Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 21., csütörtök

10.148 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium: Ne csak az anyagi támogatás motiválja a gyermekvállalást

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2011. július 11. 16:51
Tárgy: A NEFMI heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




A NEFMI heti hírlevele2011-07-11

Tisztelt Címzett! Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Végül legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.
Réthelyi Miklós: Maradandó eredményeink vannak
Több európai szintű maradandó eredmény született a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) egyes szakterületein a magyar uniós elnökség alatt - mondta Réthelyi Miklós, a tárca vezetője hétfői, július 11-i értékelésében.
Aktuális heti eseményeink
A statisztika cáfolja a drasztikusan növekvő orvoselvándorlást
Nem igaz az az állítás, miszerint ebben az esztendőben sokkal többen távoztak volna külföldre, mint korábban: a növekedés összességében nem éri el az 1 százalékot sem. Mindössze hat fővel több egészségügyben dolgozó kért hatósági bizonyítványt külföldi munkavállaláshoz az év első felében, mint tette ezt tavaly, ugyanebben az időszakban.
Ne csak az anyagi támogatás motiválja a gyermekvállalást

Fontos, hogy a társadalom a fiatal szülők, édesanyák mellé álljon, a gyermeknevelést lelkiekben és gondolatban is segítsék – hangsúlyozta a Népesedés Világnapja alkalmából hétfőn tartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Szent Imre Kórházban.
Szőcs Géza a horvát kulturális miniszterrel tárgyalt
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár július 10-én, vasárnap este Dubrovnikban a horvát fél meghívására kétoldalú megbeszélést folytatott Jasen Mesic horvát kultúráért felelős miniszterrel, majd részt vett a 62. Dubrovniki Nyári Játékok nyitóünnepségén.
Fókuszban a foglalkoztatás és szolidaritás - A foglalkoztatásért és szociálpolitikáért felelős miniszterek találkoztak Lengyelországban
A munkahelyteremtés kérdése, a generációk közötti szolidaritás, valamint a demográfiai kihívásokra adandó válaszok szerepelnek a középpontban a foglalkoztatásért és szociálpolitikáért felelős miniszterek informális ülésén a lengyelországi Sopotban, július 7-8-án, melyen részt vesz Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is.
Összesen 108 magyar dobogós helyezés a Speciális Olimpia Nyári Világjátékain
Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára köszöntötte a Speciális Olimpia Nyári Világjátékain érmet szerző magyar csapatot. Az Athénból hazaérkező sportolók összesen 51 aranyérmet, 32 ezüstérmet és 25 bronzérmet szereztek tizenhárom versenyszámban.
A siketlimpikonok megkapják jutalmukat
Közel 500 millió forintot csoportosított át a kormány a 2009. évi Siketlimpián, valamint a 2006., 2008. és a 2010. évi Siketek Sakkolimpiáján érmet, vagy pontszerző helyezést elért sportolók és edzőik elmaradt jutalmainak kifizetésére. Ezzel a döntésével a kormány azt az igen vitatott helyzetet számolja fel, amely még az előző kormányzat idején keletkezett.
Beszámoló európai uniós diplomatáknak a magyar elnökség kulturális teljesítményéről

Az új magyar kulturális kormányzat első évének eredményeiről, valamint a féléves soros uniós elnökség munkájáról számolt be szerdán, július 6-án Budapesten az uniós országok Budapestre akkreditált képviselőinek Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára és Hammerstein Judit helyettes államtitkár.
Pályázatok
Álláspályázatok


Jogszabálytervezetek