Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 8., vasárnap

21.769 - Makai Rozália gyermek- és családvédő: HITELES TÖRTÉNETEK

                                            HITELES TÖRTÉNETEK 

"Bizony, bizony mondom nektek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem máshonnan mászik be, az tolvaj és rabló." (Jn 10:1) 
Mindig KATTINTÁS és tovább olvasás! 
2016.12.13.


A liberális demokrácia, nem demokrácia, hanem a globális hatalom diktatúrája 




Boros Imre professzor szerint a nagytőke vélhetően már régen ráunt az addigi legsúlyosabb válságból kivezető és Európa nyugati felén kibontakozó jóléti társadalmi rendszerekre – és csendben felrúgta az alkut. A korlátlan piaci szabadság éppen azt hozza, hogy a tőke tetszése szerint hasíthat ki a haszonból, hiszen felette lényegében eltűnt a kontroll. Évtizedeknek kellett eltelniük, mire kirajzolódott ennek a világkereskedelmi modellnek a lényege: visszafizethetőséget kizáró eladósodott nemzetállamok tömege; iszonyú, eddig nem látott vagyoni és jövedelmi polarizáció nemzetközi és nemzeti keretek között; hatalmas vagyonok adó elöli kimentése; a valós gazdasági verseny felszámolása; megállíthatatlannak tűnő környezetrombolás, beleértve a klíma tartós kedvezőtlen változását is; a pénzügyi szektor véglegesnek látszó győzelme a termelő szektor felett. A globális világrenddel szemben már régen megfogalmazódtak kritikák, de a közvéleményt diktáló média ezeket a hangokat közömbösítette. Először az Egyesült Államok idei választása hozott áttörést. Új nemzetközi kereskedelmi világrend körvonalai látszanak kirajzolódni. ( Magyar Hírlap)

2016.11.25.

Orbán Viktor telefonon beszélt Donald Trumppal! 



Orbán Viktor telefonon beszélt az Egyesült Államok megválasztott elnökével, Donald Trumppal, aki meghívta őt Washingtonba. Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot. "Úgy érzékeltem, tudja, hogy a magyar egy bátor és szabadságharcos nép, amelynek az elmúlt hat évben elért gazdasági eredményei kiemelkedőek. Meghívott Washingtonba, mire elmondtam neki, hogy már régen nem jártam ott, hiszen fekete bárányként kezeltek. Nevetve annyit válaszolt, hogy őt is" - nyilatkozta Orbán Viktor.  "Nem csupán történelmi, hanem gazdasági tény is, hogy Magyarország egy ezeréves állam, amelynek kormányzási formái mindig is a nyugati világ fősodrában voltak, kivéve a kommunista kísérlet időszakát. Európa szívében vagyunk, vagyis nemcsak a hadi utak, hanem a kereskedelmiek is rajtunk keresztül vezetnek. Egy kormánynak pedig ebből kell tőkét kovácsolnia például az infrastruktúra fejlesztésével" - nyilatkozta a miniszterelnök. A versenyképesség szempontjából az egyik legfontosabb tényezőnek nevezte, ha Magyarország olcsóbban tud áramot adni a gazdasági szereplőknek, mint a többi nyugat-európai állam, ezért, mint mondta, elkötelezett híve a paksi fejlesztésnek. Hozzátette: azt is figyelembe kell venni, hogy nő a visegrádi négyek szerepe az Európai Unión belül." (fidesz.hu)



 dr. DRÁBIK JÁNOS: Mit kell tenni a magyar nemzet megmaradásáért? 



Mit jelent a magyar nemzetépítés szempontjából az, hogy az amerikai nemzeti középosztály fellázadt a kozmopolita, liberális elitek ellen? (2016.11.24.) Magyarok Világszövetsége, Szent László Akadémián elhangzott előadás.

2016.11.12.

Kolozsváron, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben is tüntettek 



Nemcsak Marosvásárhelyen, hanem Kolozsváron, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben is tüntettek szombaton délután a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium és a magyar nyelvű egyházi iskolák védelmében."Számunkra a magyar iskolák jelentik közösségünk és Erdély jövőjét. Nem engedjük, hogy ezt bárki kockára tegye! Mi olyan Erdélyt akarunk, ahol jogainkat és javainkat ténylegesen biztonságban érezzük. Olyan országban akarunk élni, ahol a kisebbségpolitikát nem a titkosszolgálat és nem a bűnügyi szervek alakítják" - áll a petícióban.Az egyházak petíciója szerint véget kell vetni a közösség megfélemlítésének, a szerzett jogok bírósági és közigazgatási eszközökkel történő csorbításának, megvonásának. Az egyházak az oktatásban tapasztalt jogcsorbítás mellett a nyelv- és a szimbólumhasználat szabadságát sértő intézkedések ellen is szót emeltek.  (itthon.ma)



 Dr. Bakay Kornél őstörténet előadása Márokföldön, az Őrségben 

2016.10.23.

 Ünnepeljünk együtt október 23-án 

"Hatvan évvel ezelőtt a magyarok összekapaszkodtak, hogy tudassák országgal, világgal, szabadok és függetlenek akarnak lenni. Ma is büszkék vagyunk az akkori fiatalok bátorságára, hazaszeretetére."
2016.10.19.



Schmidt Mária: Világtörténelmi jelentőségű az 1956-os forradalom


Ami hatvan évvel ezelőtt történt, nemcsak a magyar történelem egyik legjelentősebb mérföldköve volt, hanem világtörténelmi jelentőséggel is bír - mondta el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa. Világszerte, összesen 116 helyszínen zajlanak az 1956-os Emlékév megemlékezései. Ezek között számos kulturális program lesz, például koncertek, konferenciák, fogadások, filmvetítések – ismertette a műsorban Schmidt Mária. Kifejtette, a helyi diplomáciai képviseletek segítségével fejezik ki köszönetüket és hívják fel a figyelmet arra, hogy a magyarok szabadságszerető emberek, akik mindig készek harcolni a szabadságért és a függetlenségért, ahogy tették ezt hatvan évvel ezelőtt is, amikor "az egész világ figyelme és szeretete Magyarország felé irányult." Az emlékév kormánybiztosa elmondta, 1956 egyik nagy tanulsága az volt, hogy a szabadságharcosok és a nemzet hiába reménykedtek abban, hogy segítséget kapnak a nagyhatalmaktól, azoktól az országoktól, amelyek szabadon élnek. "Megtanultuk a leckét, hogy csak magunkra számíthatunk. Ugyanakkor az emberek részéről megkaptuk azt a támogatást, együttérzést, segítséget és szolidaritást, amit a politikai elittől nem kaptunk meg. Célunk volt, hogy a 60. évforduló során köszönetet mondjunk azoknak, akik segítették azt a 200 ezer embert, akik kénytelenek voltak elhagyni a hazájukat és azokat is, akik itt maradtak." Schmidt Mária hangsúlyozta, ami hatvan évvel ezelőtt történt, nemcsak a magyar történelem egyik legjelentősebb mérföldköve volt, hanem világtörténelmi jelentőséggel is bír. Úgy fogalmazott, büszkének kell lennünk erre, tisztelettel és köszönettel kell fordulnunk azok felé, akik ebben részt vettek és még köztünk vannak. „Az egész nemzeti közösség számára ez egy olyan tartalékot és erőt adhat, amely mindannyiunk számára fontos." (schmidtmaria.hu)



 Cserna Gábor - Mézes Áron: IMA MAGYARORSZÁGÉRT 

Uram, jövök hozzád e nemzetért, a magyar népért könyörgök.
Add, hogy megtaláljon Téged, és megláthasson a problémák között!
Bocsájtsd meg vétkeinket! Gyógyítsd meg sebeinket!
Szent Szellem, söpörj végig az országon!
Hozd az ébredést és a felüdülést!
Hozd a gyógyulást és a szabadulást! ÁMEN!


 Mi keresztények vagyunk - Papp Lajos Ráckevén előadást tart 2009-ben 

2016.09.10.



Bayer Zsolt: "Nekünk meg kell védenünk Európát"


"Ha minden így marad, az európai fehér ember civilizációja, kultúrája csak idő kérdése, hogy mikor fog eltűnni a Föld színéről - fogalmazott Bayer Zsolt. Eddig körülbelül 1,5 millió migráns lépett Európa földjére, további 15-20 millióan készülnek átkelni a tengeren, Európa felé. Ha megtörténik a vizionált népességrobbanás, mi történik ott, ahol már most nincs mit enni és nincs elegendő tiszta ivóvíz? Eljön Mad Max világa? ... Mint mondta, csak az mondja ma, hogy ez utópia, akinek nincs gyereke, akit nem érdekel a jövő. Bayer Zsolt szerint az elmúlt 60 évben az európai ember elveszítette két alapösztönét, ami a fajfenntartás és az önfenntartás. Ellenben az iszlám világban ez idő alatt megkilencszereződött a lakosság." (pestisrácok.hu)



 Legszebb magyar ellenállás, a bőséges gyermekáldás. 



Császár Mónika és Balczó András olimpiai bajnok házaspár
Példamutató életet élő, 12 gyermeket nevelő Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó életéről itt olvashatsz!

2016.09.10.



Magyarország jövője a tét


A népszavazás lehetőség arra, hogy az emberek közvetlenül döntsenek saját jövőjükről és befolyásolják az ország sorsát - nyilatkozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a makohirado.hu portálnak. Október 2-án a választópolgárok a következő évtizedek talán legfontosabb kérdésében mondhatnak véleményt, alakíthatják saját és gyermekeik jövőjét, közvetlenül befolyásolhatják az ország sorsát - mondta Lázár János. Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét! Mondjunk nemet a kényszerbetelepítésre! (kormany.hu)

2016.09.06.



Orbán Viktor kapta Az év embere díjat - Teljes cikk itt!


Orbán Viktor miniszterelnök kapta a lengyelországi krynicai gazdasági fórumon Az év embere díjat, a rendezvény legjelentősebb elismerését. (...) A miniszterelnök szerint a kitüntetéseket valójában ügyeknek adják, az ügyeket pedig személyeken keresztül lehet képviselni. Sok ügy érdekében lépett sorompóba az elmúlt három évtizedben, de most a Közép-Európa érdekében végzett munkáját ismerhették el a kitüntetéssel – vélekedett.  Hangsúlyozta: Közép-Európa népeinek meg kell őrizniük hitbéli, nemzeti és történelmi identitásukat, "ez nem egy rossz gúnya, amit a modern korban le kell vetni, hanem páncél, amely megvéd", segít a túlélésben és sikeressé tehet. Azok a közösségek lesznek sikeresek, amelyeknek erős az identitása – fűzte hozzá. Orbán Viktor azt mondta: mindenképpen meg kell védeni az identitásunkat, különben "nem jut nekünk hely a nap alatt". A kormányfő emellett kiemelte a magyar-lengyel barátság jelentőségét, a népek és a vezetők közötti jó kapcsolat fontosságát. A magyarok a lengyelek barátságát a legtöbbre tartják a világ népeivel ápolt barátságaik között, ezért a most kapott díj értékét növeli, hogy lengyelektől és barátságból kapta – hangoztatta a miniszterelnök. (magyaridok.hu)



 Gratulálunk! Áldott életet kívánunk az egész családnak!
 "Polak - węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki."
 "Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát." 

2016.09.05.



 Emlékezzünk! 2004.december 05. Népszavazás 



A Szégyen Napjának állítottunk emléket, hogy sose merüljön feledésbe ez a szégyentelen nap!

2016.09.02.



Orbán Viktor Magyarországa szárnyal


"A népszerű Orbán Viktor Magyarországa szárnyal. A gazdasági növekedés 2,9 százalékos és azt is meghaladó, a munkanélküliség csökkenő (...) a nacionalista kormányok nem hozták hátrányos helyzetbe Lengyelországot és Magyarországot. A befektetők félelmei alaptalanok voltak" - írta a La Repubblica című olasz balközép napilap pénteken az európai országok gazdasági fellendülését bemutató cikkében.A Technológia északon, ipar keleten. A növekvő Európa sok arca című írás a növekedni nem képes olasz gazdaság elmaradását az észak-, valamint kelet-európai államokban zajló fellendüléssel állítja szembe, többek között Svédországot, Izlandot, Lengyelországot és Magyarországot hozva fel példaként. "A gazdasági és szociális politika, valamint a támogatottság keresésének legkülönbözőbb receptjeivel egy heterogén térség mutat gyarapodást, amely Reykjavíktól és Stockholmtól Budapestig, Madridtól Prágáig és Pozsonyig terjed" - fogalmaz az újság berlini tudósítója, Andrea Tarquini által jegyzett cikk. Magyarországról kiemeli, hogy a növekedést közmunka jellegű szociális intézkedésekkel és a külföldi befektetőknek nyújtott "végletes" kedvezményekkel sikerül biztosítani, "de működik: az Audi és a Mercedes Magyarországon gyártja csúcsminőségű modelljeit".Hozzáteszi, hogy a visegrádi négyek országai "ipari befektetéseket vonzanak, és ezzel egy időben védelmet nyújtanak a fogyasztóknak" a külföldi tőke "sokkoló" értékváltozásaival szemben. A La Repubblica megjegyzi: "számos gazdasági recept van, amely ugyanazt bizonyítja: a növekedés lehetséges".

