Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 8., hétfő

10.246 - Szájer József > Egyenes beszéd Strasbourgban...

From: Fodor Mária

Date: 2011. augusztus 8.
Subject: Egyenes beszéd Strasbourgban...
To: Kutasi József Antal

 

Tisztelt Elnök Úr!

Ne tekintsék udvariatlanságnak, de a ház bal oldalához fogok beszélni, ahhoz a zöld, kommunista, szocialista és liberális többséghez, akik a Néppárt és a konzervatív frakciók ellenére a parlament napirendjére erőltették ezt a témát.

Kérdéseim vannak Önökhöz: önök szerint megfelel-e a születés szerint való diszkrimináció tilalmának, hogy az uniónak lehetnek olyan tagországai, (például Spanyolország, Belgium vagy Svédország) amelyekben egyes polgárok pusztán születésük által jogosultak vezető

állami tisztség, a királyi cím betöltésére? Az én országom új

alkotmánya ilyen megkülönböztetést nem alkalmaz!

Önök szerint elfogadható-e, hogy van az uniónak olyan tagja, (Egyesült Királyság) amelynek nincsen egységes írott alkotmánya?

Az én országom új alkotmánya demokratikus írott alkotmány!

Önök szerint elfogadható-e, hogy van az uniónak olyan tagállama,

(Franciaország), amelynek alkotmánya nem tartalmazza az alapjogok katalógusát?

Az én országom új alkotmánya, nemcsak tartalmazza azt,

hanem egyenesen az Európai Alapjogi Chartát tekinti mintának, elsőként az Európai Unióban!

Önök szerint rendben van-e az, hogy vannak az uniónak olyan országai,ahol nincsen Alkotmánybíróság, vagy több olyan ország is van,  ahol ugyan van, de gyengék a jogkörei?

Az én országom új alkotmánya büszke arra, hogy erős alkotmányvédelmet garantál!

Önök azt állítják magukról, hogy a közös Európa szellemében

cselekszenek, amikor ide rángatják boncolásra az új magyar alkotmányt, de valójában az unió alapító szerződésének egyik legfontosabb elvét árulják el, amely szerint (4.cikk 2. bekezdés, idézem)  "Az Unió tiszteletben tartja a tagállamoknak ... a nemzeti önazonosságát, amely elválaszthatatlan része azok politikai és alkotmányos berendezkedésének..."

Ha önök nem rendeztek, vagy nem rendeznek vitát a korábbi kérdéseimben említett országok ügyében, vagy elfelejtkeztek itt az Európai Parlamentben szóvá tenni, amikor Magyarországon 2006-ban szocialista kormány sárba tiporta a gyülekezés jogát, akkor önök kettős mércét alkalmaznak: más szemében a szálkát is, saját szemükben a gerendát sem hajlandók észrevenni! Nem veszik észre, hogy ezzel önök nem az európai együttműködés ügyét segítik, hanem az európai nemzetek közötti viszályt szítják! Ez leleplezi az önök valódi pártos elfogultságát.

Inkább azt javaslom, hogy országaikban kövessék az új magyar alkotmány példáját, szabjanak alkotmányos gátat az eladósodásnak, hogy ne lehessen még egy görög, ír vagy portugál válság. Javaslom, hogy a magyar alkotmányhoz hasonlóan vegyék alkotmányos védelem alá a jövő nemzedékek jogait, azzal, hogy a környezeti, a költségvetési és a

demográfiai fenntarthatóságot alkotmányos elvvé emelik. Védjék úgy erős kollektív jogokkal nemzetiségeiket és más kisebbségeiket, például a romákat, ahogy azt - Európában egyedülálló  módon - az új magyar alkotmány teszi!

Ugyan már számtalan esetben bizonyítottuk, cáfoltuk, önök továbbra is ismételgetik alaptalan vádjaikat, ezt biztosan ma is megteszik,mer nem a helyzet nem ismerése, hanem pártpolitikai szemellenzőjük miatt szajkózzák.

Bár önök is tudják nem igaz, amit mondanak, de azért újra

elmondom:

- a magyar alkotmány NEM tiltja be az abortuszt,

- a magyar alkotmány NEM sérti a vallás és lelkiismereti szabadságot,

- a magyar alkotmány NEM korlátozza az azonos neműek jogait,

- a magyar alkotmánynak NINCSEN területen túli hatálya, és saját

területén példátlanul erős jogvédelmet biztosít a nemzetiségeknek,

- a magyar alkotmány NEM csökkenti, hanem erősíti a hatalmi ágak elválasztásának, a fékek és ellensúlyoknak az elvét.

A magyar alkotmány európai szellemű alkotmány, amely az ember alapvető jogainak teljes biztosítása, a nemzetek együttműködésének és az európai egységnek a jegyében született!

Mi büszkék vagyunk erre az alkotmányra.

A mi alkotmányunkban 18-szor szerepel utalás Európára, és

szó szerint belefoglaltuk az unió jelmondatát: Egység a

sokszínűségben.  Mi a Fidesz képviselői védjük az európai egység eszméjét Magyarországon, tesszük ezt akkor is, ha az önök, az európai baloldal kettős mércéje lejáratja azt.

Magyarország tagja az uniónak, és tisztességesen betartja a klub

szabályait. Ha valaki mégis úgy véli, hogy ez nem így van, akkor a

klub rendelkezik szabályokkal arra miként lehet eljárni. Ha tényleg

igazuk volna, akkor indítsanak  ellenünk kötelességszegési eljárást,ez minden ország esetében így van, mi magyarok nem kérünk kivételt!

Korrekt, valóságra alapozott vitában megvédjük álláspontunkat, de politikai boszorkányüldözésben nem kívánunk részt venni.

Mi, az önök magyar szocialista kollégáik által ránk hagyott romok

eltakarítása közben, elképesztő energiákat mozgósítva demokratikus, európai, a szabad országgá szervezzük Magyarországot, a magyar polgároktól szabad választásokon kapott alkotmányos felhatalmazásalapján.

Ezért fogadtunk el új alkotmányt, amely végre lecseréli a

rossz emlékű 1949. évi kommunista alkotmányt, amely a magyarok szemében a zsarnokság szimbóluma volt.

Mi, magyarok szabadságszerető, demokrata nemzet vagyunk. Ezer éves az alkotmányunk, amely 1222, a híres Aranybulla óta védi zsarnoksággal szembeni ellenállás jogát, amely Európában először foglalta magába a Tordai nyilatkozat révén a vallási türelmet, amely az elsők között garantálta 1848-ban a polgári jogegyenlőséget, és amely Európa egyik legrégibb parlamenti hagyományával rendelkezik.

 

Nekünk nincs szükségünk arra, hogy olyanok oktassanak ki bennünket demokráciából, akiknek a saját országukban töménytelen elvégzetlen házi feladatuk van!

 

Köszönöm, hogy meghallgattak!

Szájer József

Strasbourg, 2011. június 8.