Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. április 5., csütörtök

12.404 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > 26 önkormányzat ingyenesen vehet át ingatlanokat az államtól

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dátum: 2012. április 5. 17:03
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-04-05
Újabb másfél hónapig nyitva a napkollektoros pályázat

Az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszerben 2011. október elején meghirdetett, 2,97 milliárd forint keretösszegű „Megújuló energiahordozó felhasználását elősegítő, használati meleg víz előállítását és fűtésrásegítést szolgáló napkollektor-rendszer kiépítése alprogram” pályázat meghosszabbított beadási határideje 2012. május 15. A részvételi lehetőség kiterjesztését az utóbbi hetekben látványosan megélénkült pályázói érdeklődés indokolja.

Jelentős javulást igazolhat a repülésbiztonsági felülvizsgálat

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO), az ENSZ légi közlekedéssel foglalkozó szakosított szervezete átfogó repülésbiztonsági ellenőrzést végzett Magyarországon 2012. március 26-30. között. Az audit eredményei szerint jelentős előrelépés tapasztalható a szabályzói, felügyeleti, képzési, működési struktúrák és a hatósági eljárások terén is a legutóbbi, 2008-as vizsgálat óta. Az ICAO négy éve még 41 százalékos eltérést mutatott ki a teljes megfeleléshez képest. A Szervezet három hónapon belül készíti el és küldi meg észrevételezésre jelentése tervezetét.

26 önkormányzat ingyenesen vehet át ingatlanokat az államtól

Ingyenesen kerül 26 önkormányzat tulajdonába összesen 43, eddig nem hasznosított állami ingatlan, amelyek alkalmasak arra, hogy segítsék az ingatlanátvevők mindennapos feladatellátását. A Kormány határozata szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2012. május 30-ig köti meg az összesen 1,1 milliárd forint forgalmi értékű ingatlanok tulajdonjogának átruházásáról szóló szerződéseket.

Folytatódik az Európai e-Skills Week 2012 kampány roadshow-ja

Európa több mint 30 országának részvételével rendezik meg az e-Skills Week eseményeket. Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló program keretében a magyarországi szervezők márciusban és áprilisban várják az érdeklődőket.

Két új bélyeg a Gyógyfürdők bélyegsorozatban

A Magyar Posta két új címlet kibocsátásával folytatja Egészségturizmus – Gyógyfürdők c. forgalmi bélyegsorozatát. Ezúttal a budapesti Király és Rudas Gyógyfürdő jellegzetes külső és belső részletei kerültnek bélyegre.