A cikkíró szerint nacionalista kormányaik nem hozták hátrányos helyzetbe Lengyelországot és Magyarországot. "A befektetők félelmei alaptalanok voltak: a nemzeti-konzervatívok Budapesten és Varsóban nem bénították meg a növekedést. Ellenkezőleg." A La Repubblica hozzáfűzte, "Orbán Magyarországa" a fogyasztókat a devizahitelek okozta "sokkal" szemben is védi. Magyarországon "magas a növekedés, csökkenő a munkanélküliség főleg Budapesten, az államháztartás rendben van" - rta az olasz napilap. (magyaridok.hu)



 "Zsobok, hol gyökeret eresztünk és szárnyakat növesztünk" 

"Megtanulom, megőrzöm, tanítom, továbbadom.
A szüleim nyelvét gyermekeim hangján elkopni nem hagyom!"
2016.08.26.



Orbán Viktor az az politikus, akiben bízhatunk!


Létezik Európában egy politikus, aki kertelés nélkül kimondja azt, amit emberek milliói gondolnak - radikális szlovák szupernemzetiek küldözgetik egymásnak és cserélgetik Orbán Viktor legújabb beszédeit – rövid lapszemle Surján László kereszténydemokrata politikus szerint Anton Hykisch, szlovák író Csendesen és közelebb című írása az érdemi szlovák-magyar párbeszéd reménye. Hykisch szerint a Nyugat napjainkban azért bírálja Közép-Európa államait, mert más elképzeléseink vannak az európai identitás és a kultúra megőrzéséről. Nem vagyunk hajlandók elhinni más kultúrák beözönlő millióinak ártalmatlanságát, békés szándékait.



Minket bizony a történelem óvatosságra, indokolt bizalmatlanságra tanított. Ebben a felfogásban közösen osztozunk, tekintet nélkül arra, hogy lengyelek, szlovákok, csehek vagy magyarok vagyunk. Európa olyan stádiumba jutott, amikor önmagát tagadja, a saját alapelveit adja fel. A gyökerek gyengülése más civilizációk támadásának fokozódásához vezet. Közép-Európa nem ért egyet a nyugat-európai országok vezetőinek könnyelmű álláspontjával, akik feladják az európai identitást.  A Facebookon esküdt szlovák szupernemzetiek küldözgetik egymásnak és cserélgetik Orbán Viktor legújabb beszédeit. Egyszerre megállapítottuk, hogy létezik Európában egy politikus, aki kertelés nélkül kimondja azt, amit emberek milliói gondolnak nemcsak Magyarországon, hanem Pozsonyban, Kassán, Prágában vagy Krakkóban is. Eközben a mai nyugat-európai polgárnak nem kell a görög-római hagyomány, sem a kereszténység. Annyira közönyös, annyira a mai napnak élő, hogy csak az olcsó munkaerő érdekli, és idegesíti a gyermeksírás. Nem viseli el, és nem akar saját gyermeket. Azok kényelmetlenek. (magyaridok.hu)



 Újabb kerítés épül a magyar-szerb határra 

2016.08.26. Meg kell erősíteni a magyar-szerb határzárat, ezért egy újabb kerítéssor létesül a határszakaszon a legmodernebb technikai eszközökkel - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.



 Szuper lányunk Hosszú Katinka 3 arany, 1 ezüst. 

2016.08.20. 



Megvan a nyolcadik arany!
Megvédte címét a női kajaknégyes 500 méteren!
Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok! Hajrá magyarok! 



"A magyar szívekben szeretetre és összefogásra van szükség".
2016.07.23.



Orbán Viktor 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartott előadása


A kormányfő a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartott előadásában úgy fogalmazott: Európa elvesztette a globális szerepét és regionális szerelővé vált, nem képes megvédeni saját polgárait, saját külső határait. Mi kell még ahhoz, hogy kimondják, az európai politikai vezetés megbukott? – tette fel a kérdést Orbán Viktor. A kormányfő azt mondta, szeptemberben, amikor Pozsonyban összegyűlnek Európa vezetői, a mostani elit védeni fogja a mundér becsületét. Úgy értékelte: ezen a tanácskozáson a közép-európai államoknak azt kell képviselniük, hogy Európában alapvető változásokra van szükség. Európa jobb- és baloldali vezetői 50-60 éven keresztül mindig ugyanazokból a körökből, ugyanazokból az iskolákból, ugyanabból az elitből jöttek, és ezt mindenki természetesnek tekintette, míg egymással versenyezve és egymást váltva képesek garantálni Európa növekvő jólétét. A gazdasági válság nyomán azonban megjelennek az eddigi bevett eliten kívülről politikai érdekképviseletre jelentkező szereplők, radikálisok és populisták – folytatta a kormányfő, ezek közé sorolva az egyik amerikai elnökjelöltet is."A probléma az, hogy az elitválság napjainkra demokráciaválsággá fordult át. Az emberek nagy tömegei nyilvánvalóan és látványosan mást akarnak, mint amit a hagyományos elitek javasolnak és csinálnak" – állapította meg Orbán Viktor. Az európai élet ígérete megrendült, miszerint ha egy fiatal dolgozik, tanul, és tisztességes, akkor többre viheti a szüleinél. Gazdasági válság van Európában. Ennek magyarázata, hogy a világgazdaságot uraló Nyugat mellé mások is beléptek, így például India, Kína, az Ázsiai régió, ahol sokkal olcsóbb a munkaerő – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: egy 28 tagállamban végzett kutatás szerint kiderült, hogy az európai emberek úgy látják, összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között. Az európai elit mindezt tagadja. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy a migráció veszélyt jelent. Ameddig ebben nem ért egyet Európa, addig nem is tudunk hatásosan küzdeni ellene – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint, ami megtörtént Nizzában vagy Münchenben, az Európa bármely országában megtörténhet. A bizonytalanság és a félelem megöli a lelket, ha fél az ember, akkor nem mer belevágni új dolgokba – jelentette ki a miniszterelnök. (magyaridok.hu)

2016.07.21.



A csúcs megteremtette az alapját a V4-ek közös európai programjának


Az alapvető értékek terén, mint például a nemzeti hagyományok, kereszténység, biztonság, alapvetően eddig is egyetértés volt a visegrádi országok között - tette hozzá Orbán. A csütörtöki csúcson arról egyeztettek, hogy ezt a jövőt, ezt az Európát megpróbálják közösen képviselni Pozsonyban - mondta. Ennek érdekében a következő hetekben komoly munkát kell még végezni, "de a kezdő lépést megtettük" - hangsúlyozta Orbán Viktor.



ELFOGADHATATLAN AZ EU ÚJ, HÉTPONTOS JAVASLATA


A magyar álláspont világos: az illegális bevándorlást európai területen kívül kell megállítani, ott kell felállítani a menekülttáborokat, és ott kell benyújtani a menedékkérelmeket – jelentette ki Orbán Viktor. Orbán Viktor továbbá megállapította: az Európai Uniónak tisztáznia kell álláspontját a migráció ügyében, mert jelenleg nem beszél őszintén és tisztán, nem mondja meg, hogy mi a célja. A magyar álláspont világos: az illegális bevándorlást európai területen kívül kell megállítani, ott kell felállítani a menekülttáborokat, és ott kell benyújtani a menedékkérelmeket - folytatta Orbán Viktor. Elfogadhatatlan az Európai Bizottságnak (EB) a menekülthelyzet reformjára tett új hétpontos javaslata - szögezte le. "Nem akarunk lemondani a szuverenitásról, a határvédelemről" .- angsúlyozta a magyar miniszterelnök, hozzátéve, hogy az EB javaslatai "szisztematikusan felszámolják ezeket". Kérdésre válaszolva Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a migráció és a terrorveszély növekedése között egyértelmű összefüggés van. Hozzátette: aki tagadja ezt, az árt az európai polgárok biztonságának. A migránsok valójában áldozatok, de a migráció veszélyforrás - fogalmazott a kormányfő. Elmondta: csütörtökön arra kérte fel visegrádi partnereit, hogy a július elején bevezetett, a mélységi őrizettel járó magyar határellenőrzési rendszert újabb kontingensekkel támogassák.

BEATA SZYDLO: AZ EU MA NEM TELJESÍTI AZ EURÓPAIAK ELVÁRÁSAIT

Beata Szydlo lengyel kormányfő úgy foglalta össze a Brexit utáni helyzetre vonatkozó közös visegrádi álláspontot, hogy az Európai Unió intézményrendszere ma nem teljesíti az európaiak elvárásait, ezért a brit kilépésről szóló népszavazás után erről Európában új vitát kell nyitni. A V4-ek nagyon aktívak lesznek az EU előtt álló változások során, olyan javaslatokkal állnak elő, melyek révén az európai közösség erősebbé válik – helyezte kilátásba Szydlo. Elmondta: a hétfőn elfogadott közös nyilatkozatban a visegrádi kormányfők aláhúzzák: amennyiben az EU „globális partner" akar lenni, a Brexit után a 27 tagállam „jól funkcionáló együttműködésén" kell alapulnia. „Az Európai Unió (EU) érték az európaiak számára, melyet őrizni kell, de változtatni is kell rajta" – hangsúlyozta a lengyel kormányfő. Úgy vélte, hogy a brit népszavazás eredménye lehetőséget jelent az EU működésének megváltoztatására úgy, hogy „jobban figyelembe vegye a szuverén nemzeti parlamentek döntéseit, és kevésbé foglalkozzon saját intézményes működésének kérdéseivel". Az uniós intézmények nem lehetnek olyan partnerek, melyek „fenntartások nélkül rákényszerítik akaratukat" a nemzeti parlamentekre – tette hozzá. (magyaridok.hu)



 1989.06.16. Orbán Viktor beszéde Nagy Imre és társainak újratemetésén 




ORBÁN VIKTOR az az ember, akiben bízhatunk! 


Orbán Viktor 1963. május 31-én született Székesfehérvárott. Országos ismertségét Nagy Imre és társai újratemetésén elmondott beszédével szerezte. 1988-ban a Fidesz egyik alapítója, majd 1993-ig választmányának tagja. 1993 és 2000 között, illetve 2003-tól a párt elnöke. 1990-től országgyűlési képviselő, 1994-ig a Fidesz frakcióvezetője. 2002-től az Európai Néppárt egyik alelnöke. 1998 és 2002 között és 2010. május 29-től Magyarország miniszterelnöke!


A Polgári törvénykönyv szerint a homoszexuálisok "csinálhatnak,

amit akarnak, de nem köthetnek az állam által elismert házasságot" - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a kereszténység olyan hagyomány, amelyet tiszteletben kell tartani, mert nélküle "nem éltük volna túl az elmúlt ezer évet. Úgy véljük, hogy egy nemzet alapja a család, és ezt védeni kell. Világossá tesszük azt, hogy csak egy férfi és egy nő házasodhat össze és alapíthat családot."


Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért! 




 2010.05.29. Orbán Viktor: "Ide a szívem vezetett" 


Az első utam az eskütétel után egy olyan helyre vezetett, ahol nem az a fontos, hogy milyen tisztet töltök be, ide a szívem vezetett - kezdte beszédét Orbán Viktor, az Új kezdet napja elnevezésű Fidesz-nagygyűlésen a főváros Kossuth terén.Egy vagyok azok közül aki mindig hitte, hogy mi magyarok, megalakíthatjuk a nemzeti együttműködés rendszerét, amelynek alkotmánya a hazaszeretettel indul - mondta Orbán. Hozzátette: hitte, ahogy olyan sokan, hogy létrejöhet egy olyan, nem keleti és nem nyugati Magyarország, amely a saját tengelye körül forog, és nemzetének érdekei vezérlik. Orbán úgy látja, hogy ezt egy olyan, 8 éve összekovácsolódott közösség hozta létre, amely nélkül nem vált volna láthatóvá a nemzeti együttműködés rendszere. "Ez a forradalom nem történhetett volna meg azok nélkül, akik itt állnak ma a Kossuth téren" - mondta a miniszterelnök. (MNO)
 2016.05.29. Orbán Viktor rendet rak a fejekben migráció ügyben 


 Mennyi szépség van Magyarországon!!!
 Szívet, lelket gyönyörködtető 60 perces útikalauz!


Prémium Magyar Államkötvényről információk itt!!!


 Reményik Sándor: NAGY MAGYAR TÉLBEN
 A verset előadja Csurka László. 


 Aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés mellett itt!



"Szülőhazám, te szép Magyarország, Hogy ne lennék holtig igaz hozzád!" (Arany János) 


 
2016.05.20.

