Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 5., péntek

4.555 - Jäger Lajos: Évek óta gyűjtöm az Orbán, Gyurcsány beszédeket, választási szópárbajukat.

Von: Lajos Jager
Gesendet: péntek, 2010. február 05. 13:13
An: Kutasi József
Betreff: Re: 4.536
- Orbán Viktor ország értékelő beszédét 2010. február 5-én 15 órától élőben közvetítjük a Millenáris Parkból.

 

Kedves Jóska!

 

Köszönöm az értesítést az Orbán Viktor mai ország értékelő beszédével kapcsolatban.

Évek óta gyűjtöm az Orbán, Gyurcsány beszédeket, választási szópárbajukat. Visszanézve érdekes összevetések vonhatók a beszédek között. A mait is rögzíteni fogom! 

 

A Tv csatornákról írott cikkel kapcsolatban megjegyzem, ha valaki, úgy mint én, minden csatorna adásaiba belenéz, tapasztalhatja, mindegyiknek megvan a "klientúrája" akik a csatorna stílusának megfelelő hangvételű, tartalmú nyilatkozatokat, riportanyagokat adják. Nem kockáztatnak "külső"  - csak elvétve, de ma már gyakrabban - embereket, akiknek a véleménye eltérő lehet a kommunikációs "trendtől". Ez a létszám néhány tíz fővel meghatározható csatornánként. 

Egyébként, más csatornáknak átnyilatkozó alanyok megnyilvánulása is érdekes. Itt a kérdező figurájának pártállása motiválja a riportot. Vannak rutinos riport alanyok akik szemben a kérdezővel mernek véleményt nyilvánítani, itt többnyire a kérdezőé a dominancia!? Tehát a kérdezett nem tudja kifejteni álláspontját.

 

Örvendetes változás tapasztalható a m1 közszolgálati televízió műsorpolitikájában. Pl. a tegnap esti "kassza" című műsor. Érdekesnek tartottam mindíg a Balló György stílust és tartalmat, de most keményebb lett a hangvétel.

Nos erről ennyit.

Üdvözlettel Lajos, még mindig a Vadász!