Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 2., szombat

10.094 - Belügyminisztérium > Változások a közúti közlekedést érintő jogszabályokban

Feladó: Belügyminisztérium 
Dátum: 2011. július 1. 15:58
Tárgy: A Belügyminisztérium 26. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




A Belügyminisztérium heti hírlevele2011-07-01

Ünnepség és elismerés-átadás a Kormánytisztviselő Nap alkalmából

"Köszönet jár mindannyiuknak az egész éves odaadó, kitartó munkájukért" - mondta Felkai László közigazgatási államtitkár a Belügyminisztérium Kormánytisztviselő Nap alkalmából tartott ünnepségén.
Milliárdos mentőöv - kormányzati segítség a nehéz helyzetbe került önkormányzatoknak
Pintér Sándor belügyminiszter és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter június 30-án döntöttek az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatásának I. ütemében. Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára közleményben adott tájékoztatást a nyertes pályázatokról.
Változások a közúti közlekedést érintő jogszabályokban
Az Országgyűlés 2010. december 20-án fogadta el az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló 2010. évi CLXXII. törvényt, mely többek között módosította a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvényt (a továbbiakban: Kkt.) is.
Magyarország támogatja Románia és Bulgária csatlakozását a schengeni övezethez
A schengeni vívmányok erősítését szorgalmazzák a Salzburgi Fórum tagállamai - mondta a fórum kitzbüheli miniszteri találkozójáról Pintér Sándor belügyminiszter.
Magyar-lengyel EU elnökségi átadás-átvétel a belügyi területen

Pintér Sándor belügyminiszter meghívására hétfőn Budapestre látogatott Jerzy Miller lengyel belügyminiszter. A találkozó elsődleges célja az volt, hogy a két fél a belügyi területet illetően áttekintse a magyar EU elnökség eredményeit, és megvitassa a folyamatban lévő, nyitott dossziékat.
Nemzetközi szeminárium az etnikai konfliktusok kezelése érdekében

„Olyan rendőrség létrehozása a célunk, amely felkészülten tudja kezelni az etnikai konfliktusokat” – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Nemzetközi Rendészeti Akadémián a „Bevált gyakorlati módszerek a multikulturális környezetben végzett rendőri munka terén" című kétnapos nemzetközi szemináriumot nyitó sajtótájékoztatón.