Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 14., szombat

21.784 Nemzeti Hírhaló: Bayer Zsolt: Vérfertőzés - Amíg te aludtál, Amerika tankokat küldött az oroszok ellen


Feladó: Nemzeti Hírhaló <hirhalo@nemzetihirhalo.hu>
Dátum: 2017. január 14. 5:44
Tárgy: [Lapszemle] Az ország elitjét hirtelen milliárdokat szerző senkik alkotják 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu
A Fülöp-szigetekről folytatom vagy újítom meg a Hírháló munkáját a hiteles és függetelen tájékoztatással. Kérem támogatását az újrakezdéshez amit "nulláról" most indítok. Szabad időmben első lépésben zöldséges kertet készítek. Azóta szépen növekednek a vetemények. Megtetszett a házigazdának és folytatta az általam kezdetekkor előkészített talajba a zöldség vetést. 
Itt gyakran nincs áram és az internet szolgáltatás leáll több napra. Zseb wifi kezdetektől valamit segít és tegnap beszereztem egy akkut 230V-os inverterrel. Lassan, de haladok... 

Zöldséges
Kovács János 
Hírháló mindenes 



Patrubány Miklós januári nemzetpolitikai előadása 
   
Patrubány Miklós januári nemzetpolitikai előadásaJanuár 15-én, vasárnap 18 órakor kerül sor Patrubány Miklós idei első nemzetpolitikai előadására az MVSZ Magyarok Házában (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.), melynek címe: A 2016. év magyar szemmel. 

Az előadások követhetők a világhálón is, ide kattintva
A felvételek utólag is megtekinthetők: Youtube - MVSZ 

Hallgatóinkat és az érdeklődő magyar embereket szeretettel várjuk! 

MVSZ Sajtószolgálat 
9094/170112 







Szima Judit ügyében a Kúria jelöljön ki elfogulatlan bíróságot!  
Szima Judit, a TMRSZ (A TETREKÉSZ MAGYAR RENDŐRSÉG SZAKSZERVEZETE) ügyvivő főtitkára és főtitkára I.r. terheltként 2016.december 21-én kérte a Kúriát, ZÁRJA KI ügyének tárgyalási jogosultságából a nyilvánvalóan elfogult Zalaegerszegi Törvényszéket, továbbá a Pécsi Ítélőtáblát - amelynek illetékességi területén egyazon ügyben kétszer is törvénytelen bírói tanácsot "sikerült" az ügy elbírálására kijelölni. 

Bizonyításra került az is, hogy a II. fokon eljárt dr. Sorok Norbert Zalaegerszeg Törvényszéki elnöke fellebbezési tárgykörben vonta el a II. fokú tanácsa eljárási jogát és ezzel befolyásolta a szervezeti, munkáltatói alárendeltségébe tartozó tanács tagjait, továbbá általa tudottan is nem törvényes bíró volt a tanácsban, mely az ítélet hatályon kívül helyezését kell hogy eredményezze. Mindezekre figyelemmel Szima Judit kérte, hogy az eddig el nem bírált elfogultsági kifogásnál ezen tényeket is vegyék figyelembe, és a Kúria jelöljön ki más törvényszéket az ügy érdemi vizsgálatára és jogerős ítélet meghozatalára, amely bíróság eljárása nem kopírozza le az ötvenes évek koncepciós eljárásának menetét azt jogállami megoldásnak láttatva. 

AMENNYIBEN ÖN TÁMOGATJA, illetve KÖVETELI, HOGY SZIMA JUDITNAK, A TETREKÉSZ MAGYAR RENDŐRSÉG SZAKSZERVEZETE FŐTITKÁRÁNAK ÜGYÉT PÁRTATLAN, NEM ELFOGULT BÍRÓSÁG TÁRGYALJA, AKKOR LEGYEN SZÍVES SZIMA JUDIT KÉRVÉNYÉT A KÚRIA FELÉ E PETÍCIÓ ALÁÍRÁSÁVAL ERŐSÍTSE, TÁMOGASSA MEG! 

Köszönettel: a Szima Juditért és gyermekéért kiállók csapata. 
Aláírás és részletek a honlapon: 
https://www.peticiok.com/szima_judit_ugyeben_a_kuria_jeloljon_ki_elfogulatlan_birosagot 
Kapcsolódó: 
Szima Judit ügyében a Kúria jelöljön ki elfogulatlan bíróságot!Kálmán Olga interjúja a TMRSZ vezetőjével (youtube.com
Kálmán Olga telefonos interjúja a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének vezetőjével,Szima Judittal a Jobbik Magyarországért Mozgalomról az ATV-n 
Aki felemelte a hangját a rendőri vezetők ellenAki felemelte a hangját a rendőri vezetők ellen (youtube.com
Szima Judit elmeséli, hogy mi a helyzet. (Echo tv, Bírósági történetek 2008.10.15) 
MEGSZÜLETETT AZ ÍTÉLET LÁSZLÓ PETRA ÜGYÉBENMegszületett az ítélet László Petra ügyében (magyaridok.hu
A bíróság garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki az újságírót, akit három év próbaidőre bocsátott - értesült lapunk. A védelem felmentésért fellebbez, az ügyé három nap gondolkodási időt kért. 
Csütörtökön kezdődött és a este fél hétre be is fejeződött László Petrának, a jobbikos N1TV volt operatőrének a büntetőpere a Szegedi Járásbíróságon. A bíróság garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki az újságírót, akit három év próbaidőre bocsátott.


