Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 7., csütörtök

6.671 - Vukics Ferenc: A Magyarok Szövetsége Mozgalom a kolontári katasztrófa kapcsán munkacsapatokat szervez a terület mentesítő munkálataira.



Tisztelt szövetségesek!

A Magyarok Szövetsége Mozgalom a kolontári katasztrófa kapcsán munkacsapatokat szervez a terület mentesítő munkálataira. Magukra hagyott, elkeseredett emberek küzdenek egy feladattal, ami egy ország dolga volna. A szennyezőanyag mielőbbi eltakarítása mindannyiunk érdeke. Minél tovább marad a területen, annál több gondot fog okozni később. Arra kérem a tagokat és szimpatizánsokat, hogy az önkéntesek jelentkezzenek az adott település MSZ vezetőinél. Az összeállt munkacsapatok jelentkezzenek /létszám, eszközök, vállalt munkanapok, csoportvezető elérhetősége, érkezés stb./ be a 06-20-341-2778-as telefonszámon.

A megyei vezetők a megyebokrok kapcsolati lehetőségeit felhasználva szervezzék meg a szállítóeszközöket, illetve a feladatra jelentkezett tagok védőfelszereléssel, mentesítőanyagokkal, munkaeszközökkel,vízzel, étellel való ellátását.

A helyszínen tartózkodó szakembereink folyamatos méréseket végeznek. A holnapi napon /pénteken/ kerülnek feldolgozásra az adatok.
Amennyiben az egészségügyi határértékek alatt maradnak a mérési eredmények - és munkánkra még szükség van - /A mai napon nagy erőkkel beindultak a munkálatok. A tereprendezés előrehaladtáról a holnapi nap délelőtt pontosítunk a helyi lakosokkal, a megyei MSZ vezetőkkel./, akkor az előre összeállított munkacsapatok szombaton reggel 9.00-kor jelentkeznek munkavégzésre a Devecseri önkormányzat épületénél.

Szükséges eszközök:

- a helyszínen rendelkezésünkre áll szombattól 1000 vegyvédelmi ruha /MSZ-s közvetítéssel kapta meg a katasztrófavédelem - egy magáncég felajánlása/
- hosszú gumicsizma
- gumiköpeny
- gumikesztyű /sárga, kék, zöld fokozatú/
- gőz- és pormaszkok
- védőszemüvegek
- munkavédelmi sisakok
- lapát
- ásó
- gyökérkefe
- kapa
- csákány
- vödör
- szerszámok tisztításához mentesítőanyag

A szövetség célzottan, egyes családokat kíván munkával, élelmiszerrel, anyagi eszközökkel megsegíteni. Kérem a szövetségeseket, hogy ezzel kapcsolatosan önállóan szervezzenek gyűjtéseket!

Szükség van:
- vízre
- tartós élelmiszerekre
- bútorokra, háztartási eszközökre
- anyagi támogatásra

Vukics Ferenc