Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. október 4., csütörtök

15.694 - Tömeges magyarországi zavargásokat vizionál az orosz lap 2012.10.01. - 15:20 MTI - Heti Válasz

www.nemzetihirhalo.hu *************

Kimondták, ettől félnek Európában: Zavargások lesznek Budapesten? 
Tömeges magyarországi zavargásokat vizionál az orosz lap 
2012.10.01. - 15:20 MTI - Heti Válasz 

A válságtól és a véget nem érő politikai botrányoktól gyötört Magyarország az Európai Unió új gyenge láncszemévé válik - emelte ki a Kommerszant című orosz napilap hétfői számában megjelent, Budapestről küldött tudósítás. 

Jaroszlav Simov cikkében idézi a legfrissebb közvélemény-kutatási adatokat, amelyek arról tanúskodnak, hogy a magyarok teljes mértékben csalódtak a kormányzó Fideszben és az ellenzékben is. Szakértők attól tartanak, hogy Magyarországon ismét tömeges zavargások lesznek, mint hat évvel ezelőtt - írta. 

Simov emlékeztetett, hogy a Gyurcsány Ferenc kormányzása katasztrófába vitte a szocialista pártot, amely csúfosan megbukott a választáson az Orbán Viktor vezette Fidesszel szemben. Most azonban "a Fidesz ugyanezen az úton halad" - meredeken esik népszerűsége, miközben a választók általánosan csalódtak, mert nem tudta kivinni az országot a mély gazdasági válságból. 

Az újjáválasztásának bebiztosítására törekvő miniszterelnök egyfolytában "nemzeti húrokat penget", a magyar szuverenitás védelmezőjeként tünteti fel magát az Európai Unió diktátumával szemben. De a vitatott reformok mellett "ellene dolgozik a gazdasági válság is, a nem teljesített ígéretek is (például az egymillió új munkahely létrehozása) és annak a kockázata, hogy jobboldali radikalizmusba csap át, amitől Európa és a választók is félnek" - mutatott rá Simov, hozzáfűzve, hogy az ellenzék képtelen kihasználni a kormányzó párt nehézségeit.