"Az ország elitjét hirtelen milliárdokat szerző senkik alkotják" 

2016. március 20. hírtv.hu 
Vesztes ország az, amelynek elitjét, hirtelen milliárdokat szerző senkik alkotják - véli a Concorde Értékpapír vezetője. 
Jaksity György a nol.hu-nak adott interjújában azt mondta: Magyarországon elmaradt a pénzügyi szemléletváltás, ami a 2008-as világválság után szükséges lett volna, és ezt a tavalyi brókerbotrányok bizonyítják a legjobban. Az üzletember azért örülne egy budapesti olimpiának, mert ahogy fogalmazott: végre konszenzus jönne létre egy olyan témában, amely nem valamivel szemben, hanem valami mellett mozgatja meg pár évig a magyarokat. Hozzátette: a politikai elitnek morális fejlődést egy olimpia sem hozna, mert szerinte "a megvalósítás és a pénzkilopás tekintetében nagyjából úgy zajlana a projekt, ahogy ma mennek a dolgok." 
Kapcsolódó: 
Olimpia: 16,55 milliárd forint folyt el titokbanOlimpia: 16,55 milliárd forint folyt el titokban (mno.hu
Bár még egyáltalán nem biztos, hogy Budapest rendezheti meg 2024-ben az olimpiai játékokat, a magyar állam már 2014-ben megvásárolta azt a ferencvárosi területet, amelyet az olimpia egyik fő helyszínének nézett ki a kormányzat. A Rákóczi híd pesti hídfőjétől délre fekvő 15 hektáros Duna-parti terület a Budapesti olimpia 2024 címmel készült megvalósíthatósági tanulmány szerint az atlétikai stadionnak adna majd otthont. 
ROGÁN MINISZTÉRIUMA 1,1 MILLIÁRDOS SZERZŐDÉST KÖTÖTT ROGÁN SZOMSZÉDJÁNAK CÉGÉVELRogán minisztériuma 1,1 milliárdos szerződést kötött rogán Szomszédjának cégével (alfahir.hu
Példamutató a magyar társadalomban oly nagyon hiányzó jószomszédi viszony ápolása. A kormány.hu-ra felkerült szerződés szerint a Network 360 Reklámügynökség Kft. És Affiliate Network Kft. az "állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátását nyerte meg. Az életünket kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátása pedig nem kis feladat. 
Brutális hiányszámmal állt elő Varga MihályBrutális hiányszámmal állt elő Varga Mihály (napi.hu
Az államháztartás hiánya december végén 848,3 milliárd forint volt, ami azt jelenti, hogy egyetlen hónap alatt 907,6 milliárdos deficitet hozott össze a kormány. Ez minden idők legrosszabb adata. A kormány még ennél is nagyobb hiányt akart - de a tárcák egyszerűen nem költöttek eleget. 
100 magyar kezében 2800 milliárd100 magyar kezében 2800 milliárd (24.hu
Több mint négyszeresére nőtt a 100 leggazdagabb vagyona 2002 és 2016 között. 632 milliárdból 2800 milliárd lett úgy, hogy közben volt egy válság - írja az Új Egyenlőség, emlékeztetve rá, hogy a napi.hu 2002 óta folyamatosan nyomon követi a száz leggazdagabb magyar vagyonát. A listán szereplők összetétele sokat változott, erősen korrelálva az éppen regnáló kormányok színével, vagyonuk pedig inkább alul-, mint felülbecsült. 
Elbukott az Ab-n a közigazgatási felsőbíróságElbukott az Ab-n a közigazgatási felsőbíróság (mno.hu
December közepén fordult az Alkotmánybírósághoz Áder János köztársasági elnök az Országgyűlés által elfogadott közigazgatási perrendtartási törvény miatt. Az államfő úgy látta, az feles többséggel áttolt új jogszabállyal megpróbálták kijátszani a kétharmados jogalkotási kötelezettséget. 
A hideg megmutatta, hogy valójában mekkora a nyomor az országbanA hideg megmutatta, hogy valójában mekkora a nyomor az országban (fotógaléria) (sztarklikk.hu
Az utóbbi napok rendkívül hideg időjárása megmutatta, hogy valójában mekkora nyomor van az országban. Miközben a társadalom szűk rétege elképzelhetetlen méretű vagyonokat halmoz fel, addig rengeteg ember kilátástalan helyzetben tengeti életét, segítség nélkül esélye sincs az életben maradásra. Az MTI fényképeiből egy megdöbbentő galériát válogattunk össze, amelyből visszaköszön, hogy járhatunk az ország bármely pontján, a nincsteleneknek egyetlen céljuk van: túlélni.


