Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 6., szerda

10.127 - Honvédelmi Minisztérium > A honvédség helyzetéről volt szó a Magyar Tudományos Akadémia Hadtudományi Bizottsága ülésén

Feladó: Honvédelmi Minisztérium 
Dátum: 2011. július 5. 16:38
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




A HM heti hírlevele2011-07-05


Tisztelt Olvasó!
A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.

„Csak jobbítsuk meg magunkat, szabjuk más rendet dolgainknak, tegyük régi helyére és méltóságára a katonai fegyelmet: egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók... ha kevesen vagyunk is!”
(Zrínyi Miklós)

E gondolatokkal kíván a szerkesztő tartalmas, eredményes hetet a munkát végzőknek, s kellemes pihenést a szabadságukat töltő Tisztelt Olvasóknak!
A célokról, feladatokról tartott előadást Hende Csaba
A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség helyzetéről, a folyamatban lévő főbb feladatokról és a közeljövő kihívásairól tartott előadást Hende Csaba honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attasék 2011. évi értekezletén június 28-án.
Magyar-szlovák védelmi miniszteri megbeszélés Budapesten
Tizenkét esztendő után tartott hivatalos, kétoldalú tárgyalást újra a magyar és a szlovák védelmi miniszter. Hende Csaba és Ľubomír Galko megbeszélését követő sajtótájékoztatón elhangzott: a magyar-szlovák katonai kapcsolatok kiegyensúlyozottak, problémamentesek.
Beszámoló a Nemzetbiztonsági bizottság előtt
A Honvédelmi Minisztérium kormányváltás utáni első esztendejéről kért beszámolót a minisztertől az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága. Hende Csaba az elvégzett feladatokról, az eredményekről tájékoztatott.
A Somló-hegy bevonult a magyar történelembe
Legyünk méltóak Antall József örökségéhez, a reánk hagyott küldetéséhez: a szabadsághoz, és egy összetartozásában erős, kemény munkájától virágzó nemzet képéhez!- hangzott el azon az ünnepségen, amelyen arra emlékeztek, hogy húsz évvel ezelőtt, 1991. június 30-án a miniszterelnök a Somló-hegyen jelentette be, hogy az utolsó szovjet katona is elhagyta hazánkat.
Az olasz és a magyar nemzet történelme ezer szállal kapcsolódik össze
A múltból tudást és tapasztalatot meríthetünk, s komoly értékeket mutathatunk meg a jelen generációjának. A két nemzet történelme ezer szállal kapcsolódik össze, és nincs ez másként a katonai kapcsolatok terén sem- fogalmazott dr. Simicskó István. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára „Az olasz-magyar katonai kapcsolatok évszázadai” című konferenciát nyitotta meg június 30-án a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum dísztermében.
A lengyel-magyar barátság jegyében
A lengyel és a magyar nép kapcsolata egyedülálló Európában, mély gyökerekkel rendelkezik – hangsúlyozta Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára az I. Magyar Világtalálkozó első napján, Balatonlellén.
A honvédség helyzetéről volt szó a Magyar Tudományos Akadémia Hadtudományi Bizottsága ülésén
A Magyar Honvédségnek elsődlegesen az ország védelmére kell képesnek lennie, és a haderőre vonatkozó terveket is ennek szellemében kell alakítani!- hangsúlyozta dr. Benkő Tibor vezérezredes. A Honvéd Vezérkar főnöke a Magyar Honvédség helyzetéről tartott előadást a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen június 30-án.
Lövésznap Debrecenben

A lövésznapot minden évben, hagyományosan a lövészek védőszentjének, Szent Lászlónak napja körül tartják meg.  Sokan vették körbe a katonákat idén Debrecen főterén. s érdeklődtek a honvédség iránt.
Fontos az esélyegyenlőség a tárca és a honvédség számára!
A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium nagy figyelmet fordít a hátrányos helyzetű fiatalokra- hangzott el július 4-én, Tatán azon a megnyitón, amellyel az „Esélyegyenlőségi tábor” kezdődött meg.
Véget ért a XVII. Debreceni Nemzetközi Katona-zenekari Fesztivál
A  zene az emberek számára ugyanolyan fontos, mint a levegő, nem tudunk nélküle élni- hangsúlyozta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a fesztivál zárónapján, július 3-án.