Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 8., hétfő

10.249 - Ifj. Hegedűs Loránt mondja el véleményét a Fidesz új egyházügyi törvényéről.

Feladó: Dr. Somogyfoki György
Dátum: 2011. augusztus 7. 20:33
Tárgy: AZ Üzenet
Címzett: Kutasi József Antal

Egyház-, hitvallás- és evangéliumellenes törvényt fogadott el az Országgyűlés

Ifj. Hegedűs Loránt mondja el véleményét a Fidesz új egyházügyi törvényéről.
2011. augusztus 6. 
 

A Barikád az új egyházügyi törvény kapcsán mindhárom történelmi egyházat megkereste. A Magyarországi Református Egyház nem kívánt nyilatkozni szerkesztőségünknek, ifjabb Hegedűs Lóránt, a fővárosi Szabadság téri Református Egyházközség vezető lelkipásztora azonban kifejtette véleményét. 

A Hazatérés Templomában dolgozó református lelkész szerint a Hit gyülekezetes métely a pereszi országhódítók előretolt éke, a törvényt országgyűlési képviselőként megszavazó lelkészeknek pedig egyszer el kell számolniuk tettükkel.

- Hogyan értékeli általánosságban az új egyházügyi törvényt?

- A "forradalmi" arrogancia elképesztő végtermékeként. Az új törvény a történelmi keresztény egyházakkal való egyeztetés teljes mellőzésével, a szabadkőműves hatalomtechnikának a népképviseleti demokrácia látszatát is kerülő titkos paktum-érvényesítésével, valamint szó szoros értelmében az éj leple alatt, az Országgyűlés Házszabályát, s ezzel együtt az árnyék-kormánypárt árnyékjavaslatát árnyékszékbe vágva lett átverve a mamelukok kétharmados táborán.

- Mi a véleménye arról, hogy a Hit Gyülekezete a történelmi egyházakkal azonos rangra került?

- Valójában ez volt az alapvető célja a törvénymódosításnak, valamint hogy a mindenkori államhatalom eldönthesse, kinek adja meg az egyházi minősítést, s kinek nem, így taszítva az egyházakat totális, világi hatalomtól való függőségbe. Orbán Viktor ezúttal is a hazánkat megszálló izraeli apartheid-rendszer ukázát teljesítette, hiszen a gázai népirtást és a pereszi országhódítást "biblia-fregoliként" igazolni akaró, cionista szekta egyházzá nemesítése elengedhetetlen népünk amúgy is gyenge lábakon álló önvédelmi képességének porba zúzásához. A hamis kiválasztottság-tudat törzsi soviniszta megszállottságban leledző népe lelki, szellemi, erkölcsi fundamentumunkat támadja és kezdi ki, és ennek a "hites métely" az előretolt éke.

- A református egyházon belül - gondolok itt a vezetésre és a hívekre egyaránt - milyen reakciót váltott ki a döntés, illetve kiváltott-e egyáltalán?

- Egyházunkat az alapelveket háttérbe szorító, torz uralkodó szemlélet miatt elfojtott indulatok feszítik szét. Pedig el fog érkezni a számonkérés ideje, s ennek rendjében sok hívő testvéremmel együtt kíváncsian várom, hogy az illetékes egyházi felettes hatóság mikor fog eljárást indítani azon református lelkészekkel szemben, akik országgyűlési képviselőként köpés-nyelés nélkül megszavazták ezt az egyház-, hitvallás- és evangéliumellenes törvényt. Balog Zoltán például a törvény elfogadásakor olyan elégedettséggel nézett Lázár János frakcióvezető-előterjesztőre, mint anno Kajafás nézhetett Annásra, mikor Krisztust nagy nehezen elítéltették a világi hatalommal.

Ön szerint mi az oka annak, hogy a közismerten kormánypárti elkötelezettséggel megszólaló, a Jobbikot új pogánynak nyilvánító egyházi vezetőknek nem volt elég lobbi erejük saját érdekeik megvédésére?

- A kialakult helyzetért a történelmi keresztény egyházak vezetőit is nagy felelősség terheli, mivel a hites métely egyházzá avatása ellen nem hogy tiltakoztak volna, de még a tőlük megszokott bizonytalan hangszerelésben sem hívták fel a figyelmet a veszélyre. Mindeközben a Fidesz pártpolitikáját nemegyszer kritika nélkül támogatták (erre kérve körleveleikben híveiket) és ezzel egyidejűleg megtűrték az ójudaizmus térnyerését. Az Újszövetség ószövetségesítésének napi gyakorlattá tétele, a zsidó nép szenvedéskultuszának csaknem Krisztus egyetlen, egyszeri és tökéletes áldozata piedesztáljára emelése, Simon Peresz hazánk ellenséges szándékú felvásárlását kilátásba helyező hivatalos államelnöki (máig vissza nem vont) nyilatkozata kapcsán tanúsított némaság: mind-mind mérföldkövei lettek ennek a sodródó, a prófétai hangot nélkülöző egyházpolitikának

- Miként értékeli Semjén Zsolt azon kijelentését, miszerint a Hit Gyülekezete társadalmi támogatottsága tette kikerülhetetlenné egyházként történő elismerésüket?

- Még ha ez így is volna, annak idején Barabásnak is jóval nagyobb volt úgymond a társadalmi elfogadottsága, mint Jézusnak. Érdekes, amikor a valóban életpárti magzatvédelem mellett kellett volna teljes egyértelműséggel kiállnia a kereszténydemokratáknak, akkor azzal érveltek, hogy az ultraliberális abortusz-gyakorlat szigorításának nincs széleskörű társadalmi elfogadottsága…

(Barikád)  /  http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2011_08_06_egyhaz-hitvallas-es-evangeliumellenes-torvenyt-fogadott-el-az-orszaggyules

Ajánlat : Küldjön virágot, ajándékot a SzivNet Virágküldővel , mellyel rádiónkat is támogatja (X)

Related Links



http://lendvaykati.gportal.hu/portal/lendvaykati/image/gallery/1312476235_05.jpg
Ébredj Magyar!
MÁRIA, a NAGY ANYA üzenete.