Bayer Zsolt: Vérfertőzés 

Bayer Zsolt - 2014.09.29. 03:48 Magyar Hírlap 
Álláspont. A Telegraph című londoni lap internetes kiadása a napokban számolt be egy németországi eseményről. A beszámoló arról szól, hogy a német kormány mellett működő Etikai Tanács fontos ügyben hozott határozatot, s tett ajánlást a kormánynak. A határozat lényege (egyszersmind a Telegraph cikkének címe): "A vérfertőzés alapjog". 

A vérfertőzés alapjog

Majd a Telegraph beszámolójából megtudhatjuk, hogy a vérfertőzés-ellenes törvényt eltörölhetik Németországban azok után, hogy a kormány háttérintézményeként működő csoport kimondta, az ilyen típusú kapcsolat fiú- és lánytestvér között legális lehet. Az Etikai Tanács kijelentette azt is, hogy a vérfertőzés- ellenes törvény elfogadhatatlan beavatkozást jelent a "szexuális önmeghatározás jogába". Szeretnék egy mondatot szó szerint idézni az angol szövegből: "The fundamental right of adult siblings to sexual self-determination is to be weighed more heavily than the abstract idea of protection of the family." Magyarul: "A felnőtt testvérek szexuális önmeghatározásának alapjoga többet nyom a latban, mint a család védelmének elvont eszméje." 
Az Etikai Tanács azt is kimondta, hogy a vérfertőzés elítélése egy elavult társadalmi tabu csupán. A cikkből megtudjuk azt is, hogy egy ausztrál bíró már szintén kimondta ugyanezt, kimondva azt is, hogy a továbbiakban szükségtelen fenntartani ezt a tabut. 
Nos, nyájas olvasó, íme Ön előtt áll az európai fehér ember, az őshonos fehér rassz önfelszámolásának újabb fontos lépcsője. És fölöttébb nehéz megszólalni ezek után. Azok után, hogy a német kormány fizetett tanácsadó testülete, mely magát ráadásul "Etikai Tanácsnak" merészeli nevezni, hitet tesz a vérfertőzés mellett. 
Mi jöhet még ezek után? 
Először is az, hogy ezeknek az ön- és közveszélyes, velejéig rothadt állatoknak az állásfoglalását számos ön- és közveszélyes, velejéig rothadt állat korlátozónak és antidemokratikusnak fogja érezni, és harcot fog indítani a "szabadságjogok" kiterjesztéséért. Mert mi az, hogy kizárólag testvérek számára teszik lehetővé (legálissá) a vérfertőzést? Mi lesz azokkal a szabad és liberális polgárokkal, akik anyjukkal, apjukkal, esetleg egyszerre mindkettővel szeretnék megélni a szerelem teljességét? Hát nekik nem jár a boldogság, a szabadság, a vérfertőzés alapjoga? Hát micsoda nácizmus már, hogy csak a bratyó feküdhet le a hugival! És a mamával miért nem, ha egyszer szereti, és mindketten akarják? És a fater miért nem kettyintheti meg a lányát, ha akarja, kívánja, szereti? Ugye-ugye! Aztán mi ez a korlátozás az életkorral kapcsolatban? Miféle ördögi, náci kitétel, hogy mindez csak "felnőtt" testvérekre vonatkozik? Hát ha egyszer tizenhét, tizenhat évesen jön a szerelem, akkor mi lesz? Ki tudná ezt szabályozni meg visszatartani? 
Nem... Mégsem szeretnék cinikus lenni. 

Ez tényleg a teljes pusztulás előszobája. 

És csak egyetlen pillanatra gondoljanak bele abba, hogy hol tart az a civilizáció, amelyik ezt ki meri mondani. Miféle világ, miféle kultúra, miféle társadalom az ilyen? S mindezeken túl vajon mi lesz az "alapjogból" következően majdan megszülető életképtelen, idióta ivadékok sokaságával - hogy csak egyet említsünk a rémségek közül. Mi lesz? Majd azok a maradi, nevetséges, fejlődésképtelen egyedek eltartják őket, akik képtelenek haladni a korral, és nem legközvetlenebb vérrokonaikkal üzekednek, igaz? 
Elmaradott társadalmi tabu a vérfertőzés tilalma - szól az ítélet. 
Hát persze, hogy az. Végül is, majdnem minden az. Vegyük példának a Tízparancsolatot. Maga az elmaradottság, az ostoba társadalmi tabuk gyűjteménye. Vegyük mindjárt az elsőt: Ne ölj! Ugyan kérem! Ideje volna meghaladni ezt is. S persze, hogy ne legyen sokkszerű az újítás hatása, javaslom, hogy fokozatosan legalizáljuk az ölést. Legelőször csak a német Etikai Tanács tagjait legyen szabad megölni. És azokat, akik szerint a vérfertőzés szabadságától lesz szép az élet és teljes a szabadság. 