 Orbán Viktor interjúja 2016.05.20-án a 180 percben 



A magyarok és a lengyelek is joggal várnak el több tiszteletet az Egyesült Államok volt és jelenlegi vezetőitől - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, reagálva arra, hogy Bill Clinton volt amerikai elnök "putyinizálódással" vádolta meg Lengyelországot és Magyarországot.




Orbán Viktor: "A magyar szívekben szeretetre és összefogásra van szükség"



A mi szívünkben nem lehet gyűlölet. Mert a mi utunkon járók közössége a barátság, a bizalom és a szeretet köré épül. Ha mi együtt maradunk, akkor a megfelelő időben, a döntő pillanatban majd csatlakozni fognak hozzánk. Velük együtt majd megint meglesz a nemzeti többség. Ne féljetek, mert amíg ennyien leszünk ezen az úton, Magyarországot soha nem fogják legyőzni! Mert mi mindennap újrakezdjük! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!" (Orbán Viktor)


2016.03.18.

A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte 



az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök péntek délutáni brüsszeli sajtóértekezletén. „A legnagyobb veszélyt kibekkeltük" - fogalmazott a miniszterelnök, utalva mindenekelőtt arra, hogy a megállapodás értelmében a menekültek befogadása a jövőben csakis önkéntes alapon történhet. Hozzátette: minden egyes,a menekültek áttelepítési rendszerére vonatkozó pontnál külön és hangsúlyosan szerepel az, hogy az abban való részvétel önkéntes. A céljainkat ezzel elértük - húzta alá a miniszterelnök. Kijelentette: az elmúlt félév legnagyobb sikere az a politikai döntés, amely szerint a nyugat-balkáni migrációs útvonalon már a törökökkel való megegyezést megelőzően visszaállították a határellenőrzést. Hozzátette: a pénteki uniós-török megállapodásra azért volt szükség, mert a migránsáradatot a nyugat-balkáni útvonal ellenőrzésével a görög-macedón és a görög-bolgár határon sikerült megállítani, ezért a helyzet Görögországban tovább romlott. Ezt mindenáron meg kell akadályozni, és ha nincs uniós összefogás, akkor Görögországot el is veszthetjük, mint stabil uniós országot - hangsúlyozta a kormányfő.




Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy Magyarország a visegrádi államokkal mindvégig a leghatározottabban ellenezte a menekültek kötelező befogadását. A kulcs ország azonban jelenleg Macedónia, amelynek minden segítséget meg kell adni határvédelmi képességének fenntartására. A kormányfő utalt arra a magyar diplomáciai célra is, hogy Ukrajna - mint arról Brüsszelben előzetes egyezség született - előbb jut vízummentességhez, mint Törökország. Kiemelte: sikerült előrelépni az ukrajnai vízummentesség kérdésében is, ami Magyarország számára baráti, politikai és erkölcsi kérdés. Magyarország úgy gondolja, hogy az ukrán népnek segítségre van szüksége és a legnagyobb segítséget a vízummentes uniós beutazás engedélyezése jelenti. (kormany.hu)




 Orbán Viktor sajtótájékoztatója Brüsszelben 2016.03.18-án 

2016.03.04.

Amerikából is kifogásolják Tőkés kitüntetésének visszavonását 



Temesvár mentette meg a románok becsületét és méltóságát – emlékeztet Vladimir Tismăneanu politológus, történész. Vladimir Tismăneanu politológus, a Maryland University professzora is elítélően nyilatkozott ma a Facebook-oldalán Klaus Iohannis államfő döntéséről, amellyel visszavonta a Tőkés Lászlónak 2009-ben adományozott, Románia Csillaga érdemrendet. "Nem tudom, mit csinált Klaus Werner Iohannis fizikatanár Nagyszebenben 1989. december 16-án. De tudom, mit csinált Tőkés László tiszteletes. (...) Temesvár mentette meg a románok becsületét és méltóságát. Ha számít nekünk a történelmi igazság, akkor a temesvári forradalmat nem választhatjuk szét annak nevétől, akitől Klaus Iohannis - akit egy újra megtalált európaiság nevében választottak államfővé - tegnap megvonta a Románia Csillaga érdemrendet" - írja a Washingtonban élő politológus, és mellékelte a fent látható két, '90-es évekbeli fotót. (foter.ro)




 2016.02.28. Orbán Viktor miniszterelnök úr évértékelője 

 Hogyan élnek már most a franciák a migránsok által elfoglalt Calaisban? 
2016.02.08.

Orbán Viktor: történelmi szövetség a lengyel-magyar 



Történelmi szövetségként jellemezte a lengyel-magyar kétoldalú kapcsolatokat Orbán Viktor miniszterelnök, aki hétfői tárgyalásuk után arról biztosította Beata Szydlo lengyel kormányfőt, hogy Lengyelország számíthat Magyarország szolidaritására bármilyen kettős mérce alkalmazásával szemben. A Budapesten folytatott megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor elmondta: lengyel kollégájával közös célként határozták meg a visegrádi együttműködés (V4) megerősítését. Hangsúlyozta: a következő években a közép-európai térség sikerén múlik az egész Európai Unió sikere, ugyanis "ha mi nem leszünk sikeresek, akkor Európában nem lesz gazdasági növekedés". A miniszterelnök által történelmi szövetségként leírt lengyel-magyar kétoldalú kapcsolatokról azt is mondta, hogy egy kipróbált, több száz éves múltra visszatekintő barátságról van szó. Megjegyezte, ez a barátság nem a politikusokon múlik, ha úgy hozná a történelem, még a politikusok ellenére is fennállna.




A migrációt firtató kérdésre Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ebben az ügyben Nyugaton időnként "változó szelek fújnak", de "ez ne tévesszen meg bennünket", nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a mostani migrációs hullámot a nyugati országok legtöbbje támogatta. A migráció "nem erőszakkal tört be Nyugat-Európába, hanem kinyitották az ajtókat", sőt volt, amikor szállították is az embereket, méghozzá ellenőrizetlenül, Nyugat-Európába – mondta. Szerinte a nyugat-európai politikai vezetők tekintélyes része erre a jelenségre, csakúgy, mint fél éve, pozitívként tekint. Ezért – folytatta – nem vagyunk túl az ügy nehezén, mert amíg az európai vezetők nem ismerik fel, hogy rossz dologról van szó, megállítani sem lehet a bevándorlást.




Orbán Viktor amellett érvelt, hogy a nyugatiak csatlakozzanak a közép-európaiak déli védvonalat szorgalmazó gondolkodásmódjához. Megjegyezte továbbá, hogy Európa nyugati fele szerinte nem méltányolja eléggé azokat a közép-európai tehervállalásokat, amelyeket az Ukrajnából érkezett emberek érdekében tesznek. Lengyelország különösen elismerést érdemel, mert uniós támogatás nélkül is képes ezt megoldani – hívta fel a figyelmet. "Amikor szolidaritásról van szó, akkor az összeurópai képbe az Ukrajnából érkezettek érdekében mozgósított erőfeszítéseket is kérjük értékelni" – jelezte.




Milyen EU-t akarunk? Isten, haza, család szolgálata! 



Szintén kérdésre a miniszterelnök elmondta: szerinte vitát kellene indítani arról, hogy milyen EU-t akarunk. Erre a V4-ek vállalkoznak is a következő egy-két évben – közölte.



 "Polak - węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki."
 "Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát." 



 
A lengyel miniszterelnök szerint országa mindig támogatni fogja Magyarországot Lengyelország mindig támogatni fogja Magyarországot politikai és gazdasági kérdésekben, és hálás Magyarországnak a szolidaritásáért - mondta Beata Szydlo lengyel miniszterelnök, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt hétfőn Budapesten.

2016.02.01.

 Orbán: nincs olyan sarka a világnak, ahol a magyarok ne tudnának jó üzletet kötni 



Bebizonyosodott, hogy nincs többé olyan sarka a Földnek, ahol magyar üzletemberek ne tudnának jó üzleti kapcsolatokat, gyümölcsöző gazdasági együttműködést kialakítani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Joko Widodo indonéz államfővel folytatott tárgyalása után, hétfőn Jakartában.A magyar kormányfő vasárnap érkezett háromnapos hivatalos látogatásra a délkelet-ázsiai szigetországba, ahová a kormány több tagja is elkísérte. Hétfőn Orbán Viktort katonai tiszteletadással fogadták az elnöki palotában, ahol előbb négyszemközti, majd plenáris megbeszélést folytatott az indonéz köztársasági elnökkel.  A tárgyalásokat követő sajtónyilatkozatában Orbán Viktor a két ország együttműködésének lehetséges területei között említette a mezőgazdaságot, az IT-szektort és a vízgazdálkodást. Utóbbiról szólva jelezte: 34 helyen valósul meg Indonéziában magyar vízügyi beruházás.

2016.01.19.

 Orbán Viktor beszéde a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján 


Amikor Magyarországot megszállták, akár Nyugatról, akár Keletről, annak mérhetetlen szenvedés lett a következménye - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budaörsön, a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapján rendezett megemlékezésen.
2016.01.14.

Amíg áll a kerítés, féken tartható a bevándorlás 


Ha nem lenne a kerítés, a kölnihez hasonló események is bekövetkezhettek volna - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a németországi molesztálási ügyre utalva. Az idei első Kormányinfót a délelőtti kormányülés után tartották, amely - mint Lázár János mondta - a tervezettnél rövidebb volt, mert Orbán Viktor miniszterelnök influenzás.
A miniszter közölte: a következő hetekben, hónapokban minden kormányülésen foglalkoznak majd az illegális bevándorlás kérdésével, mert azzal számolnak, hogy idén legalább akkora kihívás lesz a migráció kezelése, mint tavaly. A kormány elszánt az ország határainak megvédésében – nyomatékosította.
Kérdésre beszélt arról is, hogy 45 ezer migránst akarnak visszatoloncolni Magyarországra, de az ország nem veszi vissza őket. Közölte azt is, hogy Magyarország folyamatosan "adja vissza" Szerbiának azokat a migránsokat, akik vélhetően onnan érkeztek, százas nagyságrendről van szó.
Arról is beszélt, hogy a kormány reméli, sikerül konszenzust teremteni ahhoz az alaptörvény-módosításhoz, amellyel önálló tényállás lehetne az alkotmányban a terrorveszélyhelyzet, és ilyen helyzetben a honvédség segítséget nyújthatna a rendőrségnek.

"Lázár János közölte, a kormány elfogadja Tarlós István főpolgármester észrevételeit, vagyis Budapestnek azt kell finanszíroznia, ami törvényi kötelezettsége. Hozzátette: a miniszterelnök utasította a fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztert, a jövő heti kormányülésen adjanak tájékoztatást arról, hogy az agglomerációs települések fővárosba irányuló közlekedése mibe fog kerülni. A kormány ezt a terhet átveszi a fővárostól a Volán és a MÁV közreműködésével - mondta." Lázár János azt mondta, készen állnak a HÉV átvételére, a HÉV és a MÁV integrációjára is. Ez nagy lehetőség a magyar állam számára - folytatta -, hiszen egy több száz milliárdos vasútfejlesztési program indulhat el. Jelezte azt is, hogy a jövőben is kiemelten szeretnék Budapestet támogatni. Felhívta arra a figyelmet, hogy 2007 és 2013 között Budapestre 6600 projektre 2280 milliárd forintnyi uniós támogatás érkezett, ami a 9000 milliárdos kasszának "elég szép szelete".
Lázár János közölte azt is, hogy a kormányfő hónapokkal ezelőtt a fővárosi önkormányzat számára közlekedés- és infrastruktúrafejlesztésre 350 milliárd forintos kassza elkülönítésére tett javaslatot. Megjegyezte, a kormány 270 milliárd forintnyi adósságot is átvállalt Budapesttől. (MTI)

2016.01.08.

Daily Telegraph: most mindenki Orbán példáját követi 


A nyugati sajtó és politika - írja Tibor Fischer - annyira tudatlan a kelet-európai történelem tényeit illetően, hogy minden rosszat elhisz, és az ebből eredő lekezelő attitűdje szinte rasszizmusnak tekinthető. Miket írt a nyugati sajtó? Például azt, hogy Orbán betiltotta az abortuszt, lezárt rádióadókat és nácikkal barátkozik. Ezeket a vádakat olyanok hangoztatták Orbán ellen, akik azt se tudják, hol keressék a térképen Magyarországot, de mindent elhisznek, amit Orbán ellenségei állítanak. A Daily Telegraph cikke azzal folytatódik, hogy a hisztéria a kerítésépítés idején érte el a csúcspontját, a kamerák kisgyerekeken és öregeken pásztáztak, holott a tömeg túlnyomórészt felnőtt férfiakból áll. A riportok figyelmen kívül hagyták, hogy egy tízmilliós és a saját szegényei felemelésének problémájával küzdő országnak nincs szüksége több tízezres migránstömeg beözönlésére. S lám, most mindenki Orbán példáját követi - említi meg Tibor Fischer írása - Ha már Svédország is így tesz, az jól jelzi a helyzet súlyosságát. Fischer végül rátér arra, hogy sok Fidesz-szavazót ismer, nem mindegyik elégedett, de az ellenzék gyenge kvalitásai mégis riasztóan hatnak rájuk. Az angol cikkíró szívesen látna erősebb magyar ellenzéket, de megjegyzi, hogy az ellenzékiek gyengesége nem Orbán hibája. Úgy véli, Orbán Viktornak jó esélye van arra, hogy a 2018-as választást is megnyerje. Mint volt labdarúgó, ért a helyzetek kihasználásához. (orientpress.hu)
2015.12.31.

