem tartanak igényt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenységére.

A szűkszavú közlemény szerint - amelyben nem nevezik meg az egyesületet -, április elsejétől Hajdú-Bihar megyét is érinti az a magyar-román határszakaszon elrendelt fokozott ellenőrzés, amelynek legfőbb célja az illegális migráció visszaszorítása, ugyanis tavasszal jelentősen megnő az államhatárral összefüggő jogsértések száma.

"A mai napon a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az érintettek tudomására hozta, hogy a fokozott ellenőrzés végrehajtásában együttműködésükre, tevékenységükre nem tart igényt" - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A korábbi "hír": Pintér: Befejezte a járőrözést a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület

Befejezte a járőrözést a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon - közölte Pintér Sándor belügyminiszter Budapesten, hangsúlyozva, nem lesz Magyarországon "mondvacsinált törvényesség mögé bújva járőrözés".

"Bizton mondhatom, hogy ilyen jellegű járőrözés mondvacsinált törvényesség mögé bújva nem lesz Magyarországon" - mondta a miniszter a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözésével kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva egy számítógépes bűnözéssel foglalkozó EU-konferencián.

Pintér Sándor közölte, örömmel számolhat be arról, hogy az egyesület, amely kedden kezdte meg a járőrözést, a rendőri felhívásnak megfelelően szerdán már be is fejezte ezt a tevékenységet. (MTI)