Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 5., szombat

600 - Összevissza beszél az SZDSZ - Pártszakadás fenyeget?

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: szombat, 2008. április 5. 13:47
An: Kutasi József
Betreff:
Ki legyen Gyurcsány utódja?

 

Összevissza beszél az SZDSZ - Pártszakadás fenyeget?
2008-04-03 17:47 hírTV

Sokan sokféleképpen vélekednek a kormányválságról az SZDSZ-ben. Kuncze Gábor elismerte, hogy a szakadás már két héttel ezelőtt felmerült, Kóka János azonban tagadta hogy előzetes forgatókönyv lett volna. Gusztos Péter szerint sem egységes az SZDSZ, Horn Gábor tegnap még azt mondta a pártszakadás veszélye is fennáll.

Kuncze Gábor szerint a szocialisták súlyos hibát követtek el, amikor az SZDSZ-t próbálták meg bűnbaknak megtenni a népszerűtlen kormánydöntések miatt. Az egykori liberális pártelnök az ATV tegnap esti műsorában azzal fenyegette meg Gyurcsány Ferencet, ha tovább vádolja az SZDSZ-t, ki fogja adni saját személyes jegyzeteit a koalíciós megbeszélésekről.

Kuncze Gábor szerint Gyurcsány Ferenc azzal akarta megerősíteni pozícióját pártján belül, hogy kísérletet tett a liberálisok bedarálására. A volt elnök elismerte, hogy az SZDSZ-ben már a szombati miniszterelnöki beszéd előtt két héttel felmerült a koalíciós szakadás kérdése.

Egykori pártfogójával szemben Kóka János viszont azt állítja, az SZDSZ-ben nem volt előzetes forgatókönyv a koalíció felbomlására. A liberális pártelnök a köztelevízió reggeli műsorában ragaszkodott ahhoz, hogy a szakítás azért történt, mert Gyurcsány Ferenc szombati beszédében egyértelművé tette: kihátrál a reformok mögül. A csalással megválasztott pártelnök kockázatosnak tartja a kisebbségi kormányzást, de ennek ellenére nem számít előrehozott választásokra.

Gusztos Péter elismerte, hogy nem egységes az SZDSZ, pártszakadástól azonban Horn Gáborral ellentétben nem tart. A lemondott koalícióért felelős államtitkár tegnap híradónknak azt nyilatkozta: nagy a veszélye az SZDSZ szakadásának, de mindent megtesznek, hogy ez ne következzen be.

Bár a kormányválság kirobbanásakor összezárt a párt, a Magyar Nemzetnek egy név nélkül nyilatkozó szocialista képviselő azt mondta: az elnökválasztási csalás után kirobbant SZDSZ-es belharc még nincs lejátszva. Szerinte Fodor Gábor, környezetvédelmi miniszter szimpatizánsai elképzelhetőnek tartanak egy új koalíciót - Gyurcsány Ferenc és Kóka János nélkül.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-fidesz-k.gifA kormány alkalmatlan az ország helyzetének stabilizálására
2008. április 4., 12:43 fudesz.hu

A kormány idézte elő ezt a mély gazdasági és szociális válságot, de képtelen arra, hogy a helyzetet megoldja - emelte ki Varga Mihály pénteki sajtótájékoztatóján.


A nagyotmondás és semmittevés koalíciója

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a Gyurcsány-kormány alkalmatlan az ország helyzetének stabilizálására, alkalmatlan azon problémák megoldására, amelyek gazdasági-szociális válságot okoznak Magyarországon.

Mint a Fidesz gazdasági szakpolitikusa fogalmazott, a Gyurcsány-kormány arra is képtelen volt az elmúlt években, hogy megteremtse azt a stabil, kiszámítható gazdasági növekedést, ami a problémák kezeléséhez szükséges. Hozzátette: csak jó állapotban lévő, többletteljesítményre képes ország tudja azokat a problémákat megoldani, amelyek a nagy állami rendszerekben (mint például az egészségügy, az oktatás vagy a közbiztonság) jelentkeznek.

A kormány idézte elő ezt a mély gazdasági és szociális válságot, de képtelen arra, hogy a helyzetet megoldja - szögezte le, azt is hozzátéve, hogy a politikai válság alapvetően rengeti meg a magyar gazdaságot. Mint mondta, a mai helyzetből hiányzik a kiszámíthatóság.