A magyar U16-os jégkorong-válogatott 15 esztendős játékosa 


Az nso.hu beszámolója szerint a magyar U16-os jégkorong-válogatott a kanadai Kamloopsban lépett jégre egy nemzetközi torna meccsén. A magyar csapat találkozója előtt a berendezés, amellyel le tudták volna játszani a himnuszokat, elromlott. Az amerikai himnuszt a közönség énekelte, amikor pedig a magyarra került a sor, a csapat 15 esztendős játékosa, Horváth László állt ki... A mieink egyébként 16:1-re nyertek a találkozón. (magyaridok.hu)


 A 15 éves Horváth László egyedül énekelte a magyar himnuszt! 

2015.12.13.

 Orbán Viktor beszéde a Fidesz tisztújító kongresszusán 


Az újraválasztott pártelnök szerint a magyar nemzet se eltartója, se eltartottja nem akar lenni más népeknek. Csak erre lehetett építeni 2010-ben is, amikor egy csőd szélén álló országot bíztak a Fideszre a választók - hangsúlyozta. Orbán Viktor hozzátett: azóta öt év telt, és ma Európa legbiztosabb pontja Magyarország. A kormányfő egyebek között bejelentette: a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken. A miniszterelnök leszögezte: Európa megújításért kiált, le kell zárni a liberális politika korszakát, és vissza kell térni a demokratikus Európához. Úgy fogalmazott, a következő európai korszak vagy demokratikus lesz, vagy nem lesz - mondta Orbán Viktor.
Orbán Viktor: Hiszünk abban, hogy életünk értelme hazánk, családunk és Isten szolgálata. 


„A bevándorláspárti politika elleni nyilatkozatot fogadtak el a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán a küldöttek. A politikai nyilatkozat elfogadása előtt Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt mondta, azért van szükség a nyilatkozatra, mert erős Európát akarnak és benne erős Magyarországot. Olyan Európát, ahol a bevándorlók helyett munkát adnak a munkanélküli európai fiataloknak, olyat, ahol erősítik a családokat, a felelős gyermekvállalást, olyat, ahol nem mecseteket építenek, hanem templomokat." (napi.hu)

  2015.12.11.Ákos: "a kétsebességes Európa felé megyünk" 


Azt mondja, hogy a zenésznek nem dolga a politizálás. De ha kérdezik, elmondja a véleményét. Most pedig kapott kérdéseket bőven. A Kossuth-díjas Ákos a Tények Este vendége volt. Konzervatív lázadónak mondja magát a mindent eluraló globális trendekkel szemben, és a politikailag korrekt definícióval hadakozva nem migránsként, hanem telepesként írja le a kontinensre érkező több millió embert. Szerinte nem véletlen, hogy egymillió ember egy időben, egy irányba, Európa felé indult el. Itt ugyanis a legkisebb az ellenállás, mert a liberalizmus felszámolta a nemzetállamokat, a határokat, a nemzeti hadseregeket. Az érkezők Ákos szerint az európai munkahelyeket elfogadják, de beilleszkedni nem akarnak. A dupla koncertre készülő zenész arról is beszélt, hogy Európa a keresztény gondolatra alapozva született meg. Ma pedig ennek a romjain ülünk. Egy olyan világban, ahol a nyers gazdasági érdek lett a fő szervező erő - a hit helyett. Pedig az ember a Földre született, de az Égbe tartozik. Csak az európai ember erről megfeledkezett, megszűnt a hit, a helyén keletkezett űrt pedig ostoba pótcselekvésekkel próbáljuk kitölteni. Beszél azért zenéről, a közönség színpadon tartó szeretetéről is a művész, aki néhány kulisszatitkot is megoszt arról, hogyan született a dupla koncert ötlete, és mi várható az Arénában. (tenyek.hu)

2015.12.07.

Közép- és Kelet-Európai Nemzetek Szövetsége kellene 



A párizsi, iszlamista terrorakció után azt hihettük: ez olyan borzalmas esemény, ami után Jean-Claude Juncker és Angela Merkel kénytelen lesz újragondolni az EU vezérkarának ultraliberális menekültpolitikáját, már csak azért is, mert ezt várja tőlük az európai polgárok döntő többsége, akiknek az alapvető biztonságérzete rendült meg. A racionális érveken túl tehát demokratikus és erkölcsi parancs is lenne a gyökeres változtatás. Ám újfent, immáron sokadszor kellett csalódnia az európai polgároknak: Juncker és Merkel egy jottányit sem hajlandó változtatni az EU-s migránspolitika alapelvein, a „szeretettel várunk benneteket" gondolatán. Juncker egy mondatát érdemes szó szerint idézni: „Szeretném figyelmeztetni azokat, akik megpróbálják megváltoztatni az általunk elfogadott migránspolitikát, hogy viselkedjenek komolyan (!) és ne reagáljanak ösztönösen, mert azt nem szeretem." Kiábrándító hangvétel, amelyből sugárzik a gőg, a fölényesség és az intolerancia.

Merkel asszony pedig a CSU kongresszusának vendégeként világosan közölte, hogy nem lehet nemzeti szinten megállapított felső határokkal kezelni a jelenlegi kihívást. Tehát határ: a csillagos ég… Márpedig, ha egy ilyen, eddig 129 ártatlan ember halálát okozó terror-merénylet – és az az óta eltelt időszak terror-fenyegetései, illetve, a bamakói túszdráma -, valamint az európai polgárok egyértelműen szigorítást, a menekült-áradat leállítását követelő véleménye sem számít semmit e két személynek, akkor nyilvánvalóvá vált: nekik az a feladatuk, és azért dolgoznak, hogy a migránsok korlátok nélkül árasszák el Európát, s megvalósuljon Coudenhove Kalergi vágya az etnikailag „vegyes" Európáról. Semmibe véve demokratikus, morális, sőt, egész egyszerűen emberiességi elveket. Bár bizonyítékunk még nincs elegendő, de logikai következtetések alapján nagyon úgy tűnik, hogy fogott emberekről van szó, akik nem szabadon döntenek. Márpedig ez életveszély Európa számára. Nyilvánvaló ezek után, hogy két koncepció vált élesen ketté az Európai Unión belül: az egyik a korlátlan befogadás-párti, a kötelező kvótát erőltető, Merkel és Juncker nevéhez köthető álláspont, a másik pedig az ezzel homlokegyenest ellentétes, a migráns-áradat leállítását és az európai határok szigorú megvédését követelő és a kvótákat elvető álláspont, amelyet a legmarkánsabban Orbán Viktor képvisel. Észre kell azonban azt is vennünk, hogy az első táborba döntően a nyugat- és észak-európai országok sorolhatók, míg a második táborba az újonnan csatlakozott közép- és kelet-európai országok. Milyen következtetést vonhatunk le ebből? Markánsat.
Kiderült ugyanis, hogy sokkal nagyobb szemléleti, kulturális, értékbeli stb. ellentétek és törésvonalak húzódnak meg a két régió, a "régi" és az „új" Európa között, mint amelyre gondolhattunk volna a rendszerváltáskor, illetve, az EU-hoz való csatlakozás (2004) időszakában. A migránsválság során kialakult konfliktus voltaképpen csak a jéghegy csúcsát jelenti, ugyanakkor számot kell vetni a jéghegy egészével is. A közép- és kelet-európai országoknak fel kell ismerniük, hogy 25 évvel a rendszerváltás után sokkal több a közös érdekük és értékük, mint ami elválasztja őket egymástól. Ennek oka egyrészt a Nyugattól eltérő történelmükben, a kommunizmus által megszakított fejlődésükben rejlik, másrészt a rendszerváltás, valamint az EU-csatlakozás után a nyugat-európai centrum-országok politikájában, amely az újonnan csatlakozott tagokat még mindig másodrangúnak tekinti, s felzárkóztatás helyett pusztán az új piacszerzés lehetőségét látta meg bennük. Nem a Nyugathoz dörgölődzés tehát a megoldás, hanem az összefogás, az érdekek összehangolása és a közös cselekvés. Nem kegyeket és alamizsnát kell kérni az Unió vezetőitől, s nem különalkukra kell törekedni (lásd a Tusk-féle korszakot Lengyelországban), hanem erős szövetséget kötve ki kell harcolni az egyenrangú tárgyalás és érdekegyeztetés feltételeit. Ez kétségtelenül paradigmatikus nézőpont-váltást igényel, hiszen egészen az utóbbi évekig az volt a természetes közép- és kelet-európaiak számára, hogy amit a nyugatiak mondanak, az maga színtiszta igazság és a megfellebbezhetetlen tudás. Mára azonban világossá vált, hogy már nem feltétlenül Nyugat-Európa hordozza a hagyományos európai értékeket, hanem sok tekintetben Közép- és Kelet-Európa. Vagy másképpen fogalmazva: miközben mi évtizedekig a hagyományos európai értékekre vágytunk, addig észre sem vettük, hogy Nyugat-Európa ezeket az értékeket – a balliberális kánont szolgalelkűen követve – részben eltorzította, részben el is hagyta, s egy egészen másféle értékrendet, Európa-képet kezdett el követni.Csak három fontos elemet említek:1. Amíg Európán belül a Nyugat már nem tartja magát kereszténynek, addig a Közép és a Kelet, még ha jelentősen szekuralizálódott is, a kereszténységhez köthető értékeket megőrizte.

2. Amíg a Nyugat immáron lemondott a nemzetállamokról és alávetette-aláveti magát a globális állam, a világkormányzás (nemzetközi pénzhatalom által diktált) és világtársadalom víziójának, addig a Közép és a Kelet az elvesztett nemzeti szuverenitás és függetlenség után éppen most szeretné megélni és nemzetállami létét. Mindez teljesen érthető, hiszen, ne feledjük, a Nyugat is abban a korszakban (18.-20. század) emelkedett az „egekbe" gazdaságilag és politikailag is, amikor erős nemzetállamokból állt. Csakhogy erről a Nyugat most durván megfeledkezik, s úgy tesz, mintha nem értené, miért is ragaszkodnak a közép- és kelet-európaiak újra vagy elsőként megszerzett nemzetállami létükhöz és önállóságukhoz.

3. Amíg a Nyugat az utóbbi húsz-harminc évben egyszerűen sutba dobta a keynes-i alapokon álló jóléti állam-koncepciót (mely megteremtette a magas életszínvonalat és az erős középosztályt), hogy ájultan átadja magát a neoliberális piac-imádatnak, addig a közép- és kelet-európai elitek gyorsuló ütemben ébrednek rá arra, hogy a nemzetközi pénzhatalom által rájuk kényszerített neoliberalizmus a teljes gazdasági eladósodásukhoz vezet, s ezért szakítani próbálnak ezzel a paradigmával, visszatérve az erős állam gondolatához.

4. Amíg a Nyugat társadalomeszménye alapjaiban megváltozott, s a családról, mint konzervatív és avítt dologról az egyéni önmegvalósításra és a szexuális irányultságok totális egyenrangúságára helyezte át a hangsúlyt (lásd LMBT-csoportok és svéd „semleges" WC-k), addig Közép- és Kelet-Európában az emberek a hideg kommunista diktatúrákat a családon belül, mint végső menedékben húzták ki és „vacogták át", s ezért a demokrácia időszakában is jobban ragaszkodnak ehhez a „konzervatív" társadalmi alapsejthez.
Egy szó, mint száz, a gondolatom az, hogy a közép- és kelet-európai, már EU-tag és EU-tagjelölt országoknak el kellene szakadniuk a nyugat-európai köldökzsinórtól, felismerve a közös érdekeket és értékeket. Létre kellene hozni – Lengyelország és Magyarország kezdeményezésével – egyfajta Közép- és Kelet-Európai Szövetséget, a tagállamok teljes szuverenitása és önállósága mellett. (Hogy József Attilát idézzem: gyenge létükre így lennének erősek.) S mivel ez nem a nyugat-európaiak ellenére jönne létre, hanem a közép- és kelet-európaiság érdekében, ezért mindez megvalósulhat az EU-n belül. Más kérdés persze az, ha a központi hatalmak ezt meg akarnák akadályozni. (civilosszefogas.hu)

2015.11.12.

