Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. január 25., péntek

153 - Dr. Kolozsy Sándor (Ausztrália) szabadságharcos emlékezete Tollas Tibor idejére.

Von: Dr Alex Sandor Kolozsy C.D.V.A [mailto:askolozsy@kolozsy.com.au]
Gesendet: péntek 2008. január 25. 10:28
An: Kutasi József
Betreff:
Kecskési Tollas Tibor  

 

Valamikor 1983-ban Tollas Tibor ide jött Sydneyben is …

 

Kedves Jozsef baratom!

 

En nemtudom, hogy mirol van szo? De vigyazzunk mert a Tollas Tibor eletenek volt a masik oldala is. Valamikor 1983-ban O idejott Ausztralia Sydneyben is, es En adttam neki a Bondi Juntion keruletben letezo Mutermemben egy irodalmi delutanra valo osszejovetelre helyet.

 

Aztan a Syndey Magyar Hazban lepet fel. Akkoriban volt itt egy illeto, Torzsok Sandor Szabadsagharcos Valeriai Teleprol Pestrol, aki egy ujsagot vezetett, es abban O mindent leirt az otthoni felderiteseirol, egyenekrol. Akik allitolagos Kommunista aldozatok voltak? A Rakosi Rendszer alatt bortonokben besugok voltak? Stb.

 

Es en tudom mondani, irni, hogy a Torzsok Sandor irasaiban nagyon is letamadtta a Tollas Tibort. Meg a Magyar Hazban letezo eloadason is, amikor rendorseggel kellett eltavolittani ot mar mint a Torzsokot a rendezoknek.

 

Nagyon sok irataim, ujsagjaim, konyveim brossuraim ladakban voltak elzarva eveken at, a kamaraban. Sajnos nemreg vettuk eszre, hogy a"Termite"vagyis magyarul "Termisz" szu, vagy feher hangyak megtamadttak a kamara fa vazait, epuletet, faladakat es kerem mindennek kiedttek a belselyet, ma varom az illetot, hogy mennyit ker?

 

Az egesz haznak a megvedesere is, hogy kiirtsak oket. Igy egy ilyen nagy lada iratokat, papirokat, ujsagokat kikellett, hogy dobjuk a szemetbe mert ezek a ferget  megedttek mindent.

 

Igy nemtudom, hogy az a lada anyaga lett volna elpusztitva, amely a Torzsok Sandor altal szerkesztett, es kiadott ujsagjat is tartalmazta? Nemtudom.!

De ha erdekel,? Akkor utanna tudok nezni, irasait felgepelni, es nektek elkuldeni!

 

Amint mondttam, hogy ennek az embernek a Torzsok Sandor Szabadsagharcosnak a  Nemzetor foszerkesztojerol, a Tollas Tiborrol nagyon de nagyon rossz velemenye volt, amikrol O tudott a Tollasrol aki allitolag egy nagy Kommunista pribek volt, es direct bedobtak otet bortonokben ahol O spiclikent ugykodott a Kommunistaknak?!

 

Na ezt nem en mondom irom, hanem a Torzsok allitasait,szavait betuit idezem!

O, marmint Torzsok  azota mar meghalt.!

 

Errol az esetrol meg itt a Kardos Bela Magyar Szovetseg elnoke, Csapo Bandi, Magyar Elet Foszerkesztoje, majd a Benne Ferencz Fuggetlen Szabadsagharcos Szovetsegunk elnoke, es az egesz Sydneyi, es ausztralia magyarsag  tud, akik olvastak a publikacioit!

 

Hogy Mi az igaz belole? Azt nemtudom!

 

Magyaros bajtarsi, testveri szeretettel koszontelek beneteket Sandor.

 

Dr. Kolozsy Sandor.C.D.V.A.

Szabadsagharcos.

Sydney Ausztralia.

 

U.I. Az igaz, hogy a Tollas Tibor nemtudtta kivedni, es megtamadni a Torzsok vadjait a szinpadon amikor itt az eloadasat adtta.