Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. október 15., csütörtök

3.651 - MEGHÍVÓ > Somogyvári Rudolf rendező Elhallgatott zenekar nagysikerű filmjének megtekintésére! Budapest!

Von: Tóth Csilla
Gesendet: csütörtök, 2009. október 15. 11:04
An: Kutasi József

Betreff
: Philharmonia Hungarica-Elhallgatott zenekar! FILM!

 MEGHÍVÓ

Somogyvári  Rudolf rendező Elhallgatott zenekar nagysikerű filmjének megtekintésére!

A Philharmonia Hungarica története több mint egy zenekar története. Az 1956-os forradalom egyedülálló képviselője, kulturális zászlóvivője ez az együttes.

Bécsben, 1956. utolsó hónapjaiban, amikor a magyar emigránsok a legteljesebb létbizonytalanságban éltek, s örültek, ha meleg ebédhez és napi 20 schillinghez jutottak, egy fiatal, lánglelkű karmester zenekar szervezésébe kezdett…

A zenekar több mint negyven éven át öregbítette világszerte a magyar zenekultúra hírnevét, ébren tartva, ápolva az 1956-os magyar forradalom emlékét.

Időpont: 2009. október 19. (hétfő) 18 óra. Helyszín: A kispesti Halásztanya étterem Irodalmi pódiuma XIX. ker. Városház tér 6. szám.

(A Határ úti metrómegállótól az 5O-es villamossal 5 megállóra van.)

Tar István házigazda, Juhos-Kiss János szervező szeretettel várják az érdeklődőket. A belépés díjtalan, a pogácsa ingyen fogyasztható. A jó bort mindannyiunk egészségére igyuk!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------