Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. szeptember 18., péntek

20.375 - Salga István: ​A mai napig senki sem tudja meddig foga tartani ez a menekült áradat


Feladó:
​​
Salga István
Dátum: 2015. szeptember 18. 8:16
Tárgy:
​ ​
A mai napig senki sem tudja meddig foga tartani ez a menekült áradat
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>



Sajnos a probléma nem ilyen egyszerű. Csak a média leegyszerűsítő hatása miatt vitázunk ezekről a dolgokról.  (Sajnos a média nem csak leegyszerűsít, hanem egyoldalúan tájékozat).
Van egy egyszerű magyar szó,melyet, ah fölteszünk – és persze őszinte válaszokat adunk és kapunk  rá – akkor eljutunk az igazságig. Ez a szó a MIÉRT?
Miért van mindez?  Lehet föltenni és válaszolni rá, és akkor eljutunk az okokig.
Mert mindig az ok okozati összefüggést kell keresni.
Abból már nekem – mint magyarnak – nagyon elegem van, hogy mindig azt hallom, hogy „Bántják a magyart!" , miközben sokszor olyan idétlenül viselkedünk, hogy az már siralmas.
Vegyük már észre, hogy ez  a menekült (migráns?) kérés meghaladta az EU, és a tagországok vezetőinek tudását, tehetségét. Mi sem adtuk meg a megfelelő válaszokat, és az nem mentség, hogy a mi rossz megoldásainkat mások is követik.
​​
A mai napig senki sem tudja meddig foga tartani ez a menekült áradat. Nem is fogja soha, ha nem tudja (nem akarja tudni) az okokat. Nem igaz, hogy emberek akár családjuk életét kockáztatva is menekülnek csak úgy, hogy jobban élhessenek mint otthon. Az sem igaz, hogy egy két  százezer (millió?) egyszerre határozta el, hogy  „most népvándorolni fogunk".
Szívesen vitatkozom, de csak az okok keresésében vagyok hajlandó részt venni, és csak azután lehet bármilyen jó szándékú beszélgetést folytatni.
Addig csak parttalan  és – a lényeget kikerülő – egészségtelen vita fog éleződni.
Üdv.: S.I.