Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. január 15., kedd

84 - Hazudozó rendőrök a bíróság előtt!

Von: Péteri Attila Árpád [mailto:pa01@interware.hu]
Gesendet: Dienstag, 15. január 2008 10:24
An: Magyarok@freemail.hu
Betreff: Elvész a
bizalom...rendőrök a bíróság előtt

 

Irta: M.Szabó Imre Budapest

 

ELVÉSZ A BIZALOM AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSBA VETETT HIT!

 

-HAZUDOZÓ RENDÕRÖK A BÍRÓSÁG ELÕTT-

  

Hallgatom és nézem a bírót, amint cizelláltan fogalmazza meg, azért nem lehet elítélni a magyarokat 2006.októberében megalázó, súlyosan bántalmazó rendőr - verőlegényeket, mert hazudnak ugyan, azt tudják, de bebizonyítottság hiányában felmentő ítélet születik – egy kivételével- a bűnelkövető rendőrök ellen. Az egyik bírót különösen nem kívánom nevesíteni, mert évek óta perben áll velem, ezért hát no comment!

 

Azt viszont hadd meséljem el, hogy a Civil Jogász Bizottság önkéntes szolgálójaként rendszeresen jártam bírósági tárgyalásokra, bírói vádlotti -védői- ügyészi hozzájárulással filmet forgatni. A kamera gyűlölt eszköz volt a vádlott rendőrök, de olykor némely bíró  szemében. Érthetően, hiszen a felvételek nemcsak a Zenit TV-ben minden héten csütörtökön 22:00 h-kor jelentkező  műsoromnak,hanem egyben az utókor számára is készültek. Ezzel a céllal is mentem el a zömében politikai koncepciós perekre, a magyarverés áldozatainak újabb és újabb meghurcoltatására, megalázására. A tárgyalásokra. Szerencsétlen összevert testű, megalázott lelkű magyar fiatalok és idősebb emberek álltak ott meggyötörten. Némelyik félelemmel, a legtöbb daccal és leplezetlen dühvel  tekintetében áll a bíróság előtt. Ül a vádlottak padján, miközben a bíróság folyosójáról rendre behallatszik a rebiszes rendőrök harsány röhögése.

 

Mikor szólítják őket, készségesen válaszolgatnak, szakszerűen, sok esetben túlzottan is szakszerűen mondják a szöveget. Egyik után a másik. Figyelem a tekintetüket, a mondatszerkesztésüket- amennyiben az annak tekinthető. S a második-harmadik rendőrtanú vallomása után tudom, bizony, ezek az imént még harsányan röhögők visszafogottan, de magabiztosan hazudnak. Évtizedes gyakorlat alakult ki riporteri pályafutásom, legkevesebb százezer interjú elkészítése során: olvasok tekintetből, hangsúlyból, mondatszerkesztésből, kihallok tonalitásból egyaránt. S ezek a rendőrtanúk bizony hazudnak. Nem az igazságot mondják -a hamis tanúzás következményeire való bírói felhívás ellenére, amely lassan már  formaivá züllő joginak nehezen nevezhető fék- hanem a jól megkomponált a vádat megerősítő, cselekedetüket tisztára mosdató mondatokat. S rendre feltűnt az eddigi tárgyalások során: egymást segítően, többé kevésbé logikus  érveket sorolnak a rendőrök: a vádlottak.

 

Ami a legfondorlatosabb agyú bíró figyelmét se kerülheti el -de elkerüli!- a szinte azonos kifejezéseket használó rendőr vádlottak rutinszerű hazugságsorolása. Az, ami eddig soha egyetlen bírónak nem tűnt fel: a modoros szövegfelmondás. Vagyis nem más, mint az, hogy betanították velük a védekező-magyarázkodó vallomást. A sok tárgyaláson egyértelművé vált. Betanított hazugságokkal készültek a perekre. Vallomásaik hatására több vádlottat súlyos büntetésre ítélt a felületes, a szemet hunyó bíróság a  hazudozó rendőrtanúk vallomásai alapján! Nagyon kevés bíró próbálkozott  a hamis tanúzók felelősségre vonásával! Ami mellesleg a tárgyalóteremben szánalmasan gyáva, hazug  REBISZ verőlegényeinek fondorlatosságát bizonyítja, nem más, mint valamilyen eszközzel a televíziós újságírót kivezettetni a teremből. Nehogy rögzítse a kamera hazug és mélyen etikátlan magatartásukat. Valakik tehát betanították nekik a hamis szövegeket. Nem a kocsmában, nem a discóban, hanem feltehetően szolgálati helyeiken éppen elöljáróik. Ezért hát a sok tüntetőt  marasztaló ítélet, a még több rendőrt felmentő bírói végzés, ítélet. A bírók zöme pedig széttárja kezét s közli, nem bizonyítható a hamis tanúzás !

Olykor előfordult, tapasztalataimból tudom, hogy némelyik rendőr elfelejtette a szöveget s ellentmondásba keveredett, a hazug vádban belebukva magára gyújtotta a fényt: hazudik és mégsem lesz következménye! Itt tartunk.

 

Elvész a bizalom! Az igazságszolgáltatásba vetett hit – tisztelet a ritka kivételnek! Elvész a jogkövető magatartás! Modellé válik, „  polgárjogot nyer"   a hazugság! Sok más tényező hatására- dr. Szöőr Anna a CJB tagja determinációját használva-  morális pánikhelyzet alakul ki! Mindez nem tartható, nem tűrhető  sokáig! A magyar nemzet, a magyarországi társadalom lelki válsága hosszú távon okoz súlyos károkat, veszteségeket! Amelyek magvalósulásához egyaránt hozzájárulnak kimért bírók, elnéző ügyészek s a hazugságot betanító rendőrtisztek. A súlyos vagy éppen a hazugság következtében született felmentő ítéletek tovább fertőzik a magyar közbeszédet, a felelősség vállaló embertípus kialakulását. Az őszinte szót!

 

Követendő példa lesz a hamis tanúzás, az igazságszolgáltatás pedig szinte kiszámítható ítéleteivel tovább mérgezi a magyar közéletet. Felmentve-  biankó ítéleteivel -a valódi bűnösöket!

 

Akik közöttünk élve hiteltelenítik a mai magyar közbeszédet. Ha bekövetkezik az, amikor megbukik a koncepciós pereket kreáló kormány, bizony demokratikus eszközökkel, következetesen számon kell kérni verő- verető rendőrt, silány gondolkodású politikai pincér bírót egyaránt! Hogy a sok, nagyon sok tisztességes bíró lelki egyensúlya, önbizalma ismét helyreállhasson! Mert nélkülük nem szabályozható a társadalom rendje. S ez akár végzetes következményekkel is járhat!

 

M.Szabó Imre