Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 10., szerda

10.274 - Farkas L Rozália > Most azonban, úgy érzem, el kell mondanom a véleményemet a legutóbbiakkal kapcsolatban.

From: Rozalia Farkas L

Date: 2011. augusztus 6.
Subject: válasz egy olvasótól
To: jozsef@kutasi.eu


Tisztelt Kutasi József!
 
Mindig örömmel nézem, olvasom a küldött anyagot. Köszönöm szépen, hogy a listáján vagyok és ezeket megkapom.
 Most azonban, úgy érzem, el kell mondanom a véleményemet a legutóbbiakkal kapcsolatban.

1. Mért ferde a kereszt a Szent Koronán?
Ez az eset is jól mutatja, mit eredményez az, ha valaki meg akar magyarázni valamit"tudományosan". Ma már tudjuk, hogy mindent meg lehet magyarázni, és be lehet bizonyítani, és ugyanúgy mindennek az ellenkezőjét is.
A másik probléma, amikor asztrális, szellemi jelentéseket valakik minden áron matematikai, természettudományos magyarázattal akarják eladni.
A matematikusok odáig "vetemedtek", hogy a nyelvet is matematikai alapon magyarázzák. Már láttam olyan könyvet, amely nyelvészetinek készült, matematikus írta, és azoknak a szavaknak a gyűjteménye volt, amely az angol nyelvben- szerinte- magyar eredetűek. Mindenki, a legdilettánsabb nyelvész is tudja, hogy a nyelv mai állapotát nem lehet egy másik nyelv mai állapotával összevetni, és abból következtetéseket levonni.
 Ha a nyelv logikus lenne, főként matematikai alapon az, akkor már régen megoldották volna számítógépes nyelvtanítást, feldolgozást.
Magyarországon sokan fordítanak számítógépes szótár segítségével, és az eredmény: óriási ökörségeket fordítanak.
 A Koronán a kereszt eredetileg egyenes volt. A történelem viharai során- nem tudom pontosan, mikor- elferdült.
Amíg a koronán a keresztet ki nem egyenesítik, nem szűnik meg Magyarország balsorsa. Éppen hogy ki kellene egyenesíteni, hogy helyre álljon a rend, az egyensúly, hogy elkerüljük a további szerencsétlenséget.
 Akik tehát "tudományosan bizonyítják", hogy a keresztnek ferdének kell lennie: a vesztünkre törnek.
 Nem számadatokkal, hanem magyar szellemiséggel kell hozzáállni a kérdéshez!

2. Miszerint a Szent Koronát a Szíriuszról hozták.
A szocialista rendszerben mindenről bebizonyították, hogy nem lehet magyar eredetű. a szavainkról a nyelvtudósok elmondták, hogy szláv, vagy germán eredetűek. Az összes értékeinket mind másoktól tanultuk, kölcsönöztük. Mindenféle szinten elnyomták, visszaszorították a nemzeti szellemiséget. Történelmünket meghamisították.
  Mindezekkel szemben jogos a lázadás. A nemzet felemelte a fejét, és azt mondta, ezt nem tűrhetjük tovább.
Mostanra már van legalább 12-féle elképzelés csak a magyarság eredetére, a honfoglalásra vonatkozólag. Ezek mindegyike élesen  bírálja a többit. Ezek mindegyike túlzó, tele van mesés, mitikus elemekkel, kitalált eseményekkel, értelmezésekkel és magyarázatokkal. Olyan szinten irreális elemekkel, amelyek azonos szintre utalja őket a román vagy szlovák történetírással.
  Olyanok foglalkoznak múltunkkal, akik más területen nevet szereztek maguknak, s feljogosítva érzik magukat, hogy a saját elképzeléseiket ráhúzzák a múltra, a történelmünkre is. Ezzel hiteltelenné téve néha még a saját személyüket is, a korábbi, és értékes munkájukat.
 Mára már a következő a helyzet Magyarországon: A Tudományos Akadémia, Az ELTE és egyéb iskolák továbbra is körömszakadtig kitartanak a régi, a szocializmus alatt elfogadott elvek mellett. A mai napig a történelemtanításunk hamis, és marxista szemléletű.
  Számtalan csodálatos lelet, felfedezés történt és történik a nagyvilágban, amelyhez a magyarságnak köze, érdeme, kapcsolata van.
 Ezeket azonban a tudomány nem fogadja be, mert a sok mitikus történelmi, dilettáns, - ma már könyvtárak megtölthetők ezekkel a kiadványokkal- írások, és azok mindenütt a saját igazukat hirdető képviselői , akik lelkesen publikálnak az éppen feltárt csodáról, már  hiteltelenné tették magukat a korábbi írásaikkal.
  Létfontosságú lenne, ha végre feltárnák a magyarság eredetét, múltját, helyre tennék a történelmi eseményeket, és mindenki büszkén vállalná a nemzethez való tartozást.
  Sajnos azonban a fenti okok miatt egyre távolodunk ettől
A véleményem szerint ebbe a mese-kategóriába tartozik a Szíriuszról származó korona- elmélet, s ez késztetett arra, hogy  levelet írjak.

Tisztelt Kutasi József, köszönöm, ha elolvassa észrevételeimet.
 Örülnék, ha- lenne ideje- válaszolna a felvetéseimre.

Üdvözlettel: Farkas L Rozália

(www.nepmesemuzeum.com)
T: 06-20-910-7864