Orbán Viktor Európa védelmezője, az év embere!

Interjú Orbán Viktorral a Die Weltwoche svájci hetilapban * Teljes fordítás itt! 



Hogyan viszonyul Ön ahhoz az ötlethez, hogy a migránsokat kvóták alapján egész Európában elosszák? Orbán Viktor a Weltwoche című svájci lapnak a kvóták kapcsán elmondta: "Ez minden magyart feldühít. A mi felfogásunk nagyon egyszerű: nem mi romboltuk le azokat az országokat, melyekből jönnek. Mi senkit nem bombáztunk. Senkit nem hívtunk meg ide. És most azok, akik bombáztak, vagy meghívót küldtek, be akarják hozzánk telepíteni őket." Ön az egyedüli olyan európai politikusnak tekinti magát, aki helyesen ítéli meg a helyzetet? Több európai vezetőt ismerek, akinek ugyanaz a magánvéleménye, mint nekem. A nyilvánosság előtt azonban másképp kell beszélniük. Ez nem a bátorság hiánya, nem képmutatás, nem intellektuális gyengeség. Ez egyszerűen azon múlik, hogy Európában a baloldal uralja az értelmezési monopóliumot. Ha az ember az értékekről szóló vitában küzd, erősen kell fedeznie a hátát. Nem sok politikus bír olyan erős választói támogatással, mint én. Nem tartozott fiatalkori kívánságaim közé, hogy egyszer Európa fenegyereke legyek. Ha azonban az európai polgári, kereszténydemokrata tábor jelenlegi állapotát nézem, akkor nekem kell vállalnom ezt a feladatot, amit más nem tud elvégezni. A Die Weltwoche svájci hetilap "Ein Wort von Merkel – und die Flut ist gestoppt" című cikkének fordítása. Az interjú a lap 2015. november 12-ei számában jelent meg! (kormany.hu)

 "Polak - węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki."
"Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát." 

 Viva Polska, viva Węgry! A nagy utazás Krakkóba - hangulatképek! 

2015.10.25.Lengyel választás: konzervatív győzelem, baloldal nélküli parlament 


Lezárult a vasárnapi lengyel parlamenti választás: az exit pollok szerint hatalmas konzervatív győzelem történt, a Jog és Igazságosság (PiS) akár egyedül is kormányt tud alakítani. A jobboldali liberális Polgári Platform nagy vereséget szenvedett. És úgy tűnik: nem lesz baloldali párt az új parlamentben. A vasárnapi lengyel választás lezárulta után a TVN24 által közzétett exit poll adatai szerint a konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) 39 százalékos eredménnyel győzött a választáson. Ezzel az eredménnyel egyedül is parlamenti többsége lenne majd a konzervatív jobboldali pártnak. (mandiner.hu)

2015.10.24.

 Gernyeszegi őrtűz!!! Autonómiát Székelyföldnek! 



Közel százötvenen gyűltek össze Székelyföld határainkat kivilágítása alkalmából Gernyeszegen. A helyi mezőn Gernyeszeg határában háromnegyed hétkor meggyújtott őrtűz mellett, régi énekek csendültek fel. A 750 kilométer hosszúságú határvonal kivilágításával az SZNT arra szerette volna felhívni a nagyvilág és Bukarest figyelmét, hogy Székelyföldet sem feldarabolni, sem beolvasztani nem hagyják. /Velicsek László Miklós/

2015.10.11.

 Migránskérdés egy kínai kisfiú szemével nézve 



Minden nap érhet meglepetés. A mai napon egy 10 éves kínai kisfiú személyében találkozhattam vele. A neve - mint később kiderült - Shan. Tehát betértem egy kínai gyorsbüfébe. A rádióban a menekültkérdésről volt szó. A kisfiú elkezdte mondani minden kérdés nélkül tökéletes magyarsággal a "magáét" : - Hát most tetszik ezt hallani, idejönnek, végig vonulnak egész Európán, mint a sáskák, azt gondolják nekik minden jár, mint valami uralkodónak. Szégyen, hogy ilyen emberek jönnek ide ebbe a szép országba, és csak a szégyent hozzák a magyarokra! Nem bírtam ki, hogy vissza ne kérdezzek.....- De hát te sem vagy magyar...Kisfiú felháborodott...- De igen, én magyar vagyok, és lehet, hogy többet tudok a magyar történelemről, mint néhány magyar társam. Én itt születtem, ez a hazám, magyar az anyanyelvem, és szeretem ezt az országot. A szüleim kínaiak (mondta a nevüket, de nem értettem), engem pedig Shannak hívnak. Tetszik tudni mit jelent? - Nem, nem tudom sajnos. 

- Azt jelenti Isten velünk van, tehát a magyarokkal is itt van. És Isten nem fogja engedni, hogy ezek itt maradjanak, és meg fogja őket büntetni azért, amit tettek és tesznek Európával és a magyarokkal főleg. Tetszik tudni, mekkora volt ez az ország még nem is olyan régen? Nagyon nagy! Úgy hívták Nagy-Magyarország, és most a többi ország fél tőlünk, mert félnek attól, hogy a magyarok fellázadnak(???) és ismét egy nagyon jó országot hoznak létre Európa közepén. Ami az EU végét jelentheti. Tetszik tudni félnek tőlünk, ez az igazság! És tetszik tudni azt is, hogy Kína pedig nem fél és nem is fog, hanem majd ha kell (???) a magyarok és az ország mellé fog állni. És itt nem lesz egyetlen olyan ember, aki nem tiszteli a magyarokat.  Hát itt volt az a pont, amikor szó szerint tátva maradt a szám. Egy 10 éves kínai kisfiú pár mondatban levezette az egész migráns kérdést, a jelenlegi helyzetet. Szívesen hallanám sok gyerekszájból! /Olvasónk küldte/
2015.09.30. Felcsuti Zsolt magyar milliárdos a honvédséget támogatja 

Gyártelepének egy részét a honvédség rendelkezésére bocsátja Felcsuti Zsolt. Az MPF Csoport barcsi üzemében a menekültválság kezelésében résztvevő katonákat és felszereléseket helyeznek el - írja a napi.hu. Demján Sándor után egy másik hazai milliárdos is segítséget nyújt menekültügyben. De, míg a Demján  a menekültek ellátásához nyújt egymillió eurós – azaz körülbelül 300 millió forintos támogatást, addig Felcsuti Zsolt  a Magyar Honvédségnek nyújt segítséget a határőrizeti feladatok ellátásához – olvasható a napi.hu honlapján. (magyaridok.hu)
2015.09.21. Magyarországnak történelmi és erkölcsi kötelessége megvédeni Európát 

Magyarországnak történelmi és erkölcsi kötelessége megvédeni Európát, és amikor Magyarország a határait védi, akkor Európát is óvja - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt. (Forrás: Parlament TV)
 Vörösmarty Mihály: Szózat Sinkovits Imre előadásában 
2015.09.17. A keresztény Európa és az iszlám 1. - népvándorlás 2015. 
2015.09.07.Európa nem képes ellenőrizni külső határait! Teljes cikk itt! 

A kvótarendszer a következményeket akarja orvosolni, mielőtt az okot orvosolná; a fő ok pedig az, hogy Európa nem képes ellenőrizni külső határait - jelentette ki Orbán Viktor a misszióvezetői értekezleten. Orbán Viktor a nagykövetek szokásos éves eligazításán felidézte, a legutóbbi nagyköveti értekezleten arról beszéltek, hogy Magyarországnak önálló külpolitikával kell rendelkeznie. Ez azóta sem változott - jegyezte meg. A miniszterelnök arra kérte a nagyköveteket, hogyha külföldön minél jobban támadják őket, annál erőteljesebben fogalmazzák meg az álláspontjukat. A kormányfő szerint képmutató világban élünk, és Magyarországnak ebből több évszázados lemaradása van. A francia külügyminiszter megtámad bennünket a kerítésünk miatt, a miniszterelnöke pedig felavat egy kerítést - jegyezte meg. (fidesz.hu)
 Nógrádi György: a migránsok radikalizálódni fognak!
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 stúdiójában. 

2015.05.19.

Trianonon lehet változtatni. Drábik János videója 


Valamilyen módon megoldást kell találni erre a nyitott sebre, mégpedig úgy, hogy az mindenkinek jó legyen, mert van ilyen megoldás. De ezt ki kell dolgozni, le kell tárgyalni, valamint végre kell hajtani, és ehhez igazi magyar hazafiakra van szükség, akik nem csak beszélnek, de tenni is hajlandóak. (Drábik János)
2015.03.15.    

 Tisztelet a bátraknak! Orbán Viktor ünnepe beszéde 
 Gyönyörű felvétel, sugárzik a hit, a szeretet, a boldogság. Ezt soha senki nem tudja elvenni tőlünk! Ő egy igaz hazafi!



 Jó, ha tudjuk, hogy mit tett a nemzeti kormány 2010 óta! 


- rezsicsökkentés: 20 százalékkal csökkent az áram, a gáz és a távhő ára,
- valamint a csatorna, a víz és a PB gáz, a szippantás és a kéményseprés díja,
- negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint idén,
- ebben az évben már 4,6 százalékkal emelkedett az átlagbér,
- 1300 gyógyszer ára csökkent 2011 óta,
- a családi adókedvezmény 230 milliárd forinttal támogatja a gyermeket nevelőket,
- 2011-től újra a gyermek hároméves koráig jár a gyes,
- adókedvezmény segíti a munkába visszatérő kismamákat,
- 2010 óta több mint 5 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma,
- 2013-ban 56 ezer emberrel több jutott munkához, mint az előző évben,
- a kis- és középvállalkozások társasági adója 19-ről 10 százalékra csökkent,
- a nők 40 év munkaviszony után teljes összegű nyugdíjban részesülhetnek,
- Erzsébet-program: 260 ezer embernek biztosít üdülési lehetőséget,
- az idén 700 ezer tanuló jutott ingyen tankönyvhöz,
- jövőre már törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól,
- 160 ezer pedagógusnak növekedett átlagosan 34 százalékkal a jövedelme,
- 95 ezer egészségügyi dolgozó kap 10-41 ezer forintos béremelést,
- a Széchenyi Kártya Program több mint egymillió ember pihenését segítette,
- Magyarország a válság ellenére emelni tudta a nyugdíjak reálértékét,
- hazánkban a kormányváltás óta 24 500 forinttal nőtt a minimálbér,
- 2014-től feleannyi politikus lesz Magyarországon, mint 2010 előtt,
- ingyenessé válik a készpénzfelvétel havi 2 alkalommal egy kijelölt betétszámlán,
- a Munkahelyvédelmi Akció 300 milliárd forinttal segíti közel egymillió ember munkahelyének megőrzését,
- Magyarországnak már nincs IMF tartozása,
- a kormány 2000 település 685 milliárd forintos adósságát vállalta át, ezzel, több mint 9 millió ember életét helyezte biztonságba.
- a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány 28 ezer szegény családot támogat.

2014.10.31.Ebben a formában nem lehet bevezetni az internetadót * Teljes cikk itt! 


Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő indoklásul azt mondta: azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert kialakult "egy félelmeket előhívő vízió", amely kezelhetetlenné teszi a vitát, vagyis "a vita félrecsúszott", "nincs meg a közös alap"; hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni - mert "a távközlés áthúzódik az internetre" -, ráadásul ezt is a szolgáltatóknak kellett volna fizetniük. Az emberek azonban megkérdőjelezik az egész ésszerűségét, "ilyen körülmények között nem lehet bevezetni semmit sem" - fogalmazott Orbán Viktor. Hangsúlyozta: a kormánynak el kell fogadnia, hogy az ésszerűség mércéjével meg kell mérni minden intézkedést, és ha az embereknek nemcsak hogy nem tetszik egy lépés, hanem ésszerűtlennek is tartják azt, akkor nem szabad megtenni. "Nem vagyunk kommunisták, nem az emberek ellen kormányzunk, hanem az emberekkel közösen kormányzunk" - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor közölte egyúttal, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről, mert "választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe". A konzultáció vége 2015 első negyedévének, félévének végére várható - fűzte hozzá. A kormányfő a rádióműsorban kiemelte, továbbra is cél, hogy legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet, az erről szóló megállapodásokat a szolgáltatókkal már megkötötték. Ez egy több száz milliárd forintos projekt, és "ezzel Európa élmezőnyébe fog Magyarország kerülni" - közölte a miniszterelnök. (miniszterelnok.hu)

 TELIN TV - EXKLUZÍV interjú Orbán Viktorral 
2014.09.27. Kereszténydemokrata kormányzás kell Magyarországon 


Orbán Viktor szerint kereszténydemokrata kormányzásra van szükség Magyarországon, egy liberális demokrácia ugyanis nem lett volna képes például a rezsicsökkentésre vagy a devizahitelesek megsegítésére. A miniszterelnök erről a KDNP ünnepi választmányi ülésén beszélt szombaton Budapesten. "Ezért nem kell a kereszténydemokratának megijedni akkor sem, ha a liberális szekta főpapjai egyre hangosabban követelik kiközösítésünket" - mondta Orbán Viktor, aki szerint - ismételte meg már korábban kifejtett véleményét - egy demokrácia nem szükségképpen liberális, és attól, hogy valami nem liberális, még lehet demokrácia."

