Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 21., csütörtök

10.149 - Honvédelmi Minisztérium: Egy nemzetté kell válnunk!

Feladó: Honvédelmi Minisztérium 
Dátum: 2011. július 12. 17:42
Tárgy: A Honvédelmi Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu






A HM heti hírlevele2011-07-12
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.

„Azt az ösztönt, amely hazánkhoz köt bennünket, akkor érezzük a legerősebben, amikor távol vagyunk tőle”.
(Fracois-René de Chateaubriand)

E gondolatokkal kíván a szerkesztő tartalmas hetet a Tisztelt Olvasónak!
Egy nemzetté kell válnunk!
Az esélyegyenlőség nemcsak jog, hanem lehetőség is – hangoztatta Hende Csaba honvédelmi miniszter július 9-én Komáromban, amikor a Monostori Erődben megnyitotta a tárca Esélyegyenlőségi napját.
Megállapodás a további eredményes együttműködés érdekében
Együttműködési megállapodást írt alá Hende Csaba honvédelmi miniszter, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, illetve Sarkadi Sándor, az EMIH választmányi elnöke július 4-én, Budapesten.
Hiteles, valós pályamodell készül a katonák számára
A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum soros ülését tartotta a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületében. A tanácskozáson a tárca részéről részt vett dr. Simicskó István parlamenti államtitkár és dr. Szarka Gábor kabinetfőnök, a munkavállalói oldalon pedig megjelentek a HOSZ, a HODOSZ és a BEOSZ vezetői.
Fontos az esélyegyenlőség a tárca és a honvédség számára!
A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium nagy figyelmet fordít a hátrányos helyzetű fiatalokra- hangzott el július 4-én, Tatán azon a megnyitón, amellyel az „Esélyegyenlőségi tábor” kezdődött meg.
Eskütétel
Egyidőben tett ünnepélyes tiszthelyettesi esküt Szentendrén ötvennégy tiszthelyettes-jelölt, akik a 2010/11. tanévben végeztek a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolában. Most tett honvéd fogadalmat százhuszonkettő szerződéses legénységi állományú katona is, akik idén áprilisban alapkiképzéssel kezdték meg az MH Központi Kiképző Bázison a katonai pályafutásukat.
Eskütétel Szentendrén
Önök most az ország nyilvánossága előtt tettek esküt arra, hogy hazájukat az életük árán is megvédik- fogalmazott dr. Benkő Tibor vezérezredest. A Honvéd Vezérkar főnöke ezt azon az ünnepségen mondta, amelyen ötvennégy tiszthelyettes-jelölt és százhuszonkettő szerződéses legénységi állományú katona tett esküt július 8-án.
Három nemzet műszaki katonáinak gyakorlata Romániában
TISZA-2011” elnevezésű közös magyar-román-szerb műszaki gyakorlatot tartottak a Déli-Kárpátok lábainál, a festői környezetben található Ramniču Valčea műszaki iskolájában, valamint a hozzá tartozó komplex gyakorlótéren június 26. és július 1. között.
Hatékonyabb toborzás, több repülés
Stratégiai keretmegállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Repülő Szövetség július 5-én, a Budaörsi Repülőtéren. Fodor Lajos, a tárca közigazgatási államtitkára és dr. Kecskeméti Tamás, a szövetség elnöke látta el a kézjegyével.