Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 5., péntek

10.210 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Új Széchenyi Terv pályázat nyílt a hazai turizmus fejlesztéséért

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 
Dátum: 2011. július 22. 13:52
Tárgy: Az NFM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu





A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele2011-07-22
Sikeres volt a magyar Európai Uniós elnökség
A sikeres elnökségi félév hosszú távon is hasznot hoz Magyarországnak számára – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által az unió soros elnökségi időszakban végzett tevékenységről és elért eredményekről számolt be Fellegi Tamás miniszter, Nyitrai Zsolt infokommunikációért és Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, valamint Kovács Tamás Iván Európai Uniós ügyekért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár 2011. július 15-én, Budapesten.
Magyarország sokat tett a régió energiabiztonságáért
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Nobuo Tanaka, a párizsi székhelyű Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) főigazgatója mutatta be a Magyarország energiapolitikájának felülvizsgálata - eredmények című kiadványt Budapesten 2011. július 15-én.
Elérhető a Nemzeti Energiastratégia az NFM honlapon
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján
(http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium) 2011. július 15-től olvasható a Nemzeti Energiastratégia, amely a fenntarthatóság, versenyképesség és ellátás biztonság hármas céljának szellemiségében kíván megfelelő keretrendszert nyújtani a jövőben várható kihívások megválaszolásához. A dokumentumot a Kormány 2011. július 13-i ülésén fogadta el.
Miniszteri biztos koordinálja a kormányzati hálózatok konszolidációját
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter döntése alapján 2011. július 1-jétől fél éven át Both Zoltán, az állami tulajdonú Kopint-Datorg Zrt. elnöke koordinálja miniszteri biztosként a kormányzati célú távközlő hálózatok konszolidációjával és az új hálózati modell kidolgozásával kapcsolatos feladatokat.
Új Széchenyi Terv pályázat nyílt a hazai turizmus fejlesztéséért
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetésre kerülő, igen népszerűnek ígérkező hazai forrású pályázat célja a belföldön megvalósuló nemzetközi és országos hatókörű, turisztikai vonzerővel bíró rendezvények támogatása. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 150 millió forint, az elnyerhető támogatás 1-5 millió Ft, az összes elszámolható költség maximum 40 százaléka.
Kiszámítható, tervezhető jövőkép a gyorsforgalmi és főútfejlesztésben
Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára sajtótájékoztatón ismertette a gyorsforgalmi és főúthálózat hosszú távú fejlesztési programját és nagytávú tervét az M0 déli szektor bővítésén tett munkalátogatáson, a Hárosi Duna-hídnál, 2011. július 14-én.
A közlekedésbiztonsági munkacsoport helyszíni bejárást tartott az M70-es autóúton
Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár vezetésével kihelyezett ülést tartott az autóutak közlekedésbiztonsági helyzetének felülvizsgálatára alakult munkacsoport az eszteregnyei autópálya-mérnökségnél, ahol a szakértők teljes hosszában bejárták az M70-es gyorsforgalmi utat 2011. július 15-én.
Páratlan méretű vízerőmű-fejlesztés a Hármas-Körösön
A békésszentandrási a legnagyobb méretű vízerőmű-fejlesztés az elmúlt közel harmincöt évben, melynek helyét a vízlépcső 1942-ben történő átadásakor már előkészítették a vízépítő elődök - hangsúlyozta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára a projektindító ünnepségen 2011. július 14-én. A Hármas-Körösön megvalósuló beruházással évente mintegy 8000 tonna széndioxid-kibocsátás kerülhető el.
Az egységes űrpolitika jelentős mértékben hozzájárul Európa gazdasági növekedéséhez
Kovács Tamás Iván, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós ügyekért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a bécsi székhelyű Európai Űrpolitikai Intézetben (European Space Policy Institute - ESPI) ismertette a magyar elnökségi félév űrpolitikával kapcsolatos eredményeit 2011. július 19-én.
Az űr , a műholdak és az űrrepülés témájában hirdetett rajzpályázatot az Európai Bizottság
Rajzpályázatot hirdetett az Európai Bizottság a Galileo műholdas navigációs program témájában 9-11 éves gyerekek számára. A pályázatot 2011. szeptember 1. és 2011. november 15. között lehet benyújtani.