2014.08.26.Visszavágott a kormány a Washington Postnak * Teljes cikk itt!

Magyarország elkötelezett a pluralizmus és a szabadság mellett - ezzel a címmel közölte Kovács Zoltán kormány 

 szóvivő olvasói levelét a The Washington Post honlapja. Az újságban augusztus 17-én közölt szerkesztőségi állásfoglalásra reagált, azt hangsúlyozva, hogy a magyar kormányfő tusnádfürdői beszédében nem utasította el az alapvető európai értékeket. (...) Szerinte 2010 óta ez a kormány volt a térség legerősebb bástyája a jobboldali szélsőségességgel szemben, s az Európai Unióban a legkitartóbb erőfeszítéseket tette a magyar romák segítésére. A kormány szóvivője leszögezte, hogy Magyarországon a média sokrétű és szabad, s a munkaalapú társadalomról szóló orbáni gondolatok működőképes alternatívát jelentenek a jóléti állam fenntarthatatlanságával szemben, s egyben pragmatikus választ a krónikusan alacsony magyarországi foglalkoztatottságra. (MTI)

 Orbán Viktor tusnádfürdői előadása - részlet
2014.06.16.  Orbán Viktor - Nagy Imre újratemetése 1989.06.16. 

"Államférfiak akkor születtek, amikor a bátorság mögött tudás, idővel bölcsesség állt!" /Varró István/
 Nagy Imre: - Kegyelmet nem kérek! 

Tanulhatunk! A meghamisított történelemben egy ember volt, aki még a halálbírák előtt is miniszterelnökként viselkedett!
2014.06.09.  Tisza István szobrának újraállítása új korszak szimbóluma lehet 


Orbán: Ez egy új kor kezdete * Teljes cikk itt! 



Egy új kor kezdetének nevezte a Kossuth téren Tisza István szobrának felállítását a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint Tisza mindig is a magyarok érdekeit védte, és hitt a munka oldalán álló nemzeti párt létezésében. A miniszterelnök azt mondta, egy köztéri szobor felállítása mindig önmagán túlmutató jelentést hordoz. A kormány befejezte azt, amit elődei az Országház köré álmodtak, és meg is tehette, mert a választóktól felhatalmazást kapott rá mondta Tisza István szobrának felavatásakor Orbán Viktor. A kormányfő szerint az 1934. április 22-én felállított, majd 1945-ben lerombolt szoborkompozíció sokkal erősebben összefonódott a néhai magyar miniszterelnök sorsával, mint ahogy azt alkotói eredetileg gondolták volna. "Az első tragédia Tisza István meggyilkolásával, míg a második szobrának ledöntésével kezdődött el. Mindez nemcsak azt mutatja, hogy a magyar történelem igazi formálói gyakran mártírokká válnak, hanem azt is, hogy van, akit nem elég egyszer megölni" - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta: Tisza István úgy gondolta, hogy a munka oldalán álló pártnak nem kell kommunistának lennie, hanem lehet nemzeti is. Harcot indított az ellen, hogy a liberalizmus és szocializmus eszméinek hangoztatói, miként sajnálják le és tartják divatjamúlt dolognak a nemzetre alapozott politikát. Ezzel szemben a volt miniszterelnök végig kiállt a dualizmus oldalán, mert reálpolitikusként pontosan tudta, hogy a monarchia alternatívája csak az anarchia lehetne. Tisza István gondolataiból kiindulva Orbán Viktor ismét utalt az Európai Unióval szemben vívott magyar szabadságharcra is. "Ma, amikor ismét önjelölt demokraták védik tőlünk a demokráciát, és valami ködös tartalmú európaiság nevében verik el rajtunk a port, csak azért, mert nem fogadjuk el kritikátlanul mindazt, amit Európa nevében brüsszeli bürokraták közölnek velünk, ugyanazt mondhatjuk, mint Tisza István, idézem őt: töredelmesen bevalljuk, mi nemzeti alapon állunk" - tette hozzá a kormányfő. (mno.hu)

 Kossuth Lajos azt üzente, Elfogyott a regimentje. 
Ha még egyszer azt üzeni, Mindnyájunknak el kell menni.
Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!
Esik eső karikára, Kossuth Lajos kalapjára.
Valahány csepp esik rája, Annyi áldás szálljon rája!
Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!2014.04.10.

Újraválasztották Orbán Viktort miniszterelnöknek! * Teljes cikk itt! 



Igennel a Fidesz és a KDNP képviselői szavaztak, nemmel pedig az MSZP-, a Jobbik-, az LMP-frakció, valamint az Együtt-PM négy független képviselője, továbbá a független Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke. A Demokratikus Koalíció négy független képviselője nem vett részt az ülésen. Orbán Viktor nem szavazott. A miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata volt szükséges. A kormányfő megválasztásával hivatalba lépett. (...) Bár a most megalakítandó kormány kétharmados parlamenti többséggel rendelkezik, mindig "a háromharmadot, vagyis minden magyart képvisel majd", minden magyar szolgálatára törekszik - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az újraválasztása után tartott szombati beszédében, az Országgyűlésben. A kormányfő, a Fidesz elnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az árpilis 6-i országgyűlési választáson, függetlenül attól, melyik politikai erőre szavazott. Ideje dolgozni, most folytatódjon a tettek és a cselekvés korszaka - mondta a miniszterelnök. (...) Orbán Viktor szélsőségesnek és veszélyesnek tekint minden olyan politikát, amely veszélyes a magyarokra. Veszélyesnek és szélsőségesnek tekinti, ha valaki a bűnözők jogait az áldozatok jogai elé sorolja, az olyan gazdaságpolitikai javaslatokat, amelyek mellőzik az értelem és a józan ész elemi szabályait, és azt a politikát, hívja magát akár jobb, akár baloldalinak, amely azért akar pénzt elvenni a dolgozó emberektől, hogy odaadja azoknak, akik bár munkaképesek, de nem akarnak dolgozni. Veszélyesnek és szélsőségesnek tekinti továbbá a magyar népre azt a politikát, amely az 1000 éves Magyarországot valamilyen Európai Egyesült Államok oltárán fel akarja áldozni, és ide sorolta az unióból való kilépés programját is. Orbán Viktor azt ígérte, ezen jelenségek ellen következetesen, határozottan és kitartóan fel fog lépni. (hirado.hu)



 2014.05.10. A szélőséges megnyílvánulások, cselekedetek ártanak 

2014.04.07.

Orbán Viktor: Győztünk! * Teljes cikk itt! 



"Kellő alázattal és méltósággal, ahogy illik hozzánk, mondjuk ki, minden kétely és bizonytalanság eloszlott: győztünk!" - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap késő este Budapesten, a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén. Azt ígérte, azért fog dolgozni, hogy Magyarország "nagyszerű hely" legyen. A miniszterelnök, a Fidesz elnöke azt mondta, a Fidesz-KDNP olyan átütő erejű győzelmet aratott, amelynek jelentőségét ma még fel sem lehet mérni. A Fidesz-KDNP európai rekordot ért el, az európai pártok közül a legnagyobb arányú támogatást érte el. Magyarország ma a legegységesebb nemzet Európában - hangoztatta Orbán Viktor a IX. kerületi Bálna előtti téren, amelyet betöltött az ünneplő szimpatizánsok tömege. Orbán Viktor szavai szerint a magyarok "jól hallhatóan" kimondták, olyan hely újra az ország, ahol érdemes élni, dolgozni, családot alapítani, és az elmúlt négy év vitáit a választók most egyértelműen lezárták. Megerősítették a munkahelyteremtés, a családtámogatás, a nemzeti függetlenség politikáját. Emellett a választók két dologra mondtak nemet: a gyűlölködésre és az Európai Unióból való kilépésre - folytatta Orbán Viktor, rögzítve: a választók megerősítették, hogy az országnak az unióban van a helye, de csak akkor, ha erős nemzeti kormánya van. Orbán Viktor köszönetet mondott a választópolgároknak, hogy elmentek választani és ezzel kiálltak a demokrácia mellett. Köszönetet mondott továbbá a kitartásért, és elkötelezettségért azoknak, akik a Fidesz-KDNP jelöltjeire, listájára szavaztak és köszönetet mondott a "bajtársaknak", valamint a családtagoknak is.

 2014.04.06. Orbán Viktor miniszterelnök beszéde * Győztünk! 
 Köszönjük ezt a sok munkát! Az Úr adjon sok áldást, erőt, békességet és vezetést! (MR) 
2014.04.04.

Orbán: Csata lesz, mindannyiunknak el kell mennie * Teljes cikk itt! 



Minden szavazatra szükség van, mindenkinek el kell mennie szavazni vasárnap - ezt kérte Orbán Viktor a szegedi nagygyűlésén. A miniszterelnök az elmúlt négy év eredményeinek folytatásához kérte a választók támogatását, majd hangsúlyozta: a kormány 300 ezer új munkahelyet hozott létre, háromszor csökkentette a rezsit, és újra bevezette a gyerekek után járó adókedvezményt. "Ha valahol, akkor itt, Szegeden városában mindenki megértheti, hogy minden szavazatra szükség van!" Az elmúlt négy év eredményeinek folytatásához kérte a választók támogatását Orbán Viktor Szegeden.A miniszterelnök emlékeztetett: az állam átvállalta a város 25 milliárd forintos adósságát, és 2010 után összesen 127 milliárd forint fejlesztés érkezett Szegedre. - Azt kívánom a szegedieknek, hogy soha rosszabb üzletet ne kössenek annál, mint amit velünk kötöttek. Azt is hozzáteszem, hogy ilyen az, amikor egy polgári kormány sanyargat egy várost, amelyet baloldali polgármester vezet - fogalmazott a kormányfő. A miniszterelnök beszélt a baloldali választási koalíció kampányáról is.
Orbán Viktor szerint az ellenzék csak gyalázkodik, de a hazával nem foglalkoznak.
- Agresszívak, fenyegetnek, átkozódnak
 és a gyűléseik is, már megbocsájtsanak, de jobban emlékeztetnek egy régi Szabad Nép-félórára, mint egy modern, demokratikus politikai gyűlésre. Olyan emlékek ébredhetnek fel az idősebbekben, amikor még közösen kellett gyűlölni az imperialistákat, osztályellenséget. Szóval gyűlöletszeánszokat látunk a másik oldalról, és egy dolgot megfigyeltem, beszélnek egymásról, beszélnek rólunk, foglalkoznak velem is, egyetlen dologgal nem foglalkoznak, a hazánkkal nem foglalkoznak, tisztelt hölgyeim és uraim - szögezte le a miniszterelnök. 
Orbán Viktor hangsúlyozta: az elmúlt négy évben 300 ezer új munkahelyet hoztak létre, harmadszorra csökkentették a rezsit, és újra bevezették a gyerekek után járó adókedvezményt. A kormányfő azt ígérte, ha a következő négy évre is megkapják a választók bizalmát, akkor tovább folytatják a munkahelyteremtést, a rezsicsökkentést és a családok támogatását is.



 Nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért
szavazzunk 2014. április 6-án a FIDESZ-KDNP-re! 


 Orbán Viktor beszéde Dombóváron 2014. április 1.
"Mindnyájunknak el kell menni. Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!"
Válaszd az ÉLETET! 2014. április 6. FIDESZ-KDNP! 

2014.03.29.

Egységben az erő - 2014.03.29. Budapest, Hősök tere
Még négy évet kérünk * Teljes cikk itt! 