Amúgy egyetlen kérdés: Ezek után csodálkozik még valaki, hogy fiatalok ezrei mennek Szíriába és Irakba a fényességes Nyugatról, hogy csatlakozván az Iszlám Államhoz fejeket vágjanak le a sivatagban? 
(Ui.: vasárnap óta egy másik esemény tartja izgalomban az angol sajtót. Történt, hogy valahol Angliában egy család utazott a buszon. Papa, mama és az autista gyerekük. A gyerek valamiért sírva fakadt, mire a szülei énekelni kezdtek neki egy ősrégi angol gyerekdalocskát, ami valami malacokról szól, és a refrénnél viccesen röfögni kell. Ott röfögött a család az autista kisgyereknek, amikor odalépett hozzájuk egy kendős, muzulmán nő, és felháborodottan ordított, miszerint nevezett család rasszista, és azért röfögnek itten, hogy őt kigúnyolják. Ebből vita támadt, majd a sofőr megállt, és leszállította a semmi közepén az angol családot, mondván, menjenek gyalog tovább, ha már egyszer rasszisták. 

Halálra vagyunk ítélve. Úgy, mint őshonos fehér rassz. És ha nem lázadunk fel, meg is érdemeljük a sorsunkat...) 
Kapcsolódó: 
Hamarosan szülni fog egy 20 éves brit férfiHamarosan szülni fog egy 20 éves brit férfi (karpatinfo.net
Hayden Cross hivatalos neme: férfi. Nőként született és tiniként hormonterápiába kezdett, hogy férfivá változhasson. Ám az átváltozást jelenleg szünetelteti, ugyanis egy másféle átalakuláson is átmegy: férfiból apává válik. Cross nehézségekbe ütközött az anyává/apává válás rögös útján, ugyanis az NHS, a brit egészségügy megtagadta az ingyenes segítséget a férfitól, hogy az lefagyaszthassa petesejtjeit. A beavatkozásért 4000 fontot kellett volna fizetnie. Így nem maradt más választása: a Facebookon keresett spermadonort. 
Miss Helsinkit azért támadják, mert nem tipikus finnMiss Helsinkit azért támadják, mert nem tipikus finn (hirorigo.net
A közösségi médiában betámadták Finnország szépét. A nigériai származású, 19 éves Sephora Iklaba szépségével állítólag lenyűgözte a zsűrit, de a rossz hangok szerint azért győzött egy fekete lány a szépségversenyen, mert Finnország szereti túlpörgetni a píszí-biciklit. A politikai korrektség nevében megválasztották a finn szépségkirálynőt, Sephora Ikalaba személyében. A nemzetközi sajtóban többen előremutatónak tartják a nigériai nő megkoronázását, sőt az antirasszizmus egy újabb lépésének tekintik. 
Conchita Wurst a Bundeswehr főfelügyelőnője leszConchita Wurst a Bundeswehr főfelügyelőnője lesz (lovasistvan.hu
"Dr. Ursula von der Leyen német védelmi miniszter asszony mai sajtókonferenciáján bejelentette, hogy a volt osztrák énekesnő és transzvesztita művésznő, Conchita Wurst a német hadsereg főfelügyelőnője lesz", jelenti a magazin, hozzátéve, hogy a jövőben hasonló helyekről akar meríteni, hogy áthidalja az emberhiányt a hadseregben. 
Svédország: két év alatt harmincezer nőt ért szexuális zaklatásSvédország: két év alatt harmincezer nőt ért szexuális zaklatás (vilaglato.info
Svédországot évtizedekkel ezelőtt úgy ismerték, mint a világ egyik legbiztonságosabb országát, ahol erőszakos bűncselekmények szinte nem léteznek. A migránsok beengedése után azonban változott a helyzet: néhány év alatt duplájára nőtt a nemi erőszak bűncselekmények száma, és a svéd nők harmada szerint nem biztonságosak az utcák.


Amíg te aludtál, Amerika tankokat küldött az oroszok ellen 
2017. január 07. Privátbankár 
Tegnaptól 900 vasúti kocsi tart Németországból Kelet-Európa felé, hogy egy hadgyakorlaton részt vegyenek, jelentős részük páncélosokat szállít. A cél minden bizonnyal Oroszország elrettentése attól, hogy Kelet-Európát megtámadja. Kérdés, hogy ez nem a szándékolttal ellentétes hatást fog-e kiváltani. 

