Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. szeptember 18., péntek

20.372 - Szíjjártó Péter külügyminiszter: "Meg fogjuk védeni Magyarországot, Magyarország és a schengeni övezet határát!" > 2015. 09. 17. M1 - Híradó


Azonnali hatállyal válsághelyzetet hirdet a kormány Baranyára és Somogyra is 
2015. 09. 17. M1 - Híradó 

Szíjjártó Péter külügyminiszter keményen bírálta a horvát vezetőket esti sajtótájékoztatóján, alkalmatlannak nevezve őket a helyzet kezelésére. 
Egy nap alatt összeomlott a horvát bevándorlási rendszer, ezért Baranya és Somogy megyében tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet lesz, és megkezdődik a fizikai határzár építése - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatón Budapesten csütörtökön este. 
A horvát bevándorlási szervek elvesztették az ellenőrzést az országukban zajló folyamatok felett, a bevándorlókat ellátás és regisztráció helyett továbbküldik Magyarországra - mondta a miniszter. 
"Meg fogjuk védeni Magyarországot, Magyarország és a schengeni övezet határát!" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.Hozzátette, hogy megkezdődik a horvát-magyar határon is a fizikai határzár építése. 


Szijjártó Péter elmondta, hogy minderről tájékoztatta az osztrák külügyminisztert, és pénteken Belgrádba utazik, hogy tárgyaljon szerb kollégájával, illetve a szerb belügyminiszterrel. A találkozó demonstrálni fogja, hogy nem két állam problémájáról van szó, hanem európai problémáról, továbbá, hogy Magyarország és Szerbia együttműködése kifogástalan, közösen próbálnak megfelelni a kihívásoknak - tette hozzá. 
A külügyminiszter elmondta azt is, hogy Szabó László parlamenti államtitkár csütörtökön bekérette a horvát nagykövetet, és közölte, hogy országa eljárása elfogadhatatlan. A magyar külügyminiszter hangsúlyozta: a képmutatás és a kettős beszéd korszakát le kell zárni. 
Hozzátette: Horvátország szeretne a schengeni övezethez csatlakozni, de erre nyilvánvalóan alkalmatlan, sok felkészülésre van még szüksége, és sok évbe telik, mire alkalmassá válik erre. 
A külügyminiszter elmondta azt is, hogy a horvát-magyar határszakaszon a helyi lakosság tájékoztatása szerint a horvát rendőrök Magyarország felé terelik a migránsokat. 
Újságírói kérdésre válaszolta hozzátette: a román-magyar-szerb hármas határszakaszon egyelőre csak a fizikai határzár előkészítése van napirenden. Románia még nem áll bevándorlási nyomás alatt, még nem tesztelik a bevándorlók - mondta Szijjártó Péter. 

Bakondi: rendőröket csoportosítottak át Baranyába, Somogyba 
Rendőröket csoportosítottak át Baranya és Somogy megyébe - közölte az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György közlése szerint erre anélkül került sor, hogy "meggyengítettük volna jelentősen a kerítéseink védelmét a szerb szakaszon", az átvezényelt erők létszámával kapcsolatos kérdést azonban elhárította. 
Ugyanakkor jelezte: a válsághelyzet kihirdetésével együtt megkezdték a felkészülést a magyar-horvát határ műszaki védelmének megerősítésére. 
Kissé tisztázatlan még a helyzet, hogy mi történik Horvátországban - jegyezte meg a főtanácsadó. 

Kapcsolódó: 
   Szijjártó beszólt az ENSZ-főtitkárnak 
   Szijjártó: Nem engedünk be agresszív embereket 
   Georg Spöttle: Lassan be kell látni, hogy komoly terrorveszély van 
   Földi László: a népvándorlás egy háború, amely taktikai, stratégiai lépésekre épül 
   Éhségsztrájkba kezdtek a menekültek a görög-török határon 
   Megérkezett Madridba a Röszkén elgáncsolt szír férfi, nem menekültstátuszt, hanem munkaszerződést, 114 négyzetméteres lakást is kapott 
   Orbán: Szervezett támadás volt a röszkei 
   Ezt megnyerte Orbán 
   Amíg ön a menekültválságra figyelt, a kormány tízmilliókkal megemeli az állami fejesek fizetését 
   Alig kapnak ellátást a Röszkén szolgáló rendőrök 
   Kiderült: egy Iphone áráért 40 órán belül szír útlevélhez lehet jutni 
   Berlinben lelőttek egy iszlamista terroristát 
   Bayer Zsolt: Menekültek? Nem: agresszorok 
   Rotschild és a menekült-ipar alias zsidó felforgatás 
   "Azok, akiket most Belgrád utcáin látnak, és Németország vagy Hollandia felé tartanak, nem igazi szírek" - egy szír lány beszéde Belgrádban 
   Leállítják a szögesdrót exportját: nekik is szükségük van rá 
   Ausztria beveti a hadsereget is 
   Történelmi pillanatokat élünk! A bevándorlók most verik tönkre a balliberális csürhét 
   Toroczkai ütős videóval üzen az illegális bevándorlóknak 

Jönnek... videó 

 
UTÁNA LEDOBTA! 


24 órán át szavazhattak a párizsi "Le Figaro" honlap (~322.000 példányszámú napilap is) olvasói, arról a kérdésről, hogy egyetértenek-e azzal a döntéssel, hogy a magyar határon kerítést építenek? 
Ma 15:58-kor lezárták a szavazást 56.250 szavazatból: 88%-a támogatja! (Gonda László
A 12% pedig nem tudja... 

Bayer Zsolt: akkor le fogtok fogyni... 


"No food no water until open border" 
Vagyis: "Sem étel sem ital, ameddig nincsenek nyitva a határok". 
Ezt írták helyes kis papírlapokra a migránsok a magyar határ szerb oldalán. 
Nos, ha ti éhségsztrájkkal fenyegetőztök, mert helyreállt végre a rend, és kizárólag törvényesen, rendezett módon léphettek be Magyarországra és az Európai Unióba, akkor annyit tudunk üzenni, hogy le fogtok fogyni gyerekek! 
Vagy felfogjátok végre, hogy az Unió nem egy kiszolgáló személyzet, ami nektek van fenntartva, ahol gyorsan bekaptok egy-két falatot, aztán elszállítanak benneteket oda, ahol éppen lenni akartok. S ha ott nem vagytok megelégedve az ellátással és a körülményekkel, akkor hőzöngtök kicsit, ordibáljátok egy másik ország vagy város nevét, és akkor oda lesztek elszállítva. 
Mostantól megtanultok kussolni is, meg törvényeket betartani is, és azt is megtanuljátok, hogy "köszönjük", "kérjük", és azt, hogy "igen, megértettük". 
Vagy visszamentek oda, ahonnan jöttetek, és ott kezdtek el üvöltözni. 

Világos? 
Bayer Zsolt 

http://badog.blogstar.hu 
Kulturális Kreatívok 



(Facebook) > 2015. 09. 17. ???



Kutasi József Antal​
H-2081 PILISCSABA-KLOTILDLIGET – MUNKÁCSY MIHÁLY KÖZ 3 – MAGYARORSZÁG
LAKÁS TELEFON: (+36) 26 63 17 66 > ÜZENET RÖGZÍTŐ > NÉV MEGADÁS! 
MOBIL: (+36) 70 589 98 83 > REGISZTRÁLÁS > NÉV MEGADÁS > SMS KÜLDÉS!