Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. július 24., vasárnap

10.172 - Belügyminisztérium: A tűzoltók december 15-ig megkapják elmaradt járulékaikat

Feladó: Belügyminisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2011. július 22. 13:41
Tárgy: A BM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu






A Belügyminisztérium hírlevele2011-07-22
2011. július 11-22.
A tűzoltók december 15-ig megkapják elmaradt járulékaikat
A Belügyminisztérium, pótolva az előző kormányok mulasztását, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága koordinálásával megkezdi a 2004 és 2007 között felhalmozott túlórák után járó illetményeknek és azok járulékainak kifizetését a tűzoltóknak. A Belügyminisztérium biztosítja, hogy 2011. december 15-ig minden állami és önkormányzati tűzoltó hozzájusson az elmaradt illetményéhez.
Szebb jelent!
A történelmi hagyományokkal, s nem az erős kéz szükségességével magyarázza Pintér Sándor, hogy a felügyelete alá került a közmunkaprogram. A belügyminiszter reméli, hogy (egykori) beosztottjai, Eiselt György és Gergényi Péter nem követtek el szándékos bűncselekményeket. A Heti Válasz interjúja Pintér Sándor belügyminiszterrel.
"Nem építünk bádogvárosokat"
Senkit nem fogunk erőszakkal közmunkára kényszeríteni, a közfoglalkoztatásban nem csak volt rendőröket és más hivatásosokat fogunk alkalmazni szervezőkként, hanem civil köztisztviselőket is – nyilatkozta a Népszabadságnak Pintér Sándor belügyminiszter.
Segítség az ivóvíz arzénmentesítéséhez
Magyarország európai uniós csatlakozásakor vállalta, hogy 2009-ig az ivóvíz arzéntartalmát mindenhol a biztonságos határérték alá csökkenti. Ez azonban az előző kormányzatnak az erre a célra biztosított uniós és állami források ellenére sem sikerült.
Újabb vis maior kifizetések
Pintér Sándor belügyminiszter július 18-ai döntése értelmében 71 település kérelme összesen 815,2 millió forint vis maior támogatásban részesült.
Speciális keretek közt ismerkedhetnek a rendészeti pályával

„Információkkal látjuk el a roma fiatalokat annak érdekében, hogy alaposabban megismerhessék a rendészeti pályát” – mondta Hatala József országos rendőrfőkapitány a Belügyminisztérium által szervezett rendészeti pályára orientáló tábor nyitó sajtótájékoztatóján.
„Biztosan állíthatom, hogy nem lesz rendzavarás”
A kémbotrány feltárásában közreműködő szolgálatokról, a rendvédelmi érdekvédőkkel folytatott tárgyalásokról, volt cége kormányváltást követő megbízásairól, az önkormányzatokról és a közmunkaprogram részleteiről is nyilatkozott a Magyar Nemzetnek adott interjúban Pintér Sándor belügyminiszter.
Vörösiszap-tragédia: emberfeletti munkával épült újjá a térség


A kormány teljesítette eddigi vállalásait: október 4-ig, a katasztrófa első évfordulójáig pedig valamennyi ember gondját megoldjuk - fogalmazott csütörtökön Pintér Sándor a katasztrófa által érintett térségben tartott miniszteri bejáráson.
Pályázat
Az Európai Migrációs Hálózat Magyar Kapcsolattartó Pontjának pályázati felhívása tanulmány elkészítésére.
Álláspályázat
Pályázat a Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály Építésügyi Igazgatási Osztályán betöltendő építésügyi igazgatási ügyintéző munkakörre.