Amíg te aludtál, Amerika tankokat küldött az oroszok ellen 
Leopard 2-es tankok egy német és holland katonák részvételével zajló németországi hadgyakorlaton 2016 februárjában. Fotó: EPA / Arno Burgi

Több száz amerikai tank, teherautó és egyéb katonai felszerelés érkezett pénteken Németországba, amelyeket Kelet-Európába szállítanak közúton és vasúton, egy NATO-gyakorlat keretében, amely Oroszországot feldühítette - írja a Reuters jelentése. 

Állítólag Bremerhaven kikötőjébe két hajórakomány érkezett, és rövid időn belül egy harmadikat is vártak. A harcjárművek mellett 4000 amerikai katona is részt venne az Oroszországhoz közeli NATO-gyakorlatokban. 

A hírügynökségi jelentés szerint amerikai és lengyel katonai erők fognak január végén gyakorlatozni, egy korábbi terv szerint, mely a NATO kelet-európai szövetségeseinek megerősítését szolgálja az után, hogy Oroszország 2014-ben "annektálta" a Krím-félszigetet. A részt vevő NATO-országok szerint a hadgyakorlat védelmi jellegű, Oroszország viszont ezt agresszív lépésnek értékeli. 
Amellett, hogy Amerika Lengyelországba küld csapatokat, más országok, mint Nagy-Britannia, Kanada és Németország is utaztatja katonáit a balti államokba - állítja a cikk. A jelek szerint a hadgyakorlat főleg a lengyel szövetségesek területén történik majd, és a leltár szerint "87 Abrams M1A1 tank", "20 Paladin tüzérségi jármű" és "136 Bradley harcjármű" (páncélozott gyalogsági harcjármű) vesz benne részt. 
A német N-Tv.de tudósítása szerint az amerikai páncélosok kilenc napon keresztül fognak Németországon keresztül Kelet felé utazni. "A békét leginkább úgy lehet biztosítani, ha felkészülünk" - idézik Timothy McGuire tábornokot. 900 vasúti kocsi, 250 tank, 1750 további jármű és konténer - írják. A katonai transzportokat nem igazán szokás bejelenteni, most alighanem azért teszik, hogy az ellenség is jól lássa. 
A német tudósítás nem titkolja, hogy a hadgyakorlat célja elrettentés: Oroszországnak eszébe se jusson Lengyelországot, vagy a három kis balti országot megtámadnia. A cikk azonban kétségeket is felvet: Egyrészt Oroszország földrajzilag előnyösebb helyzetben van, ha támadásról van szó. Másrészt a fenyegetés könnyen újabb fegyverkezési versenyt, saját magát erősítő spirált indíthat be.
Kapcsolódó: 
Lengyelország készül az Oroszország elleni első csapásraLengyelország készül az Oroszország elleni első csapásra?! (contra-magazin.com
2018-ig az "Aegis Ashore" rakétapajzsot telepíti a NATO Lengyelországba. Ami a média szerint csupán defenzív védekezési fegyverkezés a valóságban stratégiai előnyt jelent a NATO-nak az első atomcsapásra, mert a pajzs annyira közel van az oroszokhoz, hogy mielőtt a válasz célba érne le tudják szedni a levegőből ezzel a rendszerrel. 
Izrael bombázta a damaszkuszi repülőteretIzrael bombázta a damaszkuszi repülőteret (rt.com
Hogy a szír kormánycsapatokat gyengítse és ezzel az IS-t erősítse. Erről nem számol be a magyar média, miért is? Mert cionisták hatalma alatt van. Az RT beszámol, ezért Putyin a gonosz és el kell kezdeni a 3. vh Oroszország ellen. 
Készüljünk a 3. világháborúra OroszországgalUS katonai sajtótájékoztató: "Készüljünk a 3. világháborúra Oroszországgal" (yournewswire.com
USA és a NATO tábornokok azt mondták újságíróknak egy sajtótájékoztatón, hogy fel kell készülniük "World War 3 Oroszországgal" a nagyon közeli jövőben. 
SZÁZ ÉVE FUTAMÍTOTT MEG HÚSZ MAGYAR KATONA KÉT SZÁZADNYI ROMÁNTSzáz éve futamított meg húsz magyar katona két századnyi románt (alfahir.hu
A román árulást követően az első világháború új keleti hadszíntere is lehetőséget adott a magyar vitézek remeklésére. Hadi erényeink öregbítéséhez nagyban hozzájárult az a 100 éve kezdődött, nem mindennapi ütközet, melyben egy maroknyi magyar katonának sikerült visszavernie két teljes román század rohamát. 
Így veszett el Románia joga ErdélyreÍgy veszett el Románia "joga" Erdélyre (harcunk.info
A XIX. század folyamán román területeken is lezajlott a "nemzetté válás". Megtörtént a nyelv latin alapokra való áthelyezése, megszületett a románokat az ősi dákokból levezető elmélet és a román nacionalizmus. Havaselve és Moldva egyesüléséből 1859-ben létrejött a Román Királyság, és nemsokára megfogalmazódott az igény az ősi román földnek tekintett Erdélyre is. 
Saját magát tüntette ki Barack ObamaSaját magát tüntette ki Barack Obama (888.hu
Saját miniszterétől kapta meg a leköszönő amerikai elnök a kitüntetését, méghozzá a fegyveres erők parancsnokaként végzett nyolcéves munkájáért. Az amerikai védelmi minisztérium és a hadsereg vezetői formális katonai ünnepségen búcsúztak Barack Obama leköszönő elnöktől - szemlézte a Mandiner. A hadsereg vezetői arról beszéltek, hogy Obama jó főparancsnok volt, elkötelezett a csapatok iránt, stratégiai döntései pedig a hadsereg erőit erősítették és megvédték a nemzetet." 
Kreml: Moszkva fenyegetésként fogja fel az amerikai tankok Lengyelországba vezénylésétKreml: Moszkva fenyegetésként fogja fel az amerikai tankok Lengyelországba vezénylését (oroszhirek.hu
Oroszország biztonsági fenyegetésként fogja fel az amerikai tankok és páncélozott harcjárművek Lengyelországba vezénylését - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján. Peszkov szerint bármely ország negatívan értékelné az idegen katonai jelenlét megerősítését határai közelében.

Obama 2009-ben Nobel-békedíjat kapott. Elnöksége alatt az USA légiereje csak 2016-ban 7 országra több, mint 26 ezer bombát dobott le... És az előző években is ilyen mennyiségben kb... Milyen világ az, ahol országokat bombázó államok vezetői békedíjban részesülhetnek? (Emberiseg.hu

Egy kis statisztika. 2016-ban az USA több mint 26 ezer bombát dobta le összesen hét országban. 
Ezek közül 12192 Szíriában, 12 095 Irakban, Afganisztánban 1 337, 496 Líbiában, Jemenben 34, 12 Szomáliában és három Pakisztánban. 


Szőcs Géza: Anglia végnapjai 
2016, június 26. irodalmijelen.hu 

Kezdjük rögtön azzal, ami kimondva-kimondatlanul bizonyára sokunknak eszébe jut: Trianon visszaüt. Old sins cast long shadows. Régi bűnnek hosszú az árnyéka. Trianon bosszúja. Akkor kezdtétek el ásni a sírotokat, amikor összehoztátok ezt a borzalmat. 

Én viszont úgy gondolom, már Trianon is következmény volt, nem pedig ok. Mérföldkő volt, az biztos, de ha minden katasztrófában Trianon átka működne - a Guttmann-átok módjára -, mégiscsak Franciaország lett volna az első, amelynek a süllyesztőbe kellett volna kerülnie. 

Az angolok önmaguk választották a süllyesztőt. Az ok pedig, amelynek Trianon is következménye volt, meg a Brekeke is, az a politikai önzés, a kispályás, napi érdekek dominanciája a történelmi távlatok fölött. Így jár az, akinek nincsenek barátai, csak érdekei. Egy szép napon egyedül marad, párban önmagával, a skizofrénia kettős magányában. 

Pedig jól kezdődött és jól is folytatódott a huszadik század Nagy-Britanniának, az Egyesült Királyságnak. Két nyertes világháború, a földgolyó legnagyobb birodalma, atomhatalom és egyáltalán: nagyhatalom. Megmondó erő, meghatározó szereplő. Erkölcsi és kulturális etalon. 

Sokszor fölteszik a kérdést: miért vetették oda a britek olyan könnyű szívvel zsákmányként Magyarországot a francia számításoknak? Miért engedtek szétdarabolni egy olyan nemzetet, amelynek arisztokráciája azelőtt is, sőt azután is kifejezetten anglománnak számított, bezárólag a kormányzói körökkel? Ha 1849-ben magára hagyták, és odadobták a germán érdekszférának, miért csodálkoztak azon, hogy ettől kezdve akaratlanul is arra a kényszerpályára került, amelynek belső logikáját 1849 határozta meg? 

Kinek nem nyílt ki a bicska a zsebében szembesülve az angol dölyffel, mely szerint egy ezeréves állami múlt nem érv amellett, hogy annak az államnak fenn kellene maradnia, hiszen ha valamit rosszul csináltak ezer évig, helyesebb, ha nem folytatják. Mármint a nemzetiségi politikát, azt csinálták rosszul. Mondja ezt egy olyan nemzet fia, amely Edvárd király, angol királytól és fakó lovas walesi hadjáratától kezdve a skótok és írek elleni erőszakos, eszközökben nem válogató, alattomos és kegyetlen ámokfutásokig szép példáit nyújtotta annak, miként nem szabad politizálni. Hogy a gyarmatokon is elkelt volna némivel több bölcsesség, azt most ne is feszegessük. 

Tegyük most félre azt, hogy mit adnak hozzá a történtek a demokrácia-fogalomnak és annak a paradoxonnak az értelmezéséhez, hogy egy közösség 51 százalékának a demokratikus döntése elegendő ahhoz, hogy a másik 49 százalék sorsát gyökeresen megváltoztassa, felforgassa, életét szerencsétlenné tegye. (Amint erről a kérdésről még a Limpopo című regényben is olvashattunk.) De miféle katasztrófát emlegettünk egy-két bekezdéssel fennebb? 

Az Európai Unió kapott ugyan egy nagy pofont, és érdemes is elgondolkodnia ennek üzenetén, de ha a józan eszére hallgat, mostani válságain túl fog jutni. A brit államszövetségnek viszont vége. A skótok a lehető leghamarabb magára fogják hagyni Angliát, és az is nagy kérdés, hogyan alakul az angol politikai bölcsesség szörnyszülöttjeként világra jött Észak-Írország sorsa. Anglia egy jelentéktelen, multikultiba fulladó képződmény lesz, a volt gyarmatokról és máshonnan beáramló tömegek szorításában pedig jó esetben egy kis angol skanzen marad meg Stratford-on-Avon környékén, ahol a hitetlenkedő turistákkal a legképzettebb idegenvezetők sem igen fogják tudni megértetni: hogy lehet ennyire forgandó a történelem, hogy zsugorodhatott így össze egy állam és egy nép, amely nem is olyan régen világbirodalmat volt képes alkotni? 

Az angolok összes bűnei és vétkei, maradjunk annyiban: hibái - egy régi angol sport, a tenisz zsargonjában szólva - ki nem kényszerített hibák voltak. Nem zsarolta, nem fenyegette, nem szorongatta, nem kényszerítette őket senki, hogy belépjenek az első világháborúba, vagy hogy cinkosként és tettestársként politikai és erkölcsi fedezetet nyújtsanak a trianoni darabolós államgyilkossághoz és nemzetcsonkításhoz. Nem kényszer alatt bizonyultak képtelennek arra, hogy Gandhit kezeljék (meg korábban az amerikai kolóniákat), nem utasította őket senki arra, hogy menesszék Churchillt, és az angol egyetemek ethosza és nimbusza sem volt elegendő ahhoz, hogy megakadályozzák kiváló angol koponyák - egyben sötét jellemek - legordenárébb kémkedését és hazaárulását. Talán akkor kezdődött minden, amikor ezek a dolgok megtörténhettek; és most szakad be az egész, amikorra ezek összeadódtak. Az önsorsrontó Egyesült Királyságból így lett mára Széteső, és nemsokára Szétesett Királyság. 

Még egy század sem telt el azóta, hogy a magyar nemzet, amely helytállt egy véres világháborúban, kétségbeejtő helyzetében és meggyőződése szerint Európa által elárultatva és cserbenhagyva, irigykedve nézhetett Nagy-Britanniára, amelyet egyszerűen mindig is Angliának nevezett (és mintaállamnak tekintett). Ő csonka-magyarrá lett és vesztes volt, Anglia és az angolok győztesek. Őt tönkretették, Anglia megerősödni látszott. Őt ellenségek vették körül, Anglia kikezdhetetlennek tűnt. 

És egyetlen kerek évszázad sem fog letelni Trianon óta, és a saját magán sikeres amputációt végzett Csonka-Britannia önmagát száműzve, Európán kívülről fog töprengeni azon, öt órai teája mellett, hogy mi miért történik a történelemben. 
Kapcsolódó: 
Az új kor kezdetéig megindul a visszaszámlálás, miközben az összeesküvés föld alatti bázisait elfoglaljákAz új kor kezdetéig megindul a visszaszámlálás, miközben az összeesküvés föld alatti bázisait elfoglalják (ujvilagtudat.blog) 
A Föld bolygóért folyó harc a végéhez közeledik, ahogy a kazár maffia föld alatti bázisai és erődítményei elesnek, jelentik Fehér Sárkány Társasági források. Azonban még mindig van némi utolsó pillanatig tartó nehéz lókereskedés Kelet és Nyugat között, ahogy Donald Trump elnökségének kezdete közeleg, a tárgyalásokon résztvevő források szerint. Bolygónk és fajunk jövője forog kockán. 
A német közszolgálat kikészült Wagenknecht (Die Linke) miatt: szintén Merkelt hibáztatta a berlini mészárlásértA német közszolgálat kikészült Wagenknecht (Die Linke) miatt: szintén Merkelt hibáztatta a berlini mészárlásért (lovas istvan.hu
(Háttér: Sahra Wagenknecht, a német Baloldal pártjának vezetője a Bundestagban tartott beszédeiben példamutató módon bírálta a NATO és Németország Oroszország-ellenes és a terroristákat segítő politikáját is. De legújabb beszédével már kiverte a biztosítékot.) A közszolgálati adó egy találós kérdéssel kezdi. Idézi Wagenknecht ezen mondatát. "Az ellenőrizetlen határnyítás mellett itt van a csontra spórolt rendőrség, amely sem személyi állományában, sem technikai felszereltségében sem áll azon a szinten, mely a veszélyhelyzetnek megfelel". 
A több­ség Or­bán­nak ad iga­zat: Sza­vaz­tak a német hír­té­vé­benA több­ség Or­bán­nak ad iga­zat: Sza­vaz­tak a német hír­té­vé­ben (ripost.hu
Meg­lepő ered­ménnyel zá­rult az N24 német hír­tévé teg­nap esti sza­va­zása. Nem az az ered­mény szü­le­tett, amire szá­mí­tot­tak! Sokan felkapták a fejüket tegnap este az N24 német hírcsatorna nézői közül. Miután több, az Orbán-kormány migráns-ügyben tett lépéseit kritizáló anyag is elhangzott, szavazásra tették fel a kérdést: Egyetért-e Ön Orbán Viktorral abban, hogy a menekültügy mindenekelőtt német probléma? 
Kormányszóvivő: a civilek a terrorszervezetekkel cimborálnakKormányszóvivő: a civilek a terrorszervezetekkel cimborálnak (propeller.hu
Kedd óta van terítéken a civil szervezetek ügye, Németh Szilárd aznap ugyanis úgy fogalmazott, el kell takarítani őket innen. Kovács Zoltán kormányszóvivő most még messzebbre ment: az ATV-nek pénteken kifejtette, szerinte bebizonyosodott, hogy szervezetten küldenek több száz embert a kerítésre. Amikor a műsorvezető megkérdezte, mindennek köze lehet-e a Soros György-féle "álcivilekhez", Kovács meglepő választ adott. 
Soros György George Soros vallomásaiSoros György George Soros vallomásai (youtube.com
Soros György megvallása szerint részt vett Calanda, Malajzia, Indonézia, Japán és Oroszország pénzügyi összeomlásaiban és még más amorális tevékenységekben is. Eredeti megnevezés: CAUGHT ON TAPE: Soros Admits No Remorse For His Actions 
Pánik az USA-ban! Lekerülnek a kendők, vágják a szakállatPánik az USA-ban! Lekerülnek a kendők, vágják a szakállat (frissvilag.com
Félnek muszlimnak lenni a muszlimok. Az Egyesült Államokban beindult a hisztigyár, hiszen egy nappal az elnökválasztás után a liberális médiumok már arról cikkeznek, hogy Trump győzelme után növekedni fog az iszlamofóbia. Az Egyesült Államokban az elnökválasztás után egyre több olyan üzenet jelenik meg a közösségi felületeken, melyekből a liberális véleményterroristák arra következtetnek: A muszlimoknak egyre nagyobb a félelemérzetük. 
Miért nem szoktak iszlám terroristák oroszokat elrabolni?Miért nem szoktak iszlám terroristák oroszokat elrabolni? (888.hu
A válasz egyszerű: azért, mert az orosz belügyi és katonai különleges műveleti erők az iszlám terrorizmus minden formájával szemben egy, a csecsenföldi harcokban kialakított sajátos orosz módszertan szerint járnak el. Ez az orosz terrorellenes fellépés azt jelenti, hogy a terroristák családtagjain azonnal és brutális kegyetlenséggel torolják meg a hatóságok a terrorcselekményeket. 
A világ adóssága új csúcsot ért el! Ez 217 billió dollár, azaz 325% a világ GDP-jénekA világ adóssága új csúcsot ért el! Ez 217 billió dollár, azaz 325% a világ GDP-jének (reuters.com
Ez azért van, mert a pénzrendszer adósságpénz, ami azt jelenti, hogy nem létezik pénz, ha nincs adósság. A pénz a bankok teremtik a hitelezés során mérleghosszabbítással és az adósság törlesztésével a pénz eltünik, vagyis a bank mérlege megrövidül. 2008-ban a Lehman-Brothers csődje után a világ pénzrendszerét hajszál választotta el az összeomlástól, de az adósság azóta csak nagyobb és nagyobb lett. A kamatos-kamat és a gazdasági növekedési doktrina a világgazdaságot újabb és újabb adóssági csúsokra hajtja.