Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 24., kedd

21.810 - Patrubány Miklós januári nemzetpolitikai előadásának felvétele. Budapest, 2017.01.15


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2017. január 24. 0:42
Tárgy: "2016-ban a magyar nemzet elindult Trianon megdöntésének útján"
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Január 15-én Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke megtartotta idei első nemzetpolitikai előadását A 2016. év magyar szemmel címmel. A másfél órás előadás keretében ismertette és kommentálta a Magyarok IX. Világkongresszusának Záró-nyilatkozatát és fontosabb határozatait.

A legfontosabb nemzetstratégiai feladatnak továbbra is a történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságának helyreállítását nevezte, idézve az előző, VIII. Világkongresszus Záró-nyilatkozatát: történeti alkotmányunkon kívül nincs és nem is lehet életképes magyar nemzet".

Az elnök előadását így összegezte: „2016-ban a magyar nemzet elindult Trianon megdöntésének útján".

Az előadás keretében Patrubány Miklós annak a véleményének is hangot adott, hogy mindkét cél érdekében a magyar nemzet máris meghozta véráldozatát. Szerinte Rácz Sándoron akkor hatalmasodott el a gyilkos kór, amikor Magyarország három legfőbb közjogi méltósága 2012-2013-ban válaszra sem méltatta, amikor náluk jelentkezett, hogy eleget téve a Magyarok VIII. Világkongresszusa határozatának, ismertesse annak Záró-nyilatkozatát.

Hasonlóképpen a Trianon megdöntéséhez vezető út első áldozatának nevezte Grespik Lászlót, aki pár nappal hirtelen jött halála előtt szerkesztett meg egy petíciót, amelyet Magyarország kormányához intézett a trianoni békeparancs semmisségének kimondatásáért.

Az előadás a fenti képre, vagy ide kattintva tekinthető meg.

MVSZ Sajtószolgálat
9099/170123