Gyurcsány Ferenc és a koalíciós pártok felelőtlen módon viselkednek ebben a helyzetben, hiszen jól látható, hogy hosszú hónapokra lebénul a kormány működése - fejtette ki arra utalva, hogy április 30-ig kell megoldani a koalíciós válságot, utána pedig a kormányzati folyamatok bénulhatnak le. Mint mondta, most személyi kérdések megtárgyalása folyik, amelyek kiszorítják az országos ügyek megoldását.

Az elmúlt napok eseményei nem bíztatóak - mutatott rá. A piac teljes bizonytalanságban van, jelentős árfolyamgyengülés történt, a jegybanki alapkamat 8 százalékra való emelkedése pedig 50 milliárd forinttal növelte az államadósság kamatterheit, ezek pedig jelentős károkat okoznak Magyarországnak - mondta Varga Mihály. Mind az inflációs, mind a növekedési várakozások jelentős mértékben romlottak az elmúlt napokban - hangsúlyozta, példaként említve a Magyar Nemzeti Bank pénzromlás ütemére vonatkozó előrejelzését, amelyet 5 százalékról 5,9-re, a jövő évit pedig 3 százalékról 3,6 százalékra módosítottak.

Általános bizonytalanság van, amelyre a piacok világosan reagáltak - húzta alá, hozzátéve azt is, hogy a piaci szereplők egyre inkább az előrehozott választásokat tartják a mostani helyzet megoldásának, nem látják annak a lehetőségét, hogy ez a kormány a gazdasági válság megoldásában bármilyen érdemi lépést tudna elérni.

Kiemelte: ezek a károk napról napra többe kerülnek Magyarországnak. "Ebben a helyzetben, amikor Gyurcsány Ferenc magatartása instabillá tette a gazdasági viszonyokat (...), nyilvánvaló, hogy az emberek számára kell visszaadni a lehetőséget arra, hogy a megoldás kulcsát átvegyék. Mi azt tudjuk megtenni, hogy felhívjuk arra a veszélyre a figyelmet, amiket ezeknek a folyamatoknak a romlása előidézhet: államadósság kamatterheinek növekedése, magasabb infláció, romló életkörülmények (...). Tehát ez a helyzet csak romolhat, ennek egyelőre a megoldása semmilyen tekintetben nem remélhető a Gyurcsány-kormánytól" - jelentette ki végül.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FAZ: nem a tb-törvényen bukott el a koalíció
2008. április 4. 11:12 FigyelőNet, MTI

A magyar kormánykoalíció felbomlásának oka nem egyedül az egészségügy reformjában rejlik - állapította meg pénteki kommentárjában a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

A konzervatív napilap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó tudósítója, Reinhard Olt bécsi keltezésű írásában utalt arra, hogy a koalíciós szakítás már közvetlenül a márciusi népszavazás után kirajzolódott.

Emlékeztetett arra, hogy a szocialisták és a szabaddemokraták közötti viszony tulajdonképpen már 2007 óta megromlott, azt követően, hogy a Gyurcsány-kormány által - az uniós konvergencia-kritériumoknak való megfelelés érdekében - bevezetett takarékossági intézkedések kezdték éreztetni hatásukat.

Mindkét pártban személyes viták voltak

A két koalíciós szövetséges közötti kapcsolatok helyzetét feszültté tette az is, hogy mindkét párton belül belső viták és személyes rivalizálások zajlottak - fogalmazott Reinhard Olt.

Ezzel összefüggésben utalt arra, hogy Gyurcsány pártelnök és kormányfő helyzete az MSZP-ben már régóta ingatag. Az SZDSZ számára pedig azért vetődött fel a koalícióból való kilépés, hogy - tekintettel a párt lesújtó közvélemény-kutatási mutatóira - legalábbis hipotetikus esélyt biztosítsanak az újbóli parlamenti bekerülésre a soron következő választásokon.

A FAZ emlékeztetett arra is, hogy Kóka János pártelnökké történt megválasztása során szabálytalanságok történtek, ezért az SZDSZ egy rendkívüli pártkongresszus, illetve az elnökválasztás megismétlése előtt áll.

Gyurcsány ellen szavaztak a népszavazáson

A konzervatív újság a továbbiakban beszámolt a márciusi népszavazásról, s ennek kapcsán arról, hogy a Fidesz vezetője, Orbán Viktor - mindkét fél számára váratlanul - nagyarányú győzelmet aratott.

Gyurcsány szocialistáinak be kellett ismerniük, hogy törzsszavazóik közül több mint 800 ezren az Orbán által képviselt álláspont mellett szavaztak. A történtek tovább élezték az egészségbiztosítás átalakításával kapcsolatos vitát - fogalmazott a lap - emlékeztetve arra, hogy ez a reform a szocialista-liberális kormány programjának egyik központi eleme volt.

A cikkíró felidézte az elmúlt napok eseményeit, ezek sorában azt, hogy a miniszterelnök "az MSZP nyomására" egy új egészségbiztosítási törvény szükségességéről beszélt, miközben az SZDSZ ragaszkodik a parlament által februárban már jóváhagyott, a magánbefektetők részvételét előirányzó rendszerhez.

Nem lehet hosszúéletű a kisebbségi kormány

Noha a koalícióból történő kilépés bejelentése után az SZDSZ "esetenkénti" külső támogatást helyezett kilátásba, egy szocialista kisebbségi kormány a FAZ szerint aligha lehet hosszú életű. Amiben azonban a két korábbi partner egy véleményen van, az a választóktól való félelem a jelenlegi helyzetben - tette hozzá az újság.

A kommentátor ezt követően részletesen foglalkozott az SZDSZ helyzetével, úgy ítélve meg, hogy a párt történetének talán legnagyobb belső válságát éli. Annak a nézetnek adott hangot, hogy Kóka pártvezető az elnökválasztási "botrány" nyomán rendkívül nehéz helyzetbe került.

Utalt ugyanakkor arra, hogy Fodor Gábor tízhónapos környezetvédelmi miniszterségének ideje alatt "a legismertebb zöld politikussá" vált, s a párt szimpatizánsainak körében jelentős támogatottsággal rendelkezik.

Szakadhat az SZDSZ

Mindennek kapcsán azt hangsúlyozta: amennyiben a párton belüli belső feszültségeket nem sikerül lecsillapítani, az SZDSZ-t szakadás fenyegetheti.

Fodor - s több mögötte álló politikus - akár egy új, "ökoliberális profillal" rendelkező pártot alapíthat, megkísérelve azoknak a szavazóknak a megszólítását, akik az első szocialista-liberális koalíció óta elpártoltak az SZDSZ-től - vélekedett a cikkíró.

Kapcsolódó írások
   Írásban szerződnének az SZDSZ-szel a szocialaisták
   Az SZDSZ-es miniszterek ott lesznek a parlamentben
   Az SZDSZ erősödhet a szakadással
   Szakít és elnököt választ az SZDSZ
   Az SZDSZ kívülről támogatná a kormányt
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Szöőr Ann, Az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke:
Magyar zsidóul

Történt egyszer, hogy azt mondtam egy magyar- francia -izraeli önazonosságú ismerősömnek, hogy sok zsidó barátom van. A debreceni-párizsi izraelita ingerülten reagált: "Te antiszemita!" Tőle tudtam meg, hogy minden antiszemita úgy kezdi a mondanivalóját, hogy sok zsidó barátja van. Felhívta a figyelmem arra, hogy ez a kijelentés már önmagában kirekesztő. Nekem e beszélgetés óta nem sokféle vagy sokfajta, hanem egyszerűen csak sok barátom van.
Történt máskor, hogy megnéztem a Hegedűs a háztetőn c. musicalt. Előre tanulmányozva a történetet, bekészítettem a zsebkendőmet, mert számítottam a megható dallam és a zsidó pogrom fájdalmának együtthatására. Elérzékenyülésem azonban nem gátolt meg abban, hogy megértsem a darab lényegét. Az amúgy szimpatikus tejesember majdnem minden vő jelöltet elfogadott, - lehetett az anarchista, költöztethette a lányát messzire tőle - egyet azonban soha, a keresztényt. Tudnillik szerinte jó állat a hal és a madár is, csak éppen nem tudnak együtt fészket rakni. Elgondolkodtam, vajon nem kellene-e betiltani ezt a kereszténység ellen uszító, tolerancia ellen ható, fülbemászó melódiáival rossz irányba befolyásoló színházi előadást?
Régi, jól bevált szociálpszichológiai módszer megalkotni egy ellenségképet, hogy az összetartásra késztessen egy adott csoportot. Az ellenségkép megalkotója a helyzet ura, érdekeinek megfelelően, a művészet és tömegtájékoztatás erejével erősíti fel vagy gyengíti le saját "művét". Ki kell mondanunk végre, hogy ez a módszer nemzedékeket tett paranoiddá. A zsidóság legendás összetartásának ára az örök félelem attól a néptől, akik között élniük adatott. A vélt külső veszélyre végletekig összezáró csoport, zártságából adódóan kirekesztő, de e kirekesztés élményét azokra vetíti ki, akiket valójában ő maga vet ki soraiból. Az antiszemita ellenségkép gyártói ezáltal elveszik a zsidóságtól a lehetőséget, hogy tudathasadás nélkül átéljék a többes önazonosság színességének élményét.
"Zsidónak lenni erkölcsi kötelesség" - jelentette ki Kertész Imre a híres stockholmi beszédében. Valóban, ahogy magyarnak lenni is az, és ahogy az erkölcs kötelező minden magyar keresztény és minden magyar zsidó számára.
Én a lelkemben büszkén tisztelem a magyar Nobel díjasokat, akár a citrát ciklus felfedezéséért, akár a Sorstalanság c. regényért érdemelték meg a kitűntetést.
Ahogy a Berlini Olimpia kardvívó, a Helsinki Olimpia úszó, és a Melbourne-i Olimpia vizilabda számában szerzett aranya is együtt ragyogja be a legújabb kori magyar sporttörténet egét.
Milyen életpályát futott volna be Kossuth Lajos Taub Eisig rabbi és gróf Batthyány Lajos biztatása nélkül?
Hová fajult volna a vészkorszakban a magyar értelmiség szelleme, ha Hóman Bálint, egzisztenciáját kockáztatva nem veteti le a Nemzeti Múzeumban dolgozó kolleganőjéről munka közben a sárga csillagot?
És vajon kért -e egyetlen Corvin-közi harcos bajtársától puskaropogás közben keresztlevelet?
Márai az " Egy polgár vallomásai" c. regényét a gyermekkori tolerancia élményének leírásával kezdi. Át nem gondolt viselkedés volt ez a kassai polgárság részéről, valahogy belülről jött, hogy egymást tisztelve tudtak együtt élni a különböző kultúrák megjelenítői. Én azonban a gyermekkoromból már csak arra emlékszem, ahogy a Máraival csaknem egykorú nagyszüleim tapintatosan elhalkultak, ha nagy ritkán egy-egy ismerősről kimondták a furcsa jelzőt, vagy főnevet, hogy zsidó. Ilyenkor szégyenlősen hozzátették, hogy attól még nagyon jó ember, és mindig megkértek, hogy tapintatosan kezeljem a hallottakat.
Ma már nem halkulunk el, ahogy arra sem vagyunk hajlandók, hogy az ellenségkép gyártók érdeke mentén fejünket lehajtva, az antiszemitizmus vádjával éljük le az életünket. Nem bűnös az én össznemzetem , és én sem vagyok az. Ahogy a mesebeli bárány sem, akárhogy is állítja a farkas, hogy ha nem te voltál a "gaz", akkor az apád volt, mert nekem az apám sem volt soha bűnös.
A magyar zsidó szíve joga, hogy inkább magyarnak vagy inkább zsidónak érezze magát, de bármit tesz, ezzel a két önazonossággal egyszerre bír. És ha már mindkettővel együtt született, ne csak ringatózzon a fasori bölcsőben, hanem éljen és beszéljen méltósággal magyar zsidóul!
És akkor nem sokféle, sokfajta barátunk lesz, hanem végre mindannyian barátok lehetünk.

        Szöőr Anna
        Az Október 23. Bizottság Alapítvány elnöke
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Népszavazáshoz: Az amerikai titkos lobbi parancsára kellettek a magyar "reformok"
2008/03/06 - 03:00 SzKR

"A 2006-os országgyűlési választások éjszakáján az Amerikai Egyesült Államok akkori magyarországi nagykövete, George Herbert Walker az összes parlamenti párt vezetőjével találkozott, s figyelmeztette őket, hogy el kell fogadniuk a választások eredményét, és megfogalmazta az USA elvárásait.

George Herbert Walker szűk körben találkozott Gyurcsány Ferenccel, s a Köztársasági Őrezred egyik nevének elhallgatását kérő tagja, aki rövid ideig jelen volt a találkozón - felkeresve szerkesztőségünket - a következőket mondta el a Magyar Jelennek: Miután George Herbert Walker nagykövet tolmácsolta George W. Bush gratulációját Gyurcsány Ferencnek, rögtön a lényegre tért. Az amerikai kormány elvárja, sőt követeli, hogy Magyarország "reformokat" vezessen be, mégpedig azért, mert a világ vezető óriásvállalatai, mamutholdingjai (amelyek világuralomra is törnek, s amelyek Rockefeller-, Rotschild-féle dinasztiák és titkos társaságok kezében összpontosulnak - lásd Leleplezett összeesküvés című cikksorozatunkat a 2008/1-2-3. számainkban - a szerk.), melyeknek székhelyei, vagy központjai többnyire az USA-ban vannak, még mindig nincsenek megelégedve Magyarországgal."

Ezeknek a gazdasági, politikai köröknek, pénzügyi oligarchiáknak ugyanis totálisan központosított államapszükségük ahhoz, hogy könnyebben uralkodhassanak. Egy centralizált állam esetében majdnem elég csak a kormányt és a központi bankokat a kezükben tartani, ám egy polarizált, vagy ha úgy tetszik, valóban demokratikus közigazgatás (amelyet egyébként a szavak szintjén éppen ők hirdetnek) jeelntősen megnehezíti a dolgukat. A másik, hogy még mindig nem találták eléggé liberalizáltnak a magyarországi piacot, maradtak még olyan szektorok (mint például az egészségügy), amelyeket elkerült a privatizáció. George Herbert Walker tehát egyszerre követelt erősebb kezű, diktatórikusabb - természetesen szolgalelkű - magyar kormányt és államapparátust, valamint liberalizáltabb piacot. A 2006-os választások óta eltelt idő alatt bekövetkezett eseményeket látva nyilván senkit sem lep meg, ha eláruljuk, hogy Gyurcsány Ferenc nem szállt szembe az amerikaiakkal. A Köztársasági Őrezred lapunkat felkereső tagja arról is beszámolt, hogy az amerikai nagykövet rendkívül határozottan adta elő a követeléseiket, Gyurcsány pedig szolgai módon, szinte hajlongva ígérte meg a "reformok" véghezvitelét.

Ez az információnk egyébként alapjaiban rengeti meg mindazt, amit a magyar történelem alakulására is kiható, földindulásszerű változásokat elindító balatonőszödi beszédről eddig hittünk. Ezek szerint ugyanis egyértelműen bebizonyosodott, hogy Gyurcsány Ferenc - akit a lakosság többsége eddig is csupán egy bábúnak tartott - a nemzetközi gazdasági-politikai érdekkörök által mozgatott marionett-figura, mindenféle szuverenitás nélkül. Hihetetlennek tűnt, hogy valaki így tudjon rezzenéstelen arccal hazudni egy egész országnak, mint Gyurcsány tette a választási kampány során, ám a jelek szerint akkor ő még komolyan gondolta, hogy a megszorítások, "reformok" nélkül is tovább kormányozhatja a semmibe Magyarországot. Gazdái azonban rögtön a választási örömmámora pillanatában tudtára adták, hogy szolgai módon teljesítenie kell a feltételeiket, a magyar nép érdekei és várható tiltakozása ellenében is. Nézzünk csak utána az értesüléseinknek, s lássuk a tényeket, miközben az azóta eltelt idő egyértelműen bizonyítja, hogy információink valósak:

Amikor még senki, maga Gyurcsány Ferenc és az MSZP sem beszélt reformokról, sőt még csak nem is gondolt ilyesmire, az amerikai nagykövet már határozottan nyilatkozott arról, hogy nemcsak Gyurcsányék, de Orbán Viktor is elfogadta a "reformokat". A Hetek című lap, rögtön a választások után a következőket írta tudósításában 2006 május 5-én:
"A nagykövet megfogalmazta az amerikai vezetés elvárásait is az új Gyurcsány-kormánnyal szemben. A költségvetés hiányának egyik fő oka Walker szerint a túlméretezett központi apparátus és a helyi önkormányzati rendszer: "Ily módon Magyarországon 3200 kormány működik, ez nagyon költséges, és elriasztja a befektetőket is." - mondta az önkormányzatok ellehetetlenítését kérő nagykövet. Láthatjuk, hogy azóta ez is kezd megvalósulni. A rögtön a választások után készült tudósítás így folytatódik:
"Örülünk, hogy Orbán Viktor kijelentette, a Fidesz konstruktív ellenzék lesz, és bízunk abban, hogy a kormánnyal együtt fog működni a reformok megvalósításában" - mondta George Herbert Walker, kétséget sem hagyva afelől, hogy a parlamenti ellenzék is az ő füttyükre táncol. Ezt olvashattuk a Hetek és más balliberális lapok tudósításaiban, hangsúlyozzuk, azonnal a választásokat követően, május első napjaiban. Mindez tehát megerősíti mostani értesüléseinket, a jeelk szerint informátorunk igazat mond. A balatonőszödi beszéd aztán 2006. május 26-án az MSZP frakcióülésén hangzott el, amelyen Gyurcsány a saját társait is meglepve szenvedélyesen és trágár stílusban hirdette meg a "reformokat".

Nézzük meg mindezek után, hogy a"reformokat" követelő amerikai nagykövet kiknek a nevében beszélhetett, különös tekintettel arra, hogy például David Admon budapesti izraeli nagykövetet azért váltotta le hivatalából Izrael, mert a hazájában korrupciós bűncselekményekkel vádolták meg, hiszen saját érdekeltségébe tartozó cégeknek lobbizott erkölcstelen módon. David Admon tehát a saját szakállára hozott helyzetbe egyes izraeli vállalatokat. Abban az esetben azonban, amikor a különböző titkos társaságokhoz, szabadkőműves páholyokhoz is kapcsolódó világcégek számára csinálnak helyet a nagykövetek, azt nemhogy nem büntetik, de kifejezetten megkövetelik a külképviseletektől. Kérdés tehát, hogy a világ urának szerepében tetszelgő Egyesült Államok nagykövete a saját szakállára követelte-e ki a nemzetközi érdekkörök előtt mindig feltétel nélkül hajbókoló Gyurcsánytól a "reformokat", vagy netán a világgazdaság 80%-át, s a politikai irányítást is kezükben tartó titkos társaságokon és szabadkőművességen keresztül operáló családi dinasztiák (Rockefeller-, Rotschild-birodalom, stb.), az 1954 óta minden évben összeülő, időnként új, friss tagokkal bővülő Bilderberg-csoport (amelyben a nagy hatalmú politikusok, bankárok, a cég- és médiabirodalmak vezetői ülnek, s amely egyfajta világkormányként működik) utasításait követte. Erre a kérdésre úgy kaphatunk választ, hogy megvizsgáljuk, kicsoda valójában George Herbert Walker, aki - miután fő feladatát elvégezte, a "reformok" következményeivel már nem törődve - 2006. augusztus 18-án átadta a helyét April Foley-nak, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövetének.

Azt már Simon Peresz elhíresült kijelentése óta tudjuk, hogy a világ gazdasági és politikai életét irányító pénzügyi oligarchiák kiemelt fontosságúnak tartják hazánk megszállását. Amennyiben a magyarországi nagykövetek személyét vizsgáljuk, kiderül, hogy nemcsak Izrael, hanem hű szövetségese, az USA is megkülönböztetett figyelmet tanúsít Magyarország és a Kárpát-medence iránt. Nem akárkiket küld ugyanis ide hozzánk. A jelenlegi amerikai nagykövet, April Foley asszony korában két globális világcégnek, a PEPSI-nek és a Reader's Digest-nek volt az igazgatónője, a Washington Post értesülései szerint padig a Harvardon egyetemista korában még együtt is járt, vagyis szerelmi kapcsolatba is került George W. Bushsal. A George Herbert Walker előtti magyarországi nagykövet, Nancy Goodman Brinker ugyancsak Bush legszűkebb környezetéhez tartozik, a Bush család régi barátja, már a jelenlegi amerikai elnök apjának, az idősebb Bush elnökségének idején is a kampánycsapat tagja volt. Nancy Goodman Brinker egyébként a cionista lobbi egyik élharcosa, identitásáról így vallott a Magyar Nemzet 2001. november 22-i számában: "Nagyon szerencsés vagyok, hogy anyám részéről hatodik, apám részéről ötödik generációs zsidó lehetek."

Mindezek után talán nem meglepő, hogyha a Gyurcsánynak 2006-ban a parancsot közuvetítő George Herbert Walkerről eláruljuk, hogy szintén nem akárki, hiszen George W. Bush első unokatestvére. Az amerikai elnök nevében egyébként a W. a Walker rövidítése. George Herbert Walker édesapja, ajelenlegi elnök, George Walker Bush nagymamájának, Dorothy Walker Bushnak a testvére volt, vagysi nagybátyja az elnök apjának, George Herbert Walker Bush exelnöknek. Van azonban még a családi, vérségi kapocsnál is fontosabb kötelék, amely összefonja a két embert. A jelenlegi amerikai elnök, édesapjához, az idősebb Bush-hoz hasonlóan ugyanis tagja a koponya és Csontok Rendjének (The order of Skull and Bones), amely egy szabadkőműves titkos társaság. Ugyanennek a rendnek a tagja George Herbert Walker is, tehát biztosak lehetünk abban, hogy nem a saját szakállára cselekedett, amikor gyakorlatilag parancsba adta Gyurcsánynak a "reformok" végrehajtását, az Új Magyarország programot.
(...)
Toroczkai László

Teljes cikk: http://szentkoronaradio.com/node/28282
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Magyar Köztársaság Külügyminiszterének átadott petíció

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma
1027. Budapest, Bem rakpart 47.

Dr. Göncz Kinga
Miniszter Asszony
       

PETÍCIÓ


Tisztelt Miniszter Asszony!

A Kárpát-medencében, de nem a jelenlegi Magyarországon élő honfitársaink, magyar testvéreink alapvető emberi jogainak érvényesítése érdekében emelünk szót, és e szent ügyben demonstrációt tartunk a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak bejelentett és általuk tudomásul vett módon.

A demonstrációval kinyilvánítjuk azt a népakaratot, amit a trianoni, majd a II. párizsi békeszerződés is rögzített, és az Emberjogi Nyilatkozatban is pontosan körülírtak. Ezeket a jogaikat az ott élő magyar testvéreink nem gyakorolhatják szabadon.

A demonstráció célja megerősíteni a Magyar Kormányt és kifejezetten a Külügyminisztériumot abban a tudatban, hogy joga és kötelessége minden eszközzel fellépni bármilyen sérelemmel szemben, mely nemzettársainkat éri (a világ bármely táján is éljenek), akár az anyanyelvének használatát, a gyülekezés jogát, vagy a gondolat és véleménynyilvánítás kifejezésének szabadságát csorbítják idegenbe szakított egykori hazánk területén. A folyamatosan, évek óta tartó fizikai atrocitásokkal szemben követeljük, hogy a Külügyminisztérium határozottan és nyomatékosan lépjen fel és védje meg a kárpát-medencei magyarságot.

Az Európai Uniós jogharmonizációt követően a magyar érdekérvényesítő politikai szándék számtalan lehetőséggel bír a már csatlakozott, vagy csatlakozni szándékozó országok joggyakorlatára, amely államok polgárai vagy hatóságai nem a magyarországi lojalitáshoz hasonlóan kezelik kisebbségeik alapvető emberi jogainak védelmét, példának okáért a Benes-dekrétumok által kimondott magyar kollektív bűnösség jogfolytonosságát.

Az etnikai alapú hátrányos megkülönböztetés ellen külpolitikai téren követeljük, hogy lépjen fel a mindenkor regnáló magyar kormány, melyhez elengedhetetlen a határon túli honfitársainktól jogtalanul elvett magyar állampolgárságuk visszaadása!
További munkájához jó egészséget kívánva:

A kiadmány hiteléül: Lovag Rajkai Zsolt

A Pannon Nemzeti Gárda nevében:
        Poszpischek Tamás
        Alapító- Elnök

Budapest, 2008. április 2.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ki legyen Gyurcsány utódja?
Index | 2008. április 4., péntek 07:53

Még nem tudható, hogy az alig pár napja kezdődött kormányválság hol áll meg: a kormányfő lemondása előtt vagy után. Hivatalosan és dirketben még senki nem jelentkezett a posztra, de azért jelölt vagy önjelölt már több is akad, aki Gyurcsány Ferenc távozása után a kormány élére állna. Most szavazhat, kit látna szivesen a 2010-es vagy az előrehozott választásig a Magyar Köztársaság miniszterelnökeként.

Szekeres Imre

honvédelmi miniszter
Az örök második álmát válthatná valóra! Ha megválasztanák, többé nem kéne magának jelentkeznie a választások előtti amúgy is nehéz pillanatokban. Az 1950-es születésű, MSZMP-ből indult, permanens reformszemléletű politikus előnyére írandó, hogy gyakorlatilag minden volt már az apparátusban, városi párttitkártól parlamenti frakcióvezetőig, így valószínűleg a miniszterelnöki tevékenység rendszerszemléletű megközelítése is a kisujjában van. Hátránya, hogy modern nyakkendői és az egyházakkal ápolt akkurátus jó viszonya ellenére a fél ország, beleértve a távozó koalíciós partnert is, azonnal "kommerezésbe" kezdene, ha pozícióba kerülne.

91% ellenzi
összesen:26614 szavazat, 2315 támogatja, 24299 ellenzi



Gráf József
földművelési miniszter
Agrárországnak agrár miniszterelnököt! Gráf József megválasztásával a világ dolgairól széles körben informált, bölcs agronómus juthatna lehetőséghez. Tevékenysége nyomán biztosan fölértékelődne a földkérdés, viszont kevesebb lenne az uniós miniszterelnökökkel külföldi nyelveken folytatott négyszemközti eszmecsere. Jó ajánlólevél, hogy a 62 éves Gráfot szeretik a pártban, szerette Gyurcsány is - a legmagasabb prémiummal honorált miniszterek között volt 2006-ban -, EU-s kormányfőség szempontjából viszont kevésbé szerencsés, hogy legmagasabb iskolai végzettsége a körmendi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum mellett az 1984-ben abszolvált moszkvai Társadalomtudományi Akadémia posztgraduális képzése.

79% ellenzi
összesen:26772 szavazat, 5495 támogatja, 21277 ellenzi



Lendvai Ildikó
MSZP-frakcióvezető

Verbális forradalmat kifulladásig! A magas hangfekvésű és dinamikus szóáradat és a csillogó tekintet alapján senki sem gondolná, hogy az egygyermekes hölgy 62 éves lesz idén nyáron. Előnye, hogy a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályáról startolt karrier csúcsán miniszterelnökként is lyukat tudna beszélni tárgyalópartnerei hasába, az EU-s hivatalok végeláthatatlan tárgyalásain edzett diplomaták is kidőlnének mellőle. Hátránya, hogy a beszédei többségét magyar földön mondaná el.

93% ellenzi
összesen:26691 szavazat, 1963 támogatja, 24728 ellenzi



Kiss Péter
kancelláriaminiszter
Meglepetések nélküli, joviális, nyugodt kormányzást! - biztos választás azoknak, akik szeretnék elkerülni, hogy a jövőben a kormányfő vállalkozásai vagy zárt ajtók mögött elmondott gyújtóhangú beszédei miatt alakuljon ki válsághelyzet. A Baloldali Ifjúsági Társulás egykori alapító elnöke 2009-ben tölti be az ötvenet, saját gazdasági vállalkozásai sohasem voltak, nem szerzett nagy vagyont. Amikor 2004-ben egyszer már majdnem miniszterelnök lett, még minidig csak két ingatlant birtokolt.

82% ellenzi
összesen:26870 szavazat, 4794 támogatja, 22076 ellenzi



Bajnai Gordon

önkormányzati és területfejlesztési miniszter
Jóképű juppival zárkózzunk az uniós gazdasági elithez! Akinek még mindig szimpatikus ötlet, hogy pénzember vezesse a magyar kormányt, ideális választás a 40. életévét alig egy hónapja betöltő Bajnai. A kifogástalan öltöny, EU-konform hajviselet, sima modor, londoni szakmai gyakorlat vonzását azonban tompíthatja, hogy az üzletemberek állandóan üzletelnek, ráadásul néha az állam az ügyfél. A választásnál az is érdemes figyelembe venni, hogy az egykori Wallis-vezér nem tagja a pártnak, ami éles helyzetben biztos, hogy nem javítja a szocialisták befogadóképességét.

75% ellenzi
összesen:27461 szavazat, 6975 támogatja, 20486 ellenzi



Simor András

a Magyar Nemzeti Bank elnöke
Monetáris szigort, de most aztán már tényleg! A politikusoknak csak és kizárólag olyan helyzetben jut eszükbe, hogy szakértői kormányt emlegessenek, ha maguk már nem tudnak kitalálni semmit. Ha az MNB-ből indult és az MNB elnöki székébe érkezett bankárnak akarna esélyt adni kormányfőként, akkor jelezhetné a politikusoknak, hogy most már ne is próbáljanak kitalálni semmit. Az 54 éves Simor, aki többek között Bécsben levezényelte a Creditanstalt és a Bank Austria befektetési bankjának összeolvadását, biztos tudna egy-két jó lépést javasolni a magyar büdzsé rendbeszedéséhez is 2000-2500 milliárdnyi kiadáscsökkentés erejéig. De melyik párt akarna búcsúzni a populista ígéretektől, és melyik akarná megfosztani magát az illegális bevételektől?

51% ellenzi
összesen:29248 szavazat, 14247 támogatja, 15001 ellenzi



Orbán Viktor
Fidesz-elnök
http://index.hu/cikkepek/0804/belfold/kikormfo/orban.jpg

Polgári jövő kezdődjön, igen! Ha többszöri sikertelen próbálkozás után újra az állam legfőbb irányító posztjára juttatná az ellenzék vezérét, megszabadítaná az országot a reformoknak nevezett megszorításoktól, és a korábbi ígéretek szerint kevesebbet kellene adózni, és több, jobb szolgáltatást várhatna az államtól. A 45 éves Fidesz-elnök már sok szempontból bizonyított, a helyzetnek megfelelően tud kemény hangot ütni, tud visszafogott lenni, és tud lelkesíteni is. Hátránya, hogy hosszú ideig éppen az ő visszatérésével riogatva lehetett választást nyerni.

59% támogatja
összesen:36942 szavazat, 21948 támogatja, 14994 ellenzi

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------