Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 7., csütörtök

6.678 - Magyarok Szövetsége > Budapest, 2010. október 7.

Magyarok Szövetsége elöljárói választások

A Magyarok Szövetsége elöljárói választásai folyamatosan zajlanak, a megyék és tagozatok nagy része már megválasztotta új elöljáróit.
Most az 5 fős országos ügyvivő testület megválasztása következik. Az ügyvivő testület tagja lesz 1 fő, akit a megyei vezetők és az elcsatolt országrészek képviselői delegálnak, 1 fő, akit a tagozati vezetők jelölnek ki és 3 fő, akiket az újonnan megválasztott megyei vezetők és az elcsatolt országrészek képviselői, valamint az újonnan megválasztott tagozatok által kijelölt 4 tagozati képviselő választhat október 16-án.
Az ügyvivő testület 3 tagjának személyére bármelyik Magyarok Szövetsége tag leadhatja jelölését a megyei vezetőjének október 10-ig. Vukics Ferencet nem lehet jelölni az ügyvivő testület 3 helyére.

Az engedélyező hatóságok is felelősek lehetnek

A Magyarok Szövetsége a holnapi napon független civil vizsgálóbizottság megalakításával megkezdi a kolontári katasztrófa kivizsgálását. Megkezdődött a szemtanúk meghallgatása és az adatok gyűjtése. Az eddig begyűjtött információkból megállapítható, hogy a MAL Zrt. mellett minden érintett szakhatóságot terhelhet felelősség.

A kolontári katasztrófa mentesítésére önkénteseket keresünk

A Magyarok Szövetsége Mozgalom a kolontári katasztrófa kapcsán munkacsapatokat szervez a terület mentesítő munkálataira. Magukra hagyott, elkeseredett emberek küzdenek egy feladattal, ami egy ország dolga volna. A szennyezőanyag mielőbbi eltakarítása mindannyiunk érdeke. Minél tovább marad a területen, annál több gondot fog okozni később. Arra kérem a tagokat és szimpatizánsokat, hogy az önkéntesek jelentkezzenek az adott település MSZ vezetőinél.

Kolontári katasztrófa: az MSz szakértője előre jelezte! - Vizsgálóbizottság alakul

A Magyarok Szövetsége Mozgalom mély megrendüléssel fogadta a kolontári katasztrófa hírét. A helyszíni beszámolók szerint a több kisgyermek életét is követelő áradás áldozatainak száma elérheti a tíz főt. Az iszapömlés azt követően árasztotta el a Veszprém megyei Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet, hogy átszakadt az ajkai timföldgyár monitor rendszerű zagytározójának egyik gátja. A Magyarok Szövetsége egyik, munkavédelemmel foglalkozó szakértője hetekkel korábban jelezte a szivárgásokat a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.-nek, illetve megállapította, hogy a depónia (a zagytározó gátja) átalakítása során egy kifejezetten magas, nagy veszélyforrást jelentő építmény jött létre.

Választási (le-, el-, ki-) beszámolás

Mondhatni, egyenesen csodálatos, hányféleképpen lehet – és lehetne – értékelni a Magyarok Szövetsége önkormányzati választási eredményeit. Ha csak azokat nézzük, akik nem csupán az MSz támogatásával, de mint a Szövetség jelöltjei indultak, számtanilag katasztrófálisnak mondható az eredmény. „Az MSz 121 jelöltjéből mindössze kettőnek sikerült mandátumot szereznie” – tudjuk meg alább Herpai Sándortól, a választási kampányt segítő-követő elöljárótól. Annál meglepőbb, hogy midőn a Szilaj Csikó nyomukba eredt az Msz-támogatta indulóknak, még azoktól sem lehetett kesergő szavakat hallani, akik a nagy lehetőség közelébe se jutottak.
Azoktól meg persze hogy nem, akik bejutottak: mert a támogatottak között nem kevesen voltak ilyenek.

Minden Szilaj Csikó-előfizető szerezzen magának egy előfizető társat!

A munkatársai által puszta köszönömre (azaz ingyen) készített újság költségein fogni bajosan lehet. Lehet viszont jócskán a postaköltségen, de úgy, hogy minden előttünk lebegő cél teljesülhet! Olvasóinknak nemhogy drágább lenne a lap, hanem még olcsóbb is.

Sportcsarnok felújítás

Még nem sikerült befejezni a Magyarok Szövetsége székházának részét képező sportcsarnok felújítását, szükség van az építésben segédkező emberekre.

Közös Hullámhossz Kolontáron

Szerda délutántól a Best Rádió vezetésével, és a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének oroszlánszerepével ideiglenes rádióállomást, az úgy nevezett Közös Hullámhosszot telepítettek Kolontárra.
FM 103 MHz

Az ideiglenes frekvencia célja, hogy megfelelő hatótávolságban, egységesen, hitelesen tájékoztassák az embereket. Egy ilyen FM adással mindenkit el lehet érni, aki rádióval rendelkezik, gyors és azonnali csatorna. Remélhetőleg így el lehet kerülni a rémhíreket, szóbeszédeket; értesíteni lehet a lakosságot az aktuális teendőkről, a segélyosztásokról, éjszakai szállásokról. Itt hallgatható, vagy itt

Kirándulás a pallagok nyomában Gyergyószentmiklósra

2010. október 21-23.

A kirándulást a Magyar Nemzeti Közösségek Tanácsa szervezi, az úthoz bárki csatlakozhat

Gyűjtés az iszapkárosultak javára Budapesten

Kedves Vendégeink!

Október 9-én, a Mátyásföldi repülőtéren megrendezésre kerülő I. Budapesti Szalán adományokat gyűjtünk az iszapkatasztrófa áldozatainak.

Pátyi Parázs

Megjelent a Pátyi Közösség saját újságja, a Pátyi Parázs. A csatolmányból letölthető.


Csak hazait!

A Prémium Hungaricum Egyesület célja, hogy összefogja azokat a Kárpát-medencében élő kis- és közepes élelmiszeripari vállalkozásokat, melyek egyedülálló minőséget termelnek, s melyek fennmaradása meggyőződésünk szerint hozzájárul az egész emberiség gasztronómiai és kulturális örökségéhez - fogalmazott Batternay Anita ügyvezető.
Tapasztalataink szerint növekszik azoknak a vásárlóknak a tábora, akik tudják: az egészséges táplálkozás egyik alappillére a tiszta és tradicionális alapanyagokból készült élelmiszer. A kínálatunkban szereplő tej- és húskészítmények szabad tartású állatoktól származnak, melyeket hormon- és antibiotikummentes, természetes tápanyagokkal etetnek.

Segítsünk Devecser és Kolontár vörösiszap áldozatainak

Adománygyűjtést szervezünk Tiszakécskén, aki tud, kérjük segítsen! A csatolmány letöltése, másolása is nagy segítség. Kérlek terjesszétek!

A Magyarok Szövetsége hírei a katasztrófáról az Echo TV Híradójában

A kolontári katasztrófa kapcsán 2010. október 5-én az Echo TV 22 órai híradója beszámolt a Magyarok Szövetsége helyszíni szakértőjének figyelmeztetéséről és az MSz által létrehozott vizsgálóbizottság létrejöttéről. Ez a híradás a híradó 7.34 percétől látható.

echohirado