Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 5., kedd

6.649 - Biró László: Semjén Zsolt a Jobbik zászlaja alatt - avagy egy végtelen történet vége


From: Dr. Somogyfoki György

Date: 2010. október 4.
To: jozsef@kutasi.eu


Semjén Zsolt a Jobbik zászlaja alatt - avagy egy végtelen történet vége

2010. szeptember 28. - 14:44

Végtelen történetünk 2006 nyarán kezdődött. Akkor történt meg a megtörténhetetlen: a Kósa Lajos vezette Debrecenben nemes egyszerűséggel farba lettek billentve az országos főszövetséges kereszténydemokraták. A Fidesz inkább vállalta a közös indulást a már akkor is furcsa politikai vargabetűket leíró MDF-fel, így a hoppon maradt KDNP-seknek a biztos bukó önálló indulás rémképével kellett szembesülniük. Mivel akkortájt már volt némi kapcsolat a debreceni Jobbik és a KDNP-sek között, nem maradt más választásuk, mint megkeresni minket, induljunk közösen az őszi önkormányzati választásokon!

Volt is ebből óriási zűrzavar! Hogyne, hiszen akkoriban a közös gyökerű nemzetvesztő pártok egységesen nácizták, fasisztázták a Jobbikot, bármiféle együttműködés egyenlő volt a politikai öngyilkossággal. Legalábbis a Fidesznek és fő szövetségesének, a KDNP-nek.

A politikai szükségszerűség végül felülírta a globális hatalomnak való mindenáron való megfelelés kényszerét, és írásos megállapodást kötött a Debreceni KDNP és a Debreceni Jobbik. Méghozzá határidő nélkül! A megállapodást aláírták még támogatóként az Ifjúsági Kereszténydemokraták (IKSZ), a Keresztény Értelmiségiek (KÉSZ), és a Lezsák-féle Nemzeti Fórum is! Tartottunk is egy közös fórumot is, amelyen a KDNP legfelső vezetői is jelen voltak Erről képek is készültek.

 

Gyönyörködhetnek a legelső lovag, miniszterelnök-helyettes, pártelnök úrban, amint a Jobbik zászlója előtt szónokol.

 
Közös jelölteket indítottunk és egy képviselőt pártszövetségünk be is juttatott Debrecen Közgyűlésébe. Ő a KDNP akkori debreceni elnök-asszonya volt, aki máig tisztázatlan okból egy év elteltével lemondott mandátumáról, elnöki posztjáról és kilépett a KDNP-ből is. A kompenzációs lista második helyéről egy újabb KDNP-s ült a helyére.

A Jobbik kapott két külsős bizottsági helyet, és elkezdtük a közös munkát, a megállapodásnak megfelelően. Vezetői egyeztetések folytak, igyekeztünk összehangolni a bizottságokban tevékenykedők munkáját.

Természetesen a KDNP rövid idő alatt nyomtalanul belesimult a Fideszbe, de ettől még a megállapodás érvényes volt.

Aztán elmaradoztak az egyeztetések, lassan külön utakra lépett a két (öt) szövetséges. Nyilván sohasem akarták másképp. Rajtunk kívül. Mi ugyanis hiszünk az adott szó szentségében. Pláne, ha azt le is írtuk!

És ezzel történetünk eljutott 2010 őszéig, amikor is az érvényes megállapodás betűje szerint ismét együtt kellett volna indulnunk az önkormányzati választásokon. Rajtunk nem múlt. De valahogy mégsem így történt. Egyik volt közös jelöltünk (KDNP-Jobbik), Jámbor Ferenc, debreceni KDNP-elnök, a Fidesz színeiben indul egyéni választókerületben.

Vagyis mindenféle előzetes értesítés, egyeztetés nélkül durván felrúgták a mai napig érvényes megállapodást. A végtelen történet így ért csúfos véget.

Sebaj, mert így a KDNP-nek egy képviselője lesz a debreceni közgyűlésben, míg a Jobbiknak legkevesebb öt. Ha úgy gondolják, hogy ezzel jobban jártak, akkor legyen így.

Mindenesetre talán nem ártana elgondolkoznia Debrecen polgárainak, hogy vajh tényleg jó kezekbe teszik-e a képviseletüket, amikor szószegők neve mellé rajzolják az ikszet...

Biró László  /  http://szebbjovo.hu/node/477