Olyan nemzetté emelkedtünk, amely újra méltó régi nagy híréhez, és nagyszerű jövő előtt áll - mondta Orbán Viktor a Fidesz nagygyűlésén.(...) "Megmutattuk, hogy így is lehet történelmet írni. Nemcsak fegyverrel, erőszakkal és vérrel, ahogy egyébként a világnak ebben a szegletében szokásban volt. Lehet összefogással és lehet egységgel, áldozatvállalással, erőfeszítéssel, és lehet a magyar észjárást követve." (...) De emlékezzünk arra is, hogy mi, akik ma itt vagyunk, sohasem adtuk fel - fogalmazott, rámutatva, a vereség után sem széledtek szét, hanem összetartottak, "álltuk a sarat, és vártuk a pillanatot". Húsz év után, amikor mindenkinek elege lett a széthúzásból, elege lett a régi elvtársakból, akkor összefogtunk, és 2010 áprilisában csináltunk egy forradalmat, egy alkotmányos forradalmat - hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzáfűzte: "világgá kiáltottuk, hogy a magyaroknak nem kell többé sem kommunizmus, sem szocializmus". Nem kell többé a baloldal jelmezbálja, amellyel a Kun Bélák már száz éve szórakoztatják Európát - fogalmazott a kormányfő, aki azt is elmondta, elég volt az álszent színjátékból, a munkásokra hivatkozó bürokratákból és nagytőkésekből, a hamisságból, a trükkökből és a hazugságból. Kiemelte, amit nem volt erő húsz éven keresztül elvégezni, azt a kormány négy év alatt megcsinálta. Elvégeztünk mindent, amit lehetett, néha úgy éreztem, még annál is többet - jegyezte meg. Orbán Viktor szerint, amikor majd megírják "e négy év példátlan történetét", le fogják írni, hogy a magyarok 2010-ben a modern Európában páratlan egységet hoztak létre. Le fogják írni, hogy a magyarok bevezették a méltányos közteherviselést, és kiterjesztették a bankokra és a multikra is. Le fogják írni, hogy csodaszámba ment, amikor a csőd széléről visszarántották az országot, és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot faragtak belőle. Le fogják írni, hogy a magyarok lehetetlen dolgokra vállalkoztak, de végül sikeresen megküzdöttek a pénzvilág góliátjaival, a birodalmi bürokraták hadseregével és a dunai árhullámmal is - sorolta. Hangsúlyozta, le fogják írni, hogy a magyarok megvédték a munkahelyeiket, és újakat is létrehoztak, valamint azt, hogy "kiszabadították magukat a Nemzetközi Valutaalap segítő öleléséből". Le fogják írni, hogy farkasszemet nézve a fél világgal, saját nemzeti alkotmányt alkottak, visszatértek a keresztény gyökereikhez, és egyesítették a Kárpát-medencében feldarabolt és a világban szétszórt nemzetüket - emelte ki.

 Orbán Viktor: "Ne lankadjatok, ne lankadjunk egész vasárnap estig!"
2014. április 6-án CSAK A FIDESZRE SZAVAZZATOK! 



Büszke vagyok arra, hogy több mint húsz éve harcolhatok önökkel. Büszke vagyok a második rendszerváltásra, a közösen végigdolgozott négy évünkre; és mi együtt közösen büszkék lehetünk a hazánkra és a magyar emberekre, akik mindezt végigcsinálták - húzta alá a miniszterelnök. "Büszke vagyok, és alig várom, hogy együtt dolgozhassam önökkel a következő négy évben is. Magasba a zászlókat! Fel győzelemre! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - zárta beszédét Orbán Viktor. (fidesz.hu)



2014.03.29. Békemenet - Budapest, Hősök tere
 Orbán Viktor: Történelmi lehetőség kapujában állunk
Orbán Viktor és Bayer Zsolt baráti beszélgetése az
Echo TV Korrektúra c. műsorában péntek este! 


2014.03.25.Április 4-én választási nagygyűlést tart a
Fidesz-KDNP Szegeden, a Dóm téren.
"Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" 



A 16 óra 30 perckor kezdődő rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Orbán Viktor a szegedi lézerközpont februári alapkőletétele után - országjáró körútja egyik állomásaként - látogat ismét Szegedre. A Dóm téri nagygyűlésre minden érdeklődőt várnak. (szeged.hir24.hu)

"Szegednek népe, nemzetem büszkesége, szegény elárult hazám oszlopa! Mélyen megilletődve hajlok meg előtted." (Kossuth Lajos)2014.03.24.Helmut Kohl támogatja Orbán Viktort és a Fideszt
Teljes cikk itt! 



Levélben biztosította támogatásáról Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét és pártját Helmut Kohl egykori német kancellár a két hét múlva tartandó országgyűlési választás alkalmából - tájékoztatta a Miniszterelnökség vasárnap az MTI-t. "Néhány napon belül, április 6-án országodban parlamenti választásokra kerül sor, és eldől, hogy a jövőben ki irányítja kormányfőként Magyarország sorsát. Ezt a jó alkalmat szeretném megragadni, hogy biztosítsalak arról, Te és pártod, a Fidesz, teljes támogatásomat élvezik" - fogalmazott Helmut Kohl Orbán Viktornak küldött levelében, amelyet a Miniszterelnökség juttatott el az MTI-hez. Helmut Kohl azt írta, "a természetesen még létező minden kihívás ellenére országod az elmúlt években kormányzásod alatt gazdaságilag is örvendetes fejlődésbe kezdett. Ezt az irányt kell követni." Napjaink nyugtalansága és az ukrajnai válság megint csak egyértelművé teszi, hogy mennyire fontosak a stabil viszonyok Európa minden egyes országában és egész Európában - olvasható a levélben. (hetivalasz.hu)



Beszédet mond Orbán Viktor a Hősök terén 2014.03.29-én 15 órakor
Teljes cikk itt! 



Csizmadia László, a CÖF szóvivője a szervezők mai, március 18-i sajtótájékoztatóján elmondta: jövő szombaton 13 óra és 13 óra 30 között gyülekeznek a Kossuth téren, az Alkotmány utcánál, majd az Alkotmány utca - Bajcsy-Zsillinszky út - Andrássy út - Hősök tere útvonalon a Fidesz kampányzáró nagygyűlésére vonulnak. A CÖF szóvivője hozzátette, a mostani Békemenet jelszaváról még nem döntöttek, erre várják a résztvevők, szimpatizánsok javaslatait. (Forrás: www.demokrata.hu)

 Tömeg várta énekelve Orbán Viktort a pécsi városháza előtt! 
2014.03.15.Orbán szerint a magyar Európa legegységesebb nemzete
Teljes cikk itt! 



Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország az elmúlt négy évben azért teljesített jobban, mert egységes volt, sőt ma Európában a legegységesebb ország, amely egy új korszak kapujában áll. 2010 óta azért dolgoztunk, hogy ide megérkezhessünk - jelentette ki. "Mindenki láthatta, ha egységesek vagyunk, a magyar név megint szép lesz méltó, régi nagy híréhez" - mondta a kormányfő szombaton, a március 15-i nemzeti ünnepen a Múzeumkertben tartott állami ünnepségen, ahol kijelentette: "mi vagyunk ma a legegységesebb ország Európában" (...) Huszonkét perces beszédét a miniszterelnök azzal zárta: "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" (...) A résztvevők egy transzparensén angolul azt volt olvasható: Magyar barátaink, védjétek meg keresztény alkotmányotokat az EU ateizmusától! (MTI/figyelo.hu)

2014.02.18.

 Tisztelt Honfitársam!
Április 6-án sordöntő választás lesz Magyarországon. 



Ezen a napon arról döntünk, hogy tovább megyünk a jövő felé, vagy visszahúznak minket a múltba. Mi, magyarok közös erővel újraindítottuk a gazdasági növekedést. Új munkahelyeket teremtettünk. Megvédtük a nyugdíjak vásárlóértékét. A rezsit 20 százalékkal csökkentettük. A bajban is összefogtunk, és legyőztük az évszázad árvizét. Magyarország a saját lábára állt, visszaszereztük önbecsülésünket. Magyarország az elmúlt évek erőfeszítései révén végre jobban teljesít. De ugyanazok, akik egyszer már tönkretették, most ismét magukhoz akarják ragadni a hatalmat. Arra készülnek, amit már a múltban is megtettek. Ne engedjük, hogy csökkentsék a minimálbért, elvegyék a rezsicsökkentést és a gyermekek utáni adókedvezményt! Ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a reményt és a közösen elért eredményeket! Ahhoz, hogy megvédjük, amit elértünk, és folytathassuk a megkezdett munkát, most is szükség van az Ön támogatására. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy február 17-én kezdjük gyűjteni az ajánlásokat a jelöltállításhoz. Arra kérem, hogy vegyen részt ebben a nagy jelentőségű munkában, és támogassa aláírásával a Fidesz jelöltjét! Mutassuk meg együtt, hogy Magyarország nem hagyja magát! Számítok Önre. Ön is számíthat rám. Tisztelettel: Orbán Viktor (simonkagyorgy.hu)



 "Mutassuk meg, hogy a magunk útját fogjuk járni!" 



Magyarországon negyven év után először csökken a rezsi, emellett nő a foglalkoztatottság és a minimálbér, évtizedek óta nem volt ilyen alacsony az infláció, bővül a gazdaság, a kormány megvédi, sőt növeli a nyugdíjak értékét, és évek óta három százalék alatti a költségvetés hiánya - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Millenáris Teátrumban tartott évértékelő beszédében. (fidesz.hu)



 Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!  



Orbán Viktor: "Én maradok, fent vagy lent, de mindig maradok, mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni, a sikerben, a bajban, az örömben, a munkában, és én az elkövetkező négy évben is harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért."



 Orbán Viktor bekövetkezett előjelzései 2006-ból /5 perc/ 

2014.01.17.

 Sikertörténet a magyar kis- és középvállalkozói világ * Teljes cikk itt! 



Jó oka van Magyarországnak arra, hogy büszke legyen a magyar kis- és középvállalkozásokra - hangsúlyozta Orbán Viktor az Év Példaképe Díjátadó Gálán. Orbán Viktor a Városligeti Műjégpálya dísztermében tartott díjátadón elmondta, a statisztikák szerint a vállalkozók iránti médiafigyelem terén hazánk az utolsó helyen áll a régióban. Egy 2012-es felmérésben az is megtalálható, hogy a magyar fiatalok 88 százalékának nincs példaképe. Pedig a vállalkozóknak lenne honnan válogatniuk példaképeket és sikertörténeteket - jegyezte meg. (fidesz.hu)

 Sikeres a magyar vállalkozói világ  


Sikertörténetnek nevezte a magyar vállalkozói világ tevékenységét Orbán Viktor miniszterelnök péntek este Az év példaképe-díj átadó gáláján, Budapesten.

2014.01.04.Orbán Viktor az év embere a lengyeleknél 


A beérkezett voksok nyomán Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét (képünkön) illetnék a legtöbben a titulussal, így a lap neki ítélte az ezzel járó díjat. Úgy tudjuk, az elismerést később, egyeztetett időpontban adják át. A Gazeta Polska Lengyelország nagy múltú újságja, jelentős olvasói táborral. A 2012. március 15-i, Budapesten tartott Békemenetre több ezer lengyel érkezett, illetve vett részt a hetilap olvasói klubjainak szervezésében, a lengyel-magyar barátság, valamint az Orbán-kormány iránti szolidaritás jegyében. (magyarhirlap.hu)



 Orbán Viktor videó! Hit és a politika
"És igyekezzetek a városnak jólétén, ...és könyörögjetek érette az Úrnak;
mert annak jóléte lesz a ti jólétetek. (Jeremiás 29:7)
 Nagy felelősség képviselőnek lenni!

 Példaként állhat a magyar emberek előtt is hazaszeretetével,
bátor kiállásával, hitével, családszeretetével.
Megmentett sok önkormányzatot és az embereket az adósság csapdájából.

 "Polak - węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki."
"Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát." 

 Viva Polska, viva Węgry! A nagy utazás Krakkóba - hangulatképek! 


 Orbán Viktor miniszterelnök átadón mondott beszéde 
2013.11.18.Bayer Zsolt: Krakkóban * Teljes cikk itt! 


A lengyelek nemzeti ünnepe, november 11-e alkalmából körülbelül ötszázan mentünk Krakkóba a Gazeta Polska meghívására. Aki ott volt, soha többé nem felejti el azt a két napot. Ahogy megérkeztünk a waweli székesegyházba az esti misére, a zsúfolásig megtelt templomban a lengyelek felállva tapsolták meg a magyarokat. Ahogy zúgott odabent a "viva vengri" - és zúgott odakint az utcán is, együtt a "Viktor Orbán, Viktor Orbán!" kórussal. Mert igen, a lengyel nemzetiek, akik a Gazeta Polska klubokba tömörülnek és a PIS-re szavaznak, példaképüknek tekintik a magyar miniszterelnököt, és követendőnek a politikáját. (magyarhirlap.hu)

 "Polak - węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki."
"Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát." 

 Viva Polska, viva Węgry! A nagy utazás Krakkóba - hangulatképek! 



Kilenc busszal utaztak a civilek a CÖF szervezésében Krakkóba, hogy lengyel barátaikkal és a Gazeta Polska Klubok tagjaival közösen ünnepeljék a lengyel függetlenség napját. Ezrek tapsoltak a magyaroknak Krakkó belvárosában és kiáltották. Nézze meg milyen volt és jövőre jöjjön Ön is! (Polgári Portál)

2013.10.28.

Székelyek menete: Ponta alkotmányos választ ígér
Teljes cikk itt! 



Izsák Balázs szerint elérte célját a Székely menetelés, abban reménykednek, hogy hamarosan megkezdődik a kormánnyal folytatott párbeszéd Székelyföld autonómiájáról Románia alkotmányának és az európai gyakorlatnak megfelelő módon fog válaszolni a bukaresti kormány a székelység autonómiaigényére - közölte hétfőn Victor Ponta román miniszterelnök. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke szerint elérte célját a Székelyek nagy menetelése - jelentette ki a megmozdulást értékelő hétfői marosvásárhelyi sajtótájékoztatója után. Hozzátette: a menetelés kiáltványát hamarosan eljuttatják Bukarestbe, és abban bíznak, hogy megkezdődik a párbeszéd a Székelyföld autonómiájáról a kormánnyal és a román politikai osztállyal. A hétvégi menetelés legfontosabb üzenete az, hogy "nem vagyunk alábbvalóbbak egyetlen más népnél sem, amit másoknak lehet, azt nekünk is lehet", mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn a Parlamentben. Elég volt abból, hogy az erdélyi magyarság a romániai belpolitika "pofozóbábuja" legyen - jelentette ki, kiemelve,hogy az autonómia nem kegy, amit a románság a magyarságnak ajándékoz, hanem emberi jog a közösség szintjén.  A Duna stratégia Bukarestben zajló miniszteri értekezletéről távozó Ponta a székelyek nagy menetelése kapcsán elmondta: Románia alkotmányának és az európai gyakorlatnak megfelelő módon fog válaszolni a bukaresti kormány a székelység autonómiaigényére. Az MTI azon kérdésére, hogy a miniszterelnök pontosabban milyen válaszra utal, Ponta ironikusan felajánlotta, hogy szükség esetén szemináriumot tart az európai gyakorlatról és Románia alkotmányáról. "Nem tudunk és nem is akarunk mást tenni, mint betartani az európai gyakorlatot és Románia alkotmányát" - ismételte meg Victor Ponta. (magyarhirlap.hu)

2013.10.24.

Elindult a székelyek nagy menetelésére a makfalvi szekérkaraván
Teljes cikk itt! 



A Maros megyei Makfalváról elindult csütörtökön az a szekérkaraván, amely 36 településen áthaladva, közel 150 kilométert megtéve érkezik meg a székelyek nagy menetelésének egyik helyszínére. Márton Zoltán, Makfalva polgármestere az MTI-nek elmondta, hat szekérrel indult el a harmincfős csapat, amely a toborzást is célul tűzte ki maga elé. A szekeresek hangosítóberendezést is visznek magukkal, amelyen a SZNT által elkészített mozgósító hanganyagokat sugározzák. "A szekereket egységesen zöldre festettük, székely és magyar zászlókat tűztünk rájuk, a lovak fel vannak cicomázva székely és nemzeti színű szalaggal, és aki tehette, népviseletet öltött" - ecsetelte a polgármester, aki maga is tagja a szekeres csapatnak. Hozzátette, ott van a szekeresek között Makfalva alpolgármestere és református lelkésze is. (hirado.hu)

 2013.10.23. Kb. egymillió ember vett részt a Békemeneten!
Köszönjük a bátor kiállást! Nemzeti összefogás! Hajrá magyarok! (MR) 
 Orbán Viktor: A nemzetet egyben kell tartani 



 Orbán Viktor tanúságtétele
Minden politika, de a politika nem minden 




Damjanich János imája 

Ima kivégeztetésem előtt, 1849. október 5-ről 6-ra virradóra


Mindenség ura! Hozzád fohászkodom! Te erősítettél engem a nőmtől való elválás borzasztó óráiban, adj erőt továbbra is, hogy a kemény próbát: a becstelen, gyalázatos halált erősen és férfiasan állhassam ki. Hallgasd meg, ó, Legfőbb Jó, vágyteli kérésemet! Te vezettél, Atyám, a csatákban és ütközetekben - Te engedted, hogy azokat kiállhassam, és a Te védelmező karod segített némely kétes küzdelemből sértetlenül kilábolni - dicsértessék a Te neved mindörökké! Oltalmazd meg, Mindenható, az én különben is szerencsétlen hazámat a további veszedelemtől! Hajlítsad az uralkodó szívét kegyességre a hátramaradó bajtársak iránt, és vezéreld akaratát a népek javára! Adj erőt, ó, Atyám, az én szegény Emíliámnak, hogy beválthassa nékem adott ígéretét: hogy sorsát hitének erejével fogja elviselni. Áldd meg Aradot! Áldd meg a szegény, szerencsétlenségbe süllyedt Magyarországot! Te ismered, ó, Uram, az én szívemet, és egyetlen lépésem sem ismeretlen előtted: azok szerint ítélj fölöttem kegyesen, s engedj a túlvilágon kegyes elfogadást találnom. Ámen. 

Damjanich 
Emíliának vigasztalásul2012.10.05.Az aradi vértanúk előtt hajt fejet az ország * Teljes cikk itt! 


Az október 6-i emléknap alkalmából már pénteken megemlékezéseket tartanak, a hivatalos állami ünnepség szombaton lesz a fővárosban. Budapest IV. és XI. kerületének önkormányzata délelőtt tart megemlékezést Görgey Artúr, illetve Schweidel József honvédtábornokok emlékművénél. Nyíregyházán délelőtt Kovács Ferenc polgármester mond beszédet, délután pedig a városi és megyei önkormányzat, a városi helyőrség parancsnoksága, az evangélikus egyházközség és a városvédő egyesület szervezésében tartanak megemlékezést és koszorúzást Damjanich János szobránál. A kecskeméti önkormányzat kegyeleti váltófutást rendez, utána gyertyagyújtással emlékeznek az aradi vértanúk kivégzésének évfordulójára. (...) A hivatalos állami ünnepség szombaton lesz a fővárosban. Az aradi vértanúk napja alkalmából katonai tiszteletadás mellett - Orbán Viktor kormányfő jelenlétében - felvonják, majd félárbocra engedik Magyarország nemzeti lobogóját a Kossuth Lajos téren. Ezt követően a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben a Batthyány-mauzóleumnál koszorúzást és megemlékezést tartanak, ahol Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mond beszédet. 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első felelős magyar kormány miniszterelnökét. Október hatodikát a kormány 2001-ben nemzeti gyásznappá nyilvánította. (MTI - fidesz.hu)

   2012.08.20."Az államalapítás nem ért véget Szent István tettével" * Teljes cikk itt! 


Áder János köztársasági elnök szerint a magyar állam XXI. századi sikeréért a nemzet tagjainak ma is úgy érdemes magukra tekinteniük, mint valódi alkotóira, újraalapítóira államunknak. Ezért nem elég büszkének lennünk elődeinkre, nem elég fejet hajtani az ő teljesítményük előtt, hanem "ismét bölcs kiegyezésre" kell jutnunk, hogy "újra felemeljük a lelkünk" - fogalmazott az államfő hétfőn, az augusztus 20-i tisztavatás hagyományos helyszínén, az Országház előtti Kossuth Lajos téren. Ugyanitt Hende Csaba honvédelmi miniszter kijelentette: augusztus 20. az összetartozás ünnepe, mert van közös múltunk és jövőnk. Az eseményen készült képeink itt megtekinthetők. A köztársasági elnök a fiatal honvédtisztek előtt szólva hangsúlyozta, új kor kezdetén állunk, hiszen a régi világ válságba jutott és csak azok a nemzetek lesznek a XXI. század nyertesei, akik képesek "felemelni a lelkük". "Mi magyarok pedig a vérünkben hordozzuk a tudást, hogy ha a lélek emelkedik, csakugyan vele emelkedik minden" - húzta alá Áder János aki szerint kezdetnek elég lesz, ha lelkünket "oda emeljük, ahová ez van írva: A haza minden előtt". Az államfő ünnepi beszédében a családalapításhoz hasonlította az államalapítást. Mint mondta, a család mindannyiunk számára az otthont jelenti, és az állam is ehhez hasonló: azt jelenti, nemcsak otthonunk, hazánk is van a nagyvilágban. Áder János szerint történelmi sikerünkként értékelhető, hogy "volt és mindig lesz a földnek egy szeglete, egy önálló európai állam, amelyre minden magyar a hazájaként gondol, aminek neve: Magyarország". Kiemelte: augusztus 20. államalapítónkról, és rólunk, magyarokról szól, mindarról, ami összeköt minket, s mindarról, amit egymással időről időre érdemes megbeszélnünk. A magyar történelem azt példázza, hogy "mindig csak akkor sikerült felemelnünk országunkat, ha a lelkünket is sikerült felemelnünk" - hangsúlyozta a köztársasági elnök, hozzátéve: élni kell lehetőségeinkkel, amelyek "kapuja csak azok előtt nyílik meg, akik előrelátó tervekkel, bátor és okos tettekkel maguk látnak hozzá álmaik valóra váltásához". Áder János szerint Szent Istvánt is ez tette naggyá, vagyis, hogy élni tudott a mások előtt is adott államalapítás lehetőségével. Kitért első királyunk fiának írt intelmeire is, amelyek szerinte egymás és mások iránti tiszteletről és türelemről szólnak. (MTI-fidesz.hu)

2012.05.22. Díszsírhelyet kapott a Székely Himnusz zeneszerzője * Teljes cikk itt! 


A Belvárosi temetőben felavatták Mihalik Kálmánnak, a Székely Himnusz zeneszerzőjének díszsírhelyét. A megemlékezésen jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kalmár Ferenc, a KDNP parlamenti képviselője, Polner Eörs, a megyei Kormányhivatal főigazgatója, a megyei és városi közgyűlés tagjai, az egyházközösségek, pártok és civil szervezetek képviselői, Bognár Levente, Arad alpolgármestere és küldöttsége. Pontosan 90 évvel ezelőtt a mai napon hangzott el először a Székely Himnusz, és az idén emlékezünk meg a zeneszerző halálának 90-edik évfordulójáról is. (...) A Székely Himnusz az ellenállás, a nemzeti érzés szimbólumává vált Erdélyben és a szocialista rendszerrel szemben való ellenállásnak az anyaországban, hangsúlyozta az ünnepség vezérszónoka Semjén Zsolt. Nem csak Ceausescu Romániájában volt betiltva, büntetés járt az énekléséért a kádári Magyarországon is. Most is vannak, akiknek szálka a szemében ez a dal, folytatta Semjén, akiknek nem tetszik, hogy a Parlamentben is elénekeljük. Wass Albert Erdélyi vallomás című versének elhangzása után Gál Imre fafaragó, a Mihalik Kálmán Alapítvány egyik létrehozója és a sír felfedezője köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, ha nem következik be az 1989-es romániai forradalom és később a környező országokban is nem történik meg a politikai átalakulás, akkor ma nem állhatnánk itt, és nem emlékezhetnénk a Székely Himnusz zeneszerzőjére. Amikor 1990-ben egy élő tanú megosztotta vele féltve őrzött titkát, és megmutatta, hogy a Belvárosi temetőben hol nyugszik Mihalik Kálmán, sokáig ő is félt. Aztán a lelkiismeretére hallgatva Gál Imre is megosztotta másokkal a titkot. Azóta minden évben szabadon emlékezhetünk.

Diktatúrában még a dal is bűnös 

Vannak, akik vitatják művészi értékét, sőt látszólagos tudományossággal magyarázzák, miért helytelen a megnevezés és miért is nem ez a székelyek himnusza. Az egyetemes magyarság és székelység azonban Székely Himnusznak fogadta el, ezért mi is emlékezünk a dal születésének 90. évfordulójára. A diktatúrában még a dal is bűnös volt, hát még aki dalolta. Csaba királyfi dalát énekelni egyet jelentett a nemzeti ellenállással. Veszélyt hordozott, ugyanakkor tartást is adott. Mikor felhangzik, gondoljunk erre is. "Köszönjük neked a Székely Himnuszt, magyarságunk egyik hitvallását, Mihalik Kálmán" - fejezte be beszédét Semjén Zsolt. (szegedma.hu)

A Székely Himnusz szerzője Mihalik Kálmán (1896-1922)

A magyarság egyik legmegrendítőbb és legszebb fohászának zeneszerzőjét utolsó útjára is saját szerzeménye kísérte el 1922. szeptember 6-án Szegeden. Az orvos végzettségű egyetemi tanársegéd mindössze 26 évet élt. Az immár hagyománnyá vált, Mihalik nevéhez kapcsolódó megemlékezés lelki támaszt nyújt minden magyarnak, de elsősorban a Romániából áttelepült magyaroknak itt, az anyaországban.
Ki tudja merre, merre visz a végzet,
Göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillag ösvényen.
Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
Népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!

 

IMA A MAGYAR NÉPÉRT * Petőfi Sándor: Nemzeti dal * Damjanich János imája 
"És igyekezzetek a városnak jólétén, ...és könyörögjetek érette az Úrnak;
mert annak jóléte lesz a ti jólétetek. (Jeremiás 29:7)




 Valóban békét szeretnénk!  



 ÉLETRAJZOK,
 OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK 
Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN


VAN KIÚT!
 OLVASMÁNYOK FIATALOKNAK



Mátrainé F. Irma írásai
 Zimányi József prédikációi Gazdag István írásai
Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com