Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 2., szombat

10.085 - Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő: A kilakoltatási moratórium lejárta a devizahitelesek halálos ítélete

A kilakoltatási moratórium lejárta a devizahitelesek halálos ítélete

A kormány a kilakoltatási moratórium feloldásával kimondta a halálos ítéletet a devizahiteleket nyögő magyar családok felett. Valódi megoldást nem kínált számukra, csupán a problémát volt képes elodázni a következő kormányzati ciklusra.

A devizahiteles családok megsegítésére szánt néhány milliárd forint nem jelent számottevő segítséget. Ez az összeg eltörpül a multinacionális nagyvállalatok vagy éppen a kilakoltatni szándékozott családok ingatlanjaira pályázó szabályozott ingatlanbefektetetési társaságok számára biztosított adókedvezmények mellett. A kormányzat a végrehajtási maffiának sem tudta útját állni, mindeközben a - döntőrészt önhibájukon kívül - késedelemben levő családok lakásainak új tulajdonosai már a folyosón toporognak. A kilakoltatási kvótarendszer pedig nem tekinthető másnak, mint az ingatlanmaffia legalizálásának.

A Jobbik határozottan kiáll a bajbajutott hitelkárosultak mellett. Felszólítjuk a kormányt, akadályozza meg, hogy egyetlen magyar család is elveszítse nehezen megszerzett hajlékát, egzisztenciáját!

Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő