Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. február 5., péntek

4.554 - Sajátos megoldást talált ki buszpótlónak a szakáldi polgármester: a faluban ökrösszekér jár majd, mivel a Volánnak nem éri meg több buszt járatni.

From: Nemzeti Hirhalo
Date: 2010. február 05.

To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>

 

Évente több milliárddal támogatjuk a nyugati nyugdíjasokat
http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-barikad-k.gif2010-02-05 08:50 barikád.hu

Az MSZP-SZDSZ vezette "magyar" kormány döntése alapján minden 65 évét betöltött EU tagállambeli polgár számára évek óta egyoldalúan ingyen biztosítja a közlekedést a MÁV, GYSEV, és a VOLÁN, BKV járatain, miközben a magyar nyugdíjasok számára hasonló ingyenességet egyetlen EU ország sem biztosít.

Egy olyan országban, ahol több mint 20.000 azaz húszezer milliárd forint az államadósság és csak a kamattörlesztési kötelezettség eléri a napi 4 milliárd forintot, miért szükséges a többmilliós létszámú , 65 év feletti, tehetős EU külföldi állampolgárok korlátlan és ingyenes utaztatásának garantálása az összes tömegközlekedési eszközön?

Mint ismeretes, egy BKV vonaljegy ára 320 Ft, egy Sopron -Bp. - Sopron vonatjegy (IC) ára másodosztályon 9340 Ft. Ha pl. egy 1500 Euró átlagnyugdíjjal rendelkező osztrák házaspár csak egy napos kirándulást tervez Bp.-re és ott néhányszor, mondjuk kétszer oda-vissza metrót/villamost /buszt használnak ez nekem és persze Önnek is, mint adófizetőnek 24.000 Forintjába kerül. Ha a kedvezményezettek ugyan ismeretlen, de éves szinten bizonyosan nem elhanyagolható létszámát beszorozzuk egy 24 ezer forintos összeggel átlagolt példával, már több milliárdnál forintnál tarthatunk...

Tessék mondani: ilyen gazdagok vagyunk? Több országban megfordultam, a gazdag Japánban például öt évig éltem, de ilyennel sehol sem találkoztam!

Ki hallott már ilyen gáláns, leszegényedett és leszegényített országról, amely a "szegény, támogasd a sokkal gazdagabbat!" sehol nem létező elvét ilyen vérlázító módon magáévá teszi?!

Németh Miklós, mérnök-közgazdász (Sopron)

Abdszurdisztán, 2010: busz helyett ökrösszekér a borsodi utakon

A vasút után a buszjáratot is megszüntették a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakáld községben. A település így lényegében teljesen el van zárva a külvilágtól. A polgármester ezért ökrösszekérrel pótolja a megszüntetett viszonylatot.

Sajátos megoldást talált ki buszpótlónak a szakáldi polgármester: a faluban ökrösszekér jár majd, mivel a Volánnak nem éri meg több buszt járatni. A KRESZ szerint nincs akadálya annak, hogy ökrösszekér közlekedjen a közutakon.