Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 7., szombat

21.765 - KÖZLEMÉNYT ADOTT KI A TELJES LAKOSSÁGNAK A BELÜGYMINISZTÉRIUM! > 2017. január 07.


MOST ÉRKEZETT! KÖZLEMÉNYT ADOTT KI A TELJES LAKOSSÁGNAK A BELÜGYMINISZTÉRIUM!

A Belügyminisztérium – a meteorológiai előrejelzések szerint várhatóan hosszabb ideig fennálló szélsőségesen hideg időjárási körülményekre tekintettel – felkérte a polgármestereket, tegyenek meg minden intézkedést az önkormányzat területén élő rászorulókat, elesetteket fenyegető veszélyhelyzet megelőzése és elhárítása érdekében.

A tárca – többek között – arra kérte a polgármestereket, vizsgálják meg a hivatali helyiségek melegedésre szolgáló megnyitásának lehetőségét. Ugyancsak kérte a településvezetőket, hogy – amennyiben még nem történt meg – a lehető legrövidebb időn belül intézkedjenek a pályázati úton elnyert szociális célú tűzifa kiosztásáról.

A Belügyminisztérium felhívta a polgármesterek figyelmét arra is, hogy az országban összesen 1972 fő közfoglalkoztatott lát el humán kisegítő jellegű munkakört, akik bevonhatóak a településen élő idős, elesett, magukról nem vagy korlátozottan gondoskodni képes lakosok rendszeres látogatásába, folyamatos segítésébe, az élethelyzetüket segítő feladatok ellátásába.