Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. április 12., kedd

9.204 - Magyarország > Úgy tűnik a kormány folytatja az elmúlt 65 év impotens magyar külpolitikáját.

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Újra egyedül maradtak határon túli testvéreink
2011. 04. 11. hétfő. - 19:30 Kitartés.hu

Úgy tűnik a kormány folytatja az elmúlt 65 év impotens magyar külpolitikáját. Ennek egy újabb szelete, hogy várhatóan nem kerül bele az új köztársasági tákolmányba a határon túli magyarok autonómiájának támogatása. Miközben a szlovák kormány következmények nélkül szólhat bele a magyarországi alkotmányozásba, a nagymagyar narancsos forradalmárok még egy ilyen apró gesztus megtételére sem képesek.

Bár az alkotmányügyi bizottságban még a kormánypártok is támogatták, végül mégis leszavazta a magyar knesszet a tákolmány-tervezetnek azt a jobbikos módosító indítványát, amely szerint a magyar állam nemcsak felelősséget visel a határon túli magyarokért, de kifejezetten támogatja önrendelkezésük kivívását, vagyis az autonómiát.

A módosított szöveg így nézett volna ki: "Magyarország az egységes magyar nemzet eszméjétől vezérelve felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért, elő segíti közösségeik fennmaradását és fejlődését, támogatja magyarságuk megőrzésére és önrendelkezésük kivívására irányuló törekvéseiket, előmozdítja együttműködésüket egymással és Magyarországgal."

A szavazáson összesen 43 képviselő támogatta a javaslatot, közülük két független képviselő (Ivády Gábor, Molnár Oszkár), Pálffy István (KDNP) és további 40 Jobbikos. A Jobbik-frakcióból kilépett Pősze Lajos nemmel voksolt, Balczó Zoltán pedig - bár jelen volt - nem szavazott.

Csiszár Gábor - Kitartás.hu