Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 8., hétfő

10.245 - Prof. Dr. Bokor Imre > 1. sz. EMLÉKEZTETŐ (Az Magyar Justitia Bizottság tájékoztatója) Adalékok Biszkuról.

From: dr Bokor Imre
Date: 2011. augusztus 8.
Subject: 1. sz. EMLÉKEZTETŐ (Az Magyar Justitia Bizottság tájékoztatója) Adalékok Biszkuról.
To: Kutasi József Antal


A KÖZVÉLEMÉNY, AZ ÜGYÉSZSÉGEK,  A BÍRÓSÁGOK ÉS AZ AMNÉZIÁBAN SZENVEDŐ BISZKU „ELVTÁRS” SZÍVES FIGYELMÉBE AJÁNLOTT ANYAG

 

Idézetek  Biszku Béla belügyminiszternek,  az MSZMP Politikai Bizottság 1957. december 10-i ülésén elhangzott és jegyzőkönyvezett hozzászólásából.

 

 

„AZ ELLENFORRADALMI SZERVEZKEDÉS BŰNÖSEINEK FELKELŐSSÉGRE VONÁSÁNÁL  A POLITIKAI JELLEGŰ BŰNCSELEKMÉNYEKNÉL SOK AZ ENYHE ÍTÉLET ÉS VISZONYLAG KEVÉS A FIZIKAI MEGSEMMISÍTÉSEK SZÁMA”. (Sic!)

 

„AZ ÉN RÉSZEMRŐL MÁR KORÁBBAN FELMERÜLT, HOGY ELLENFORRADALMI CSELEKMÉNYEKET ELKÖVETŐK FELELŐSSÉGRE VONÁSÁT ILLETŐEN   SOKKAL TÖBBET LEHETETT VOLNA ELÍTÉLNI. BESZÉLTÜNK NEZVÁL ÉS SZÉNÁSI  ELVTÁRSSAL ERRŐL.  SZEMÉLYESEN ELLENŐRIZTEM A MUNKÁT ÉS MAGAM MEGÁLLAPÍTOTTAM, HOGY VANNAK  OLYAN ÜGYEK, AHOL VIZSGÁLATNÁL IS LIBERALIZMUS TAPASZTALHATÓ”. (Sic!)                                                  

Közreadta:

(Prof. Dr. Bokor Imre)

az MJB elnöke

P. S.: Merő  véletlenségből,- Biszku  nem kifogásolja most, hogy (viszonylag)  túl kevés jelenleg a politikai jellegű bűncselekményeknél  az enyhe  ítélet és a fizikai megsemmisítések száma?  Nincsenek olyan ügyek, ahol  a vizsgálatnál is liberalizmus tapasztalható? Mit gondol erről Biszku, ha tud egyáltalán gondolkozni? Vajon a bűnöket vizsgáló illetékesek előtt nem világos Biszku bűne?  Vajon a bíróságokat és az ügyészségeket  nem az MSZMP Politikai Bizottsága  irányította vagy befolyásolta?  Kádár és csürhéje  nem felelős  a tömeges akasztásokért,  a kínzásokért, az elítéltek hozzátartozóinak lelki gyötrelmeiért, a “keleti”  drótozós, koporsó nélküli, lemeztelenített testű áldozatoknál alkalmazott  temetkezési módszerek bevezetéséért?  Az anyaföld és a kivégzettek  tömeges meggyalázásáért? A mártírok  ingó és ingatlan vagyonának kisajátításáért?  A hullarablók   kitűntetéséért?  STB., STB.