Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. január 14., csütörtök

4.293 - Vona Gábor, a Jobbik elnöke és kormányfőjelöltje Soltvadkerten, sajtótájékoztató keretében mutatta be Bács-Kiskun megye 6. és 8

Von: Kovács Endre

Gesendet: csütörtök, 2010. január 14. 14:20
An: antal@jozsef-kutasi.de
Betreff:

 

Vona Gábor gyökeres változásokat akar
2010-01-12 18:36 barikád.hu

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és kormányf
őjelöltje Soltvadkerten, sajtótájékoztató keretében mutatta be Bács-Kiskun megye 6. és 8. választókörzetének jobbikos képviselőjelöltjeit Szávay Istvánt és Vízi Istvánt. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen Soltvatkert a szülőhelye annak az ifjúsági mozgalomnak, amely mára az ország talán második legerősebb pártja.

Vona Gábor kiemelte, pártjának el
őnye, hogy az elmúlt húsz évben nem szerepelt a politikai palettán, így kellő tisztasággal és bátorsággal mutat kiutat a választópolgároknak az ország sorsát illetően. Beszédében a gazdaság, a közbiztonság és a nemzeti öntudat kérdéseiben fejtette ki álláspontját. Az államadósságot újra kell tárgyalni, meg kell szüntetni a multinacionális cégek adómentességét, át kell gyökereiben alakítani a szociális hálót, hogy ne pumpáljunk lyukas hordóba egy fillért sem. Elszámoltatni és felszámolni a korrupciót! - hosszasan sorolta a konkrét ötleteket a pártelnök.

A magyar föld nem eladó! - hangsúlyozta Szávay István, soltvadkerti köt
ődésű, ám egyetemi tanulmányai miatt jelenleg Budapesten élő fiatalember, aki 2003-ban aktív résztvevője volt a mozgalom megalakulásának, azóta pedig a helyi Jobbik szervezetének elnöke. Elmondta, mivel a környék elsősorban a mezőgazdaságból tudna boldogulni - persze, ha hagynák, tette hozzá -, fontos, hogy a 2011-ben lejáró moratóriumot követően se lehessen a magyar földet külföldiek kezére játszani.

Vízi István, a szomszédos választókerület képvisel
őjelöltje szintén soltvadkerti születésű. A hatgyermekes családapa három éve költözött Tázlárra, az ottani Jobbik alapszervezet irányítója. Elmondta, sosem készült politikusi pályára, de tenni akarása vezette őt a mozgalomba. Úgy látja, kellő elszántsággal és politikai akarattal igenis lehetséges, hogy a magyar vállalkozók és magyar termelők helyzetbe hozásával rövid idő alatt széles társadalmi rétegek életszínvonala emelkedhessen.

vonagábor.hu nyomán barikád.hu