Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 19., csütörtök

21.801- Morvai Krisztina: Tanuljanak meg hallani! - Morvai felszólalása az Európai Parlamentben-(videóval)


Feladó: Attila Árpád Péteri
Dátum: 2017. január 18. 23:49
Tárgy: Tanuljanak meg hallani! - Morvai felszólalása az Európai Parlamentben-(videóval)
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Szeretném figyelmükbe ajánlani Morvai Krisztina felszólalását a 2017. január 18-i strasbourgi plenáris ülésről az alábbi témában:
Tanuljanak meg hallani! - Morvai felszólalása az Európai Parlamentben
Tartalom:
Az Európai Parlament új elnököt választott Antonio Tajani néppárti politikus személyében. Morvai Krisztina is őrá szavazott, különös tekintettel arra, hogy a politikus a 2006-os véres budapesti események után - egyetlen európai uniós politikusként - eljött Magyarországra és kifejezte szolidaritását a szemkilövések során megsérült, összevert emberekkel. Hasonlóképpen mellette szólt az is, hogy amikor európai uniós biztos volt, közel 300 ezer eurós „végkielégítésre" lett volna jogosult, amelyet erkölcsi okokból visszautasított. Tajani erőssége, hogy nagy támogatója a kis-és középvállalkozásoknak, amely szintén kiemelt szívügye Krisztinának. Az Európai Parlament elnöke elsősorban azért felel, hogy a parlamenti viták az eljárási rendnek megfelelően zajoljanak, nem adhatja meg a szót aszerint, hogy neki milyen saját politikai prioritásai vannak, hasonlóképpen az Európai Parlamentet külső kapcsolataiban is úgy kell képviselnie, hogy az ne a saját pártpreferenciáját tükrözze. 

Tajani elnöksége mellett új fejlemény, hogy Málta vette át az Unió Soros Elnökségét. Morvai Krisztina a kiemelt vitában felszólalva rámutatott: legyen Helga Stevens süketnéma képviselőtársuk elnökjelölti jelmondata a máltai elnökség jelszava is: „Lehet, hogy siket vagyok, de nagyon jó érzékem van az emberek hangjának meghallásához!". Itt az ideje - mondta Morvai -, hogy az európai politikusok meghallják az európai polgárok, azaz a valódi emberek valódi fájdalmát, valódi történeteit például a migráció, a tömeges bevándorlás kapcsán. Külön rámutatott a nőket érintő veszélyekre, és az európai nők folyamatos és megalapozott félelmére a tömeges bevándorlás miatt megnövekedett bűnözéstől. Az emberek hangjának meghallását javasolta avonatkozásban is, hogy tegyenek végre valamit az ellen, hogy a volt szocialista országokban élők több mint tíz évvel az európai uniós csatlakozás után is négyszer-ötször kevesebb jövedelemhez jutnak, mint a nyugat-európaiak, példaként felhozva a magyar emberek és a mellettük élő osztrákok jövedelmi különbségeit.

Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy Morvai Krisztina EP képviselő minden felszólalása, illetve a tevékenységeivel kapcsolatos egyéb hírek megtalálhatók a https://www.facebook.com/morvai.krisztina oldalon.