Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 24., kedd

21.812 - Dr. MORVAI KRISZTINA helyszíni tudósítása a vörösiszap-büntetőperről, a Győri Ítélőtábláról.



Feladó: JOGINFO 
Dátum: 2017. január 24. 15:16
Tárgy: Dr. MORVAI KRISZTINA helyszíni tudósítása a vörösiszap-büntetőperről, a Győri Ítélőtábláról.
Címzett: jozsef@kutasi.eu


SZERETNÉM FIGYELMÉBE AJÁNLANI !
Dr. MORVAI KRISZTINA
egyetemi docens, büntetőjogász, európai parlamenti képviselő (Függetlenek csoportja)
helyszíni tudósítását a vörösiszap-büntetőperről, a Győri Ítélőtábláról.

 2017. január  24.

 Tartalom: 
Megkezdődött a vörösiszap-per másodfokú tárgyalása a Győri Ítélőtábla Dr. Zólyomi Csilla vezette büntető tanácsa előtt. Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász, egyetemi docens (EP képviselő) közérthetően, de szakszerűen magyarázza el az ügyészi fellebbezés részleteit és mindenki számára fontos összefüggéseit.
Dr. Fejes Péter fellebbviteli ügyész sajnálatos módon „egyfős csapattal" állt szemben a betonerős, 15 sztárügyvédből álló védelmi team-mel, amelynek tagjai közül elsőként
Dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke mondta el védőbeszédét. Ennek büntetőjogi és büntető-eljárásjogi összefüggéseit is bemutatja Morvai.
Az anyagot - amely nem rövid, és némi odafigyelést is igényel - egyfelől azért érdemes végignézni, mert Magyarország legnagyobb ipari katasztrófájának alapvető felelősségi kérdéseiről szól, amely - a jövőre nézve is - minden magyar embert érint. Másrészt pedig azért, mert a büntetőjog és büntető-eljárásjog izgalmas és érdekes területére is bepillantást enged, más büntetőügyek megértéséhez is felhasználható ismereteket ad